ELICOPTER PRĂBUȘIT. Pasagerii ucraineni din celălalt elicopter au fost audiați de procurori

ELICOPTER PRĂBUȘIT. Pasagerii ucraineni din celălalt elicopter au fost audiați de procurori
Publicat: 27/04/2012, 11:56
Actualizat: 14/05/2012, 17:08

Cele cinci persoane din elicopterul care zbura împreună cu cel prăbușit în zona Ostrov, din județul Tulcea, au fost audiate de procurorii Parchetului instanței supreme, acestea declarând anchetatorilor că au pierdut contractul radio cu colegii din celălalt aparat de zbor.

Potrivit unui comunicat de presă al Parchetului instanței supreme transmis, vineri, agenției MEDIAFAX, în ancheta privind accidentul aviatic petrecut joi, în zona Ostrov, a fost finalizată prima etapă a cercetării la fața locului, fiind ridicate cele cinci cadavre și transportate la Institutul de Medicină Legală Tulcea în vederea identificării.

Totodată, în noaptea de joi spre vineri au fost audiate cele cinci persoane din cel de-al doilea elicopter ce zbura în tandem cu cel care s-a prăbușit. Acestea au declarat că au pierdut contactul radio cu cei din elicopterul care a căzut la sol, neputând da astfel alte amănunte despre cele întâmplate.

La fața locului s-a deplasat și un reprezentant al Ambasadei Ucrainei la București, a precizat sursa citată.

În prezent, în această cauza se desfășoară cea de a doua etapă a cercetărilor de către procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică, coordonați de prim-adjunctul procurorului general, Marius Iacob.

Ancheta echipei operative formate din procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică și experți ai Institutului Național de Criminalistică s-a desfășurat cu sprijinul polițiștilor de la IPJ Tulcea.

Echipa operativă face cercetările legate de prăbușirea elicopterului, în urma căreia cinci ucraineni și-au pierdut viața, aceasta ajungând joi seară la Ostrov.

Din primele date a rezultat că două elicoptere zburau în tandem, iar după prăbușirea unuia dintre ele, cel de-al doilea a aterizat pentru acordarea unui eventual ajutor. În elicoptere se aflau câte cinci persoane. Toți cei cinci din elicopterul prăbușit au murit.

Elicopterul care s-a prăbușit în zona localității Ostrov din Tulcea urma să ajungă pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu din Constanța, pentru a realimenta înainte de a-și continua drumul spre Turcia, a declarat prefectul județului Tulcea, Vasile Gudu.

Prefectul de Tulcea a spus că elicopterele sunt model KA 32, aparțin unei firme din Republica Moldova și aveau la bord echipaj și pasageri din Ucraina.

O comisie a Centrului de Investigație și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile urmează să stabilească, după ancheta la fața locului, cauzele accidentului aviatic.

Primele ipoteze în acest caz sunt eroare de pilotaj sau o defecțiune tehnică, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Cele două elicoptere decolaseră de la Chișinău și aveau autorizații de survol pentru România. Criminaliștii vor lua în calcul și eventuale probleme cauzate de condițiile meteorologice. Potrivit site-ului vremea.ro, în județul Tulcea se înregistra o temperatură de aproximativ 20 de grade, cerul fiind parțial noros.

Elicopterul prăbușit este o aeronavă de producție rusească, un aparat „destul de vechi” care, în prezent, este folosit în special în lucrările agricole, a declarat directorul general al ROMATSA, Bogdan Donciu.

„Cele două aparate zburau în spațiul aerian necontrolat, unul dintre ele a căzut în localitatea tulceană. Sunt informații care nu sunt puse cap la cap în momentul de față”, declara șeful Administrației Române a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA).

Conform unor specificații tehnice ale aparatului disponibile pe internet, un astfel de elicopter poate transporta până la nouă pasageri.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Gruparea Hamas ia în calcul depunerea armelor. Care este condiţia pentru ca acest lucru să...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
S-a dat ORDIN de EVACUARE în România. Raed Arafat a decis chiar acum
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
”Eu nu mai vorbesc cu ea, mă are la block” De ce l-a blocat Andreea...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trucul simplu și rapid prin care să-ți schimbi instant viața în bine