EDIȚIE SPECIALĂ „Gândurile lui Cristoiu”. Rezultatele provizorii BEC după numărarea voturilor: PNL – 26,23%, PSD – 23,68%, USR-PLUS – 20,51% / Dragnea: Îmi asum și ce am făcut și ce nu

Redactor:
Silviu Bănilă
EDIȚIE SPECIALĂ „Gândurile lui Cristoiu”. Rezultatele provizorii BEC după numărarea voturilor:  PNL – 26,23%, PSD – 23,68%, USR-PLUS – 20,51% / Dragnea: Îmi asum și ce am făcut și ce nu
Ediție specială „Gândurile lui Cristoiu". Potrivit rezultatelor provizorii BEC, după numărarea voturilor, reprezentând 96,7% din total, situația este următoarea: PNL - 26,23%, PSD - 23,68% și USR-PLUS - 20,51%. „Îmi asum și ce am făcut și ce nu în ședința Comitetului Executiv", a declarat liderul PSD, Liviu Dragnea, în contextul în care unele voci importante din partid i-au cerut demisia.
11:26 Rezultatele provizorii BEC după numărarea voturilor:  PNL – 26,23%, PSD – 23,68%, USR-PLUS – 20,51%
 
9:00 Rezultatele provizorii după numărarea voturilor reprezentând 96.7% din total sunt:

1. PNL – 26.80%
2. PSD – 23.39%
3. USR-PLUS – 21.39%

4. PRO Romania – 6.61%
5. PMP – 5.66%
6. UDMR – 5.45%
7. ALDE – 4.24%

21:37 Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică seară, că nu se teme de decizia definitivă pe care instanța supremă ar putea-o pronunța luni în cazul său, precizând că judecătorii sunt supuși unor presiuni inimaginabile. Liderul PSD a precizat că nu are bagajele făcute.
 
 
„Eu tot timpul am fost sincer. Ca să candidezi trebuie să ai și posibilitatea”, a declarat Liviu Dragnea.
 
Întrebat dacă se teme de decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ), președintele PSD a replicat: „Eu nu mă tem de nimic. Dacă mă temeam, eram ghiocel. Nu e vorba de teamă, dar completul de judecată dacă va rezista presiunilor inimaginabile vor da achitare, pentru că sunt complet nevinovat, dacă nu vor rezista vor da condamnare”.
 
Liviu Dragnea a fost întrebat dacă are „bagajele făcute”, cu referire la decizia așteptată luni de la instanța supremă, el precizând „nu am niciun bagaj făcut”.
 
Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a anunțat că va pronunța verdictul în procesul președintelui PSD Liviu Dragnea pe 27 mai. Procurorul DNA a cerut majorarea pedepselor pentru liderul PSD, condamnat în primă instanță la 3 ani și 6 luni de închisoare.
 
Procurorul DNA a anunțat, luni, Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) că solicită pedepse mai aspre pentru inculpații din procesul lui Liviu Dragnea. „Solicităm aplicarea unor pedepse spre limita medie, nu spre minim, așa cum a apreciat instanța de fond”, a precizat procurorul.
 
Pe fond, Liviu Dragnea a fost condamnat la o pedeapsă de 3 ani și jumătate de închisoare cu executare.
 
21:30 Liviu Dragnea: Îmi asum și ce am făcut și ce nu în ședința Comitetului Executiv
 
Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat duminică, după închiderea secțiilor de votare, că își asumă responsabilitatea rezultatului de la urne, dar va face asta în ședința Comitetului Executivului Național.
 
„În mod special să le mulțumesc românilor car au votat cu PSD care și-au păstrat încrederea în programul nostru de guvernare, în ceea ce am făcut pentru viața loc, pentru creșterea economică a României. Nu sunt niște rezultate care să bucure PSD. Trebuie făcute analize foarte rapid și serios în partid. Am înțeles că un coleg de al meu a avut o propunere. Vreau să vă spun ceva. Eu în viața mi-am asumat și ce nu am făcut și ce am făcut”, a declarat Liviu Dragnea.
 
„Și la fel o să fac și acum, împreună cu colegii mei, dar eu nu îmi asum astfel de lucruri pe Facebook, ci într-o discuție serioasă în CEx”, a mai spus Dragnea.
 
Marian Oprișan a transmis o scrisoare deschisă pe Facebook, în care cere demisia lui Liviu Dragnea.
 
Exit poll CURS- AVANGARDE: PSD- 25,8%, PNL-25,8%, USR-PLUS- 23,9%
 
Institutul de sondare Curs-Avangarde anunță primul exit poll pentru ora 19.00, datele arătând că PSD, PNL și USR-PLUS sunt foarte apropiate. Sondajul nu ia în calcul votul din Diaspora.
Datele exit poll Curs Avangarde pentru ora 19.00:
PSD- 25,8%
PNL-25,8%
USR-PLUS- 23,9%
ALDE- 4,9%
PRO România-5,7%
UDMR- 5,4%
PMP-5,2%
Alții- 3,3%
Eșantionul pentru Exit-Poll este format din 400 de sectii de votare. Acesta este stratificat, pe mediile urban si rural si pe regiuni istorice.
Au fost utilizați 450 de operatori de interviu, operatori de introdus date și experți în coordonarea cercetării și analiza datelor, din partea celor două institute, Centrul de Sociologie Urbana și Regională – CURS și Grupul de Studii Socio-Comportamentale AVANGARDE.
Numărul de persoane intervievate este de peste 20.000. Ponderea refuzurilor de a răspunde la chestionar este de circa 18%.
Marja de eroare prevăzută pentru ancheta realizată în eșantionul de secții de votare din România este de  +/-2%, la un nivel de încredere de 95%.
Eșantionul construit pentru exit poll nu a inclus secții de votare din străinătate.

Jurnalistul Ion Cristoiu va fi provocat de Monica Mihai să facă predicții înainte de închiderea urnelor. De la ora 21.00 vom afla, din ediția specială, cine sunt câștigătorii europarlamentarelor și cine nu a trecut testul alegerilor.

O ediție eveniment în care istoricul clipei, jurnalistul Ion Cristoiu, va creiona imaginea Europei așa cum va arăta ea, după testul din 26 mai.

Totodată, veți afla și ce înseamnă rezultatele din România în așteptarea alegerilor prezidențiale.

Agenția MEDIAFAX va furniza, duminică, la ora 21.00, datele exit poll-urilor în urma sondajului realizat de CURS- AVANGARDE.

 

Tags:
Inchide