Elevii resping uniforma școlară! Atac la baionetă: „Iresponsabilitate și indiferență crasă din partea senatorilor”

Elevii resping uniforma școlară! Atac la baionetă: „Iresponsabilitate și indiferență crasă din partea senatorilor”
Elevii resping uniforma școlară! Atac la baionetă: „Iresponsabilitate și indiferență crasă din partea senatorilor” / Sursa FOTO: https://www.facebook.com/consiliulelevilor/photos
Publicat: 12/08/2020, 12:05

Reprezentanţii elevilor anunță că resping categoric purtarea obligatorie a uniformei școlare. Într-un comunicat de presă, Consiliul Naţional al Elevilor precizează că altele trebuie să fie prioritățile României, nicidecum modul în care se îmbracă tinerii. Ba chiar, ca niște adevărați specialiști în politică, economie și finanțe, elevii dau și indicații despre cum trebuie guvernată/ condusă țara!

Așadar, iniţiativa legislativă privind acordarea unor vouchere de 350 de lei pentru achiziţionarea uniformelor şcolare, adoptată marți, 11 august, de Senat, este o prostie, zic elevii. Reprezentanții lor consideră că, fără luarea unor măsuri de securitate în şcoli, obligativitatea purtării uniformelor este „o formă fără fond”.

„În contextul economic actual, o astfel de măsură ar fi dezastruoasă, întrucât asigurarea sumelor prevăzute în proiectul de lege presupune o povară financiară semnificativă pentru bugetul de stat. Mai mult, ţinând cont de faptul că peste 900.000 de elevi nu au acces la educaţie online, considerăm că alocarea fondurilor către această iniţiativă legislativă reprezintă un act de iresponsabilitate şi indiferenţă crasă a senatorilor faţă de elevii din România”, susţin reprezentanţii elevilor.

Elevii cer „materiale de protecție sanitară, device-uri conectate la Internet”

Consiliul Naţional al Elevilor mai arată că, în lipsa unor alte măsuri de securitate prezente în şcoală – pază, monitorizare audio-video, instituirea obligativităţii purtării uniformelor şcolare „reprezintă doar o formă fără fond”, ceea ce nu duce la creşterea calităţii actului educaţional, ci, în cel mai bun caz, va fi „doar un simulacru trist al unei asemenea creşteri”.

Suntem consternaţi de iresponsabilitatea senatorilor care au votat acest proiect de lege. Acestea sunt nevoile educaţiei din România? Acestea sunt priorităţile financiare ale statului român? Începutul anului şcolar ne bate la uşă; în şcoli va fi nevoie de materiale de protecţie sanitară, de device-uri conectate la Internet, de infrastructură şcolară şi de multe altele. Stimaţi deputaţi, dacă sunteţi cu adevărat preocupaţi de soarta elevilor din România, vă solicităm respingerea acestei inţiative legislative! Elevii au nevoie de acces la educaţie de calitate, nu de uniforme care să arate bine în poze”, a declarat Rareş Voicu, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase