Elevii din Bistrița-Năsăud primesc mâncare expirată! Protecţia Consumatorilor anchetează livrarea cornurilor mucegăite în școli

Elevii din Bistrița-Năsăud primesc mâncare expirată! Protecţia Consumatorilor anchetează livrarea cornurilor mucegăite în școli
Sursă Foto - CityFm Sibiu
Publicat: 12/09/2022, 19:42
Actualizat: 12/09/2022, 19:43

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Bistriţa-Năsăud a fost sesizat cu privire la distribuirea unor cornuri mucegăite, la sfârşitul săptămânii trecute, în mai multe şcoli. Mai mulți părinți au sesizat autoritățile.

Firma de panificaţie care a câştigat licitaţia organizată de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud este din Baia Sprie, județul Maramureș, iar produsele sale ajung la peste 22.700 de elevi de gimnaziu şi preşcolari din judeţ.

Joi, un părinte a sesizat Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Bistriţa-Năsăud că la școală copilul său a primit un corn cu urme de mucegai. De asemenea, cornul era în ultima zi de valabilitate.

Ulterior, luni, un părinte al unui elev de la o altă școală s-a prezentat cu trei cornuri mucegăite și expirate de o zi, pe care școala le-ar fi distribuit vineri.

Totodată, mama unui alt elev de la o altă școală s-a plâns pe Facebook că există urme de mucegai pe cornul primit de acesta de la şcoală, deci, acest lucru s-a întâmplat în mai multe incinte de învățământ.

Ce vor face inspectorii în privința asta

Luni, Stelian Dolha, şeful CJPC Bistriţa-Năsăud, a discutat cu administratorul firmei de panificaţie, cu inspectorul şcolar general şi cu preşedintele Consiliului Judeţean.

Administratorul firmei a spus că societatea distribuie cornurile în zilele de luni şi marţi, așa că trebuie lămurit de ce cornurile au ajuns la copii abia joi și vineri.

Inspectoratul Şcolar va cere din nou școlilor să respecte programul de distribuție.

În paralel, comisarii CJPC Bistriţa-Năsăud au mers la două școli pentru a verifica modul în care sunt depozitate corunurile.

„În mare, condiţiile de depozitare sunt bune”, a declarat Stelian Dolha.

În cauză urmează controale și la sediul firmei şi la fabrică, potrivit Digi24.ro.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucrainean citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase