• Publicat:
Știri

Ediție Specială „Marius Tucă Show” | Invitatul Valentin Stan, despre cine conduce „sistemul”: Nu există niciun stat paralel / Analistul politic, despre PSD: Pesedeii nu au cum să se reformeze. Sunt plini de securiști

Ediție Specială „Marius Tucă Show” | Invitatul Valentin Stan, despre cine conduce „sistemul”: Nu există niciun stat paralel / Analistul politic, despre PSD: Pesedeii nu au cum să se reformeze. Sunt plini de securiști
Ediție specială „Marius Tucă Show", vineri, 17 ianuarie, cu invitatul Valentin Stan, analistul politic.

Principalele idei din emisiune:

Ora 18.37 Valentin Stan, despre ieșirea britanicilor din UE: Brexitul îi va lovi năprasnic mai ales pe românii din Marea Britanie. Englezii vor suferi economic în toate felurile după ce vor ieși. Tot ce vor putea guvernanții să ofere vor fi niște hoarde de oameni care pleacă din țară.

 

Ora 18.08 Analistul politic, despre miliardele date de România pe arme: Hai să vedem ce bănișori dă țara noastră pe arme. Rachetele alea luate de la americani, pe care dăm noi miliarde, miliardele astea nu se duc în inflația aia de care vorbește domnul Isărescu? Nu ne duc miliardele cumva spre dezastrul ăla de care dorim noi să ne ferim dacă nu mai mărim pensiile alea cu 40%?  Iohannis va zice că noi trebuie să ne apărăm, că apărarea e cea mai importantă treabă. Că trebuie să îi apărăm pe pensionarii ăștia amărâți, pe bolnavii de cancer. Zice că ne apără americanii și că de aceea trebuie să cumpărăm noi de la ei.       

Ora 17.56 Valentin Stan, despre cine conduce „sistemul”: Nu există niciun stat paralel. Există statul România. Nu ar trebui să ne preocupe cine controlează statul. Uită-te la cei care își asumă vesta, nu căuta diagonala pe sub cămașă. Nu e nimic de făcut. Nu puteam evita asta într-un stat care a avut un simulacru de revoluție.  

Ora 17.48 Valentin Stan, despre PSD: Pesedeii ce mai fac oare? Se reformează? Nu au cum, deoarece sunt plini de securiști. Îl au în frunte pe Ciolacu. 

Ora 17.31 Valentin Stan, despre cât de constituțională e modificarea legislației electorale: Curtea Constituțională zice, într-o decizie din 2012, referindu-se la alegerile locale, că dacă le faci în anul alegerilor (când trebuie organizate) și le și schimbi tot atunci (schimbi legislația), atunci se încalcă principiul securității juridice. Deci treaba asta e neconstituțională. 

Ora 17.21 Analistul politic, despre premier: Orban e „pa”, după ce Iohannis a promulgat legea privind mărirea alocațiilor. Președintele l-a pus pe premier în situația de a cârti împotriva unei măsuri foarte apreciate. Iohannis vrea să scape repede de Orban. 

Ora 17.19 Valentin Stan, despre alegerile anticipate: De ce am avea nevoie de alegeri anticipate? Ai putea merge pe ideea că poporul este dispus să susțină o viziune liberală. În esență, însă, apare următoarea situație: dacă stai până la alegerile din toamnă, în septembrie trebuie să mărești niște pensii și salarii. Dacă mai și anunți deficite de nu știu cât la sută, din momentul acela ai de gestionat, nu o criză politică, ci o criză de imagine, care te împinge într-o fundătură din care nu mai ai cum să dai banii ăia. Atunci ai nevoie de anticipate. Că să nu ajungi la termen cu niște măriri de salarii și de pensii pe care nu ți le poți permite. Asta ar fi singura rațiune tehnică. 

Ora 17.11 Analistul politic, despre premier: Orban e „pa!”, după ce Iohannis a promulgat legea privind mărirea alocațiilor. Președintele l-a pus pe premier în situația de a cârti împotriva unei măsuri foarte apreciate. 

Ora 17.11 Valentin Stan, despre situația de după căderea regimului comunist: Singurul lucru cu care ne-am căpătuit și noi după ’90 este că poți „să spui”. Pentru unii e, însă, mai profitabil să tacă. 

Ora 17.09 Valentin Stan: Noi suntem niște bieți membri ai unei culturi minore și ne comportăm ca atare. 

Ora 17.05 Valentin Stan: Am trăit jumătate din viață în comunism și jumătate nu știu în ce… Stau câteodată și mă întreb când lucrez cu tineri – niște oameni excepționali – și tind să cred că e mai bine pentru ei că nu au trăit niciodată în comunism. 

 

Știre inițială

Un interviu cu analistul politic Valentin Stan, omul cu laptopul, care face previziuni pentru anul care abia a început.

Vor avea loc alegeri anticipate?

Este posibilă o criză politică controlată pentru ca Orban și
Iohannis să-și atingă scopul?

Vor fi aleși primarii în două tururi?

Ce înseamnă criza din Orientul Mijlociu pentru România?

Vor fi românii afectați de BREXIT?

Sunt doar câteva întrebări la care va răspunde Valentin Stan, începând cu ora 17.00, la „Marius Tucă Show”, LIVE pe mediafax.ro.

×
Inchide