Elena Vijulie Tănase conduce platforma digitală Radio Europa Liberă. Jurnalista a plecat de la Digi 24, după opt ani de activitate

Elena Vijulie Tănase conduce platforma digitală Radio Europa Liberă. Jurnalista a plecat de la Digi 24, după opt ani de activitate
Elena Vijulie Tănase (FOTO: Facebook)
Publicat: 26/08/2020, 16:43
Actualizat: 26/08/2020, 17:03

Jurnalista Elena Vijulie Tănase va conduce platforma digitală Radio Europa Liberă, informează Pagina de Media.

Elena Vijulie va fi, de la 1 septembrie, director al Radio Europa Liberă, funcție deținută, până în urmă cu câteva luni, de Sabina Fati. Contactată de Paginademedia.ro, Elena Vijulie a confirmat informația, fără a oferi mai multe detalii.

Radio Europa Liberă și-a relansat serviciul media pentru România, la sfârșitul anului 2018, dar nu ca post de radio cu licență, ci sub forma unei platforme online de conținut. Atunci, Sabina Fati a fost numită coordonator al proiectului.

Elena Vijulie a plecat, după opt ani, de la Digi 24

La sfârșitul lunii iulie, Elena Vijulie pleca de la Digi 24, după opt ni de activitate. Venise la postul de știri, în august 2012, ca șef al departamentului politic. Ulterior, a realizat o serie de emisiuni și proiecte de istorie recentă. Înainte de Digi24, Elena Vijulie a lucrat la BBC România și Realitatea TV.

O știre atribuită Digi 24 a șocat pe toată lumea. Care era, de fapt, adevărul

La sfârșitul lunii februarie, pe rețelele sociale și pe aplicațiile de comunicare circula o fotografie care copia o pagină de articol din site-ul Digi24.ro pe care a fost inserat un text fals despre un al doilea caz de coronavirus apărut în România. Postul de televiziune își avertizează telespectatorii să verifice informațiile și sursele acestora.

Tot în acea perioadă, și Antena 3 a fost joi sursa unui fake news. Realizatorul Sintezei Zilei, de la Antena 3, Mihai Gâdea, a reacționat la o postare devenită virală pe Facebook potrivit căreia un reporter al Antena 3 ar fi regizat imagini cu rafturi goale într-un supermarket.

”Cât de jigodii să fiți voi să mințiți așa! Că alegeți acest lucru e problema voastră, o faceți de multă vreme. Problema noastră este că îi notificăm pe toți și dacă nu retrag de îndată aceste postări, ce să vezi? Îi dăm în judecată și cred că e ocazia să le cerem mulți bani. Avem o notificare pe care am trimis-o și o mai trimitem. Cuiva îi e frică de faptul că se comunică.”, a spus Mihai Gâdea, la Antena 3.

Dragos Tanase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult