Emil Boc, despre scandalul vilei Dante: Nu mi-a fost solicitată o vilă de protocol ca locuință după terminarea mandatului președintelui

Emil Boc, despre scandalul vilei Dante: Nu mi-a fost solicitată o vilă de protocol ca locuință după terminarea mandatului președintelui
Publicat: 25/07/2012, 23:08
Actualizat: 26/07/2012, 11:28

Fostul premier Emil Boc a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că președintele nu i-a solicitat niciodată atribuirea vreunei vile de protocol pentru instituția prezidențială și că nu i-a fost solicitată vreo astfel de vilă în perspectiva unei locuințe după terminarea mandatului.

„Niciodată președintele României nu mi-a solicitat, în calitate de prim-ministru, atribuirea vreunei vile de protocol pentru instituția prezidențială. Cu atât mai mult, niciodată nu mi-a fost solicitată vreo vilă de protocol în perspectiva unei locuințe după terminarea mandatului de președinte al României. Din acest punct de vedere, pot să afirm clar și răspicat că o asemenea solicitare nu a existat din partea președintelui României și, din acest punct de vedere, afirmațiile premierului nu au acoperire în realitate”, a declarat Boc pentru MEDIAFAX.

Miercuri, premierul Victor Ponta a luat mai mulți jurnaliști acreditați la Palatul Victoria și a mers cu ei la Vila Dante a RA-APPS, unde le-a spus că are date că acest imobil a fost pregătit, cu reparații din bani publici de peste un milion euro, ca viitoare locuință a lui Traian Băsescu la finele mandatului.

„În 2010-2011, când se tăiau salarii și pensii, când am făcut cu toții eforturi foarte mari de a rămâne la o viață cât de cât decentă, această locuință care aparține RA-APPS din și la solicitarea președintelui Băsescu a fost pregătită, investindu-se peste un milion de euro în repararea sa, pentru, probabil, a fi ocupată de președinte imediat după își termină mandatul. Peste un milion de euro pentru confortul viitor al președintelui Băsescu. Cred că faimosul slogan „Să trăiți bine!” se aplică doar aici și cred că în acești doi ani de criză nu știu câți români au putut să-și facă o casă nouă, dar știu sigur că niciun român nu și-a făcut o casă nouă din bani publici, asta e absolut sigur; cu excepția președintelui Băsescu. Sper ca președintele Băsescu să-și ceară scuze public celor care în 2010 și în 2011, când domnia sa cheltuia un milion de euro pentru a-și amenaja casa, au suferit în această perioadă”, a spus Ponta.

Premierul a mai susținut că a aflat de la Serviciul de Protecție și Pază (SPP) că președintele Traian Băsescu folosea deja piscina vilei Dante în perioada în care imobilul era în proces de reamenajare și că președintele și-a ales personal chiar și parchetul. „Am vorbit și eu cu cei de la SPP și mi-au spus că, din ordinul președintelui, nu intră nimeni acolo. SPP mi-a spus că, din cauza președintelui, nu pot să intru. Cui altcuiva aproba domnul Boc un milion de euro pentru repararea vilei ? Cum poate Băsescu să mintă că nu știe nimic dacă el personal și-a ales toate lucrurile alea din vilă ?”, a spus Ponta la RTV.

Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al lui Traian Băsescu, a arătat într-un comunicat de presă că informațiile „vehiculate și girate personal” de prim-ministrul Victor Ponta cu privire la renovarea Vilei Dante „reprezintă o diversiune” și că Traian Băsescu nu a solicitat niciodată efectuarea vreunei astfel de lucrări.

Președintele suspendat Traian Băsescu a declarat la rândul său că, dacă „premierul mincinos Victor Ponta” prezintă o solicitare a sa privind renovarea Vilei Dante pentru sine, el le va cere cetățenilor să îl destituie duminică la referendum. „Pentru ca o astfel de renovare să-mi poată fi pusă în sarcină trebuie să existe o solicitare a mea sau a Adminstrației Prezidențiale, că altfel nu se apucă nimeni să pregătească pentru președinte o vilă. Or, eu îl rog pe primul ministru Victor Ponta, pe primul ministru mincinos Victor Ponta să prezinte o astfel de hârtie și, dacă o prezintă, eu îi rog pe români să mă destituie duminică la referendum”, a afirmat Băsescu.

„Am înțeles că domnul Ponta a prezentat astăzi o vilă RA-APPS, Vila Dante, spunând că este vila pe care eu am cerut să fie pregătită. Pot să spun că am un mare regret, că am numit un mincinos prim-ministru al Guvernului României. Nu am cerut nici o astfel de acțiune din partea RA-APPS”, a spus Băsescu. Traian Băsescu a mai declarat că mai are la dispoziție Vila Lac 3 până în 2014, când își termină mandatul și nu are nicio legătură cu îmbunătățirile pe care le face RA-APPS în vilele pe care le deține.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Va deveni INTERZIS PRIN LEGE. Decizia se pregătește acum în ROMÂNIA. E un gest iubit...
Teo Trandafir renunță. Greu își mai găsește locul
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația