Ediție specială „Gândurile lui Cristoiu” | Cumpănașu: Nu am reușit să obținem raportul polițistului care a vorbit ultimul cu Alexandra / Dacă nu ar fi fost nepoata mea, nu aș fi intrat în cursa prezidențială / Câte semnături a strâns până acum pentru candidatură

Publicat: 04/09/2019, 22:25

ORA 19:45 Alexandru Cumpănașu anunță că a strâns deja în jur 60.000 – 70.000 de semnături pentru candidatură

Alexandru Cumpănașu a anunțat că a strâns deja în jur 60.000-70.000 de semnături din cele 200.000 de semnături necesare pentru candidatura sa ca independent la alegerile prezidențiale.

„E un timp absolut record și foarte greu strâns aceste semnături. E un haos pentru o cifră exactă, dar sunt în jur de 60.000- 70.000. Nu. Am și spus că m-am autosuspendat din Coaliție. Pentru că are posibilitatea să aibă diverse simpatii”, a declarat Alexandru Cumpănașu, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”.

Citește continuarea…

ORA 19:36 Alexandru Cumpănașu: Dacă nu ar fi fost nepoata mea, nu aș fi intrat în cursa prezidențială

Alexandru Cumpănașu a declarat, miercuri, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”, că dacă nu ar fi fost nepoata sa Alexandra Măceșanu, nu ar fi intrat în cursa prezidențială pentru că nu ar fi știut pentru ce să lupte.

Citește continuarea…

ORA 19:26Alexandru Cumpănașu: Nu am reușit să obținem raportul lui Pistol. El nu e de găsit

Alexandru Cumpănașu a declarat că documentul pe care nu a reușit să-l obțină până acum este raportul polițistului Constantin Pistol, cel care a vorbit ultimul, la telefon, cu Alexandra Măceșanu.

„DIICOT văd că reacționează numai când vrea. Dacă cerem informații suntem în orb toți, dar dacă sunt criticați, iese și spune. Mama și tatăl Alexandrei au fost audiați la Parchetul Caracal pentru a da acest buletin. Să închidă dosarul. Oamenii au fost la Parchet și au spus – nu vă dăm niciun buletin. Au procedat prin șantaj la primele audieri, în sensul că atunci când au chemat-o prima oară pe mamă au spus – veniți să predați buletinul, dar li s-au spus vă prezentăm raportul de medicină legală. Au spus apoi că raportul nu îl avem. Mama a spus „m-ați anunțat că primesc raportul”. Au spus – ne pare rău, nu v-am spus asta. A anunțat procurorii că își înregistrează convorbirile și le-au spus doamna vreți să vă pun înregistrarea? Atunci mama a luat foc și a spus – păi bine ne șantajați, ne aduceți aici sub un fals pretext că ne dați un raport, ajung aici, nu mi-l arătați, dar vreți buletinul ca s-o declarați moartă. După care a venit citația. Am vrut să precizez lucru acesta, fiind sunați și anunțați verbal, nu în scris, a venit o citație care spune negru pe alb, cred că DIICOT se joacă cu vorbele. Când trimiți citație vă rugăm să vă prezentați și dacă nu veniți vă amendăm cu până la 5.000 lei. Eu iau de bun ce e scris, iar familia intr-adevăr a fost speriată, a fost amenințată în felul acesta”, a declarat Alexandru Cumpănașu, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”.

Întrebat care este documentul pe care nu a reușit să îl desecretizeze în dosarul crimelor de la Caracal, acesta a replicat: „Raportul domnului Pistol. Domnul Fifor spune că e o anchetă în derulare la Parchet și el nu are voie să se amestece. După cum vedeți, nici noi nu avem voie, nimeni nu are voie. Sursele spun că va fi finalizată această declarație în funcție de cum va fi finalizat și cazul. Asta spun sursele. Pistol e în continuare șef la Investigații Criminale. El a fost în concediu. Nu e de găsit. A fost găsit de procurori pentru că a fost readiat, la solicitarea mea. Această audiere a durat 5 ore, dar apoi a dispărut”.

ORA 19:17 Cumpănașu, despre declarația lui Klaus Iohannis: A fost delirantă. El nu a vorbit deloc cu familiile

Alexandru Cumpănașu a catalogat declarația lui Klaus Iohannis de miercuri ca fiind una delirantă, precizând că șeful statului nu a vorbit vreodată cu familiile implicate în Cazul Caracal și că nu a prezentat ce măsuri a luat, ca președinte.

„(Declarația -n.r.) a fost delirantă. Președintele are niște atribuții foarte clare, iar eu unul cel puțin mă așteptam de la domnul Iohannis să vină să spună ce ar face sau ce a făcut ca președinte. Acest lucru putea să îl facă în CSAT și să îl prezinte apoi. Domnul Iohannis a făcut una dintre cele mai ciudate declarații. Nu a vorbit deloc cu familiile. Nu a prezentat ce măsuri a luat dânsul. Nu a prezentat, celulă de criză, dacă a intervenit și s-a dus peste Guvern, peste Parchet”, a declarat Alexandru Cumpănașu, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”.

Alexandru Cumpănașu susține că președintele Klaus Iohannis trebuie să prezinte familiilor propunerile pe care le are pentru soluționarea acestui caz.

„Care sunt măsurile pe care domnul președinte vrea să le ia pentru a fi eliminate întârzierile. Nu am înțeles nimic. Nu mă interesează azi o analiză a președintelui. Nu, pe mine mă interesează ce ai făcut tu în perioada asta și ce ai de gând să faci. De aceea această declarație pe mine m-a dezamăgit în calitate de cetățean și de om înscris la alegerile prezidențiale. Ai obligația de a media între societate și instituții. Adică între care instituții și societate a mediat dânsul, încercând să aducă adevărul la suprafață? Președintele are rolul constituțional și această obligație”, a completat acesta.

ORA 19:10 Alexandru Cumpănașu anunță că Gheorghe Dincă va fi audiat joi de către anchetatori

Alexandru Cumpănașu a anunțat, miercuri, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”, că Gheorghe Dincă, principalul suspect în cazul crimelor de la Caracal, va fi audiat joi dimineață de către anchetatori.

„Am hotărât împreună cu familia Alexandrei să ne luam un avocat, l-am contractat și familia Maceșanu va avea avocat. Ultima infomație este că mâine (joi -n.r.), domnul Dincă, ca să-i respectăm drepturile, va fi audiat la ora 09:00 în prezența avocatului nostru”, a declarat Alexandru Cumpănașu, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”.

Gheorghe Dincă a fost scos din nou din Arestul Central, miercuri dimineață, și a fost dus la IGPR, pentru a continua procedura de analiză a comportamentului său, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

DIICOT a anunțat oficial, încă de luni, că Gheorghe Dincă a fost transferat din Arestul IPJ Olt în Arestul Preventiv din Capitală pentru noi audieri, dar și pentru a fi supus unei analize comportamentale efectuate de către specialiștii IGPR și pentru o examinare psihiatrică. „La data de 01.09.2019, inculpatul Dincă Gheorghe a fost transferat în Centrul de Reținere și Arest Preventiv București pentru efectuarea altor activități ce presupun prezența acestuia în fața organelor de urmărire penală, respectiv efectuarea unei analize comportamentale de către specialiști din cadrul IGPR, activitate dispusă prin ordonanța din data de 29.07.2019, reaudierea inculpatului, precum și examinarea medico-legală psihiatrică a acestuia”, informează DIICOT, printr-un comunicat de presă.

Gheorghe Dincă a susținut, de la începutul anchetei din casa sa din Caracal, faptul că le-a ucis pe Alexandra Măceșanu (15 ani) și pe Luiza Melencu (18 ani), apoi le-a incinerat.

Știrea inițială:

În emisiunea moderată de jurnalista Monica Mihai, invitatul special este Alexandru Cumpănașu. Candidatul la prezidențiale va sta față în față cu analistul politic Ion Cristoiu și va răspunde întrebărilor despre candidatura sa la prezidențiale, dar și despre ultimele noutăți din dosarul Caracal.

Nu ratați ediția specială de la ora 19.00.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii...
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk....
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de...
Alimentul-minune pe care japonezii îl mănâncă înainte de a merge la somn. Se trezesc fericiți...
Cum s-a schimbat viața "europenilor" din Siliștea Gumești, după aderarea la UE: "Noi avem nici...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Costel Corduneanu va fi înmormântat într-un sicriu de lux! Prețul lui atinge sume de ordinul...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Marea Britanie îşi întăreşte legislaţia împotriva pornografiei deepfake
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
S-a dat interdicție totală în România din data de 3 Mai. Decizia este finală şi...
Mașina preferată a românilor dispare. Nu se va mai găsi deloc în Europa
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna...
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui...
Corpurile femeilor au devenit „câmpuri de luptă”, avertizează ONU