Elevii români au obținut două medalii de aur și două de argint la Olimpiada Internațională de Fizică

Elevii români au obținut două medalii de aur și două de argint la Olimpiada Internațională de Fizică
Publicat: 13/07/2015, 17:10

Medaliile de aur au fost cucerite de Tudor Crețu, care a obținut argint în 2014, și Ștefan Eniceicu, elev care a obținut aur în 2014, ambii fiind în clasa a XI-a la Liceul Internațional de Informatică din Capitală. De asemenea, lui Ștefan Eniceicu i-a fost decernat și premiul special din partea Societatii Europene de Fizică pentru cel mai mare punctaj obținut de un elev din Europa la proba teoretică -29,8 puncte din maximum de 30.

Laureat cu aur la ediția precedentă, Cristian Alexandru Frunză, elev în clasa a XII-a/Liceul Internațional de Informatică din București, a obținut anul acesta o medalie de argint. Tot argint a obținut în 2015 și Răzvan Radu elev în clasa a X-a la același liceu . Medalia de bronz a intrat în posesia Ilenei Rugină, elevă în clasa a XII-a la Liceul Internațional de Informatică.
Delegația României a fost condusă de Adrian Dafinei, conferențiar universitar doctor la Facultatea de Fizică a Universității București și însoțită de Delia Davidescu (profesor la Liceul Internațional de Informatică) și Sebastian Popescu, conferențiar universitar doctor la Facultatea de Fizică a Universității „A.I. Cuza” din Iași.

Olimpiada Internațională de Fizică s-a desfășurat în Mumbai (India), în perioada 4-12 iulie, reunind peste 190 de concurenți din 48 de țări.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase