Emilian Imbri: Atât timp cât România este țara în care lumea se spală în lighean și se vaccinează la chiuvetă, virusul este la el acasă

Emilian Imbri: Atât timp cât România este țara în care lumea se spală în lighean și se vaccinează la chiuvetă, virusul este la el acasă
Emilian Imbri / Sursă Foto: medichub.ro
Publicat: 22/11/2021, 20:28

Potrivit medicului Emilian Imbri, o caracteristică a virusului care a generat pandemia actuală este aceea că atacă de mai multe ori și nu știm când se va opri, dar cu fiecare atac este tot mai violent, tot mai rapid, de parcă ne-ar învăța locurile vulnerabile și parcă ar învăța că suntem o populație care nu respectă și, mai mult, încearcă să mascheze că nu respectă regulile – își cumpără certificatele de vaccinare, se vaccinează fals.

„Atât timp cât România este țara în care lumea se spală în lighean și se vaccinează la chiuvetă, virusul este la el acasă. Deci, probabil că în ianuarie -februarie vom avea nu al cincilea val, cred că al patrulea care se va umfla din nou. Nu văd altă variantă”, a spus, luni, la Digi24, medicul Emilian Imbri, fost manager al Spitalului „Victor Babeș” din Capitală.

Ar trebui să fim preocupați de ce se întâmplă în restul Europei și de perspectiva unui val 5 și în România, ar trebui ca o anumită categorie de personal, și anume personalul medical, în special epidemiologii, să rămână preocupat de acum înainte tot timpul, a mai spus expertul în sănătate.

Numărul de cazuri ar putea crește după sărbători

Imbri avertizează că pe fondul unei atenuări a situației epidemiologice în România, ar putea interveni o relaxare a populației de sărbători, care nu va face decât să realimenteze o nouă creștere a cazurilor de infecție.

„Dacă nu ținem cont că focarul în România nu s-a stins și nu se va stinge, atunci sigur că ceea ce se întâmplă acum în Franța și în Germania și în Austria se va întâmpla și la noi”, a mai afirmat Emilian Imbri.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID, Valeriu Gheorghiță, estimează că valul 5 al pandemiei în România ar putea veni peste o lună și jumătate, adică în ianuarie.

„Virusul este un virus nou, un virus încă needucat, după cum se vede. Nu ține cont de nicio regulă – nici de regula de masă, nici de regula de culcare, ca să zicem așa, deci nu are o periodicitate încă stabilită. Vine la intervale de timp după pofta lui, ca să fim mai plastici în exprimare. Vedeți că nu ține cont nici de persoanele vaccinate, și nici de persoanele nevaccinate. Sigur, nu că ar fi trebuit să țină cont – vaccinarea nu înseamnă că te ferește vaccinul de boală, ci doar că nu ajungi în Terapie, nu ajungi în forme grave. Deci, virusul, deocamdată, în modul în care cred eu că se comportă – haotic și necivilizat, nu știm dacă o să se civilizeze între timp, probabil că da, la fel ca celelalte virusuri – poate să prindă oricând un teren prielnic, adică o populație relaxată sau în curs de relaxare, cum avem noi tendința în momentul de față, pentru că iată, a scăzut incidența și scade în continuare, numărul deceselor a început să scadă și vom fi tentați foarte clar ca în luna decembrie să zicem „gata, hai să sărbătorim. Ce anume, încă nu știm, dar sigur Crăciunul și Revelionul”, a spus Imbri.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Cât de sănătos este, de fapt, pateul vegetal! Ce aditivi conține și cât de periculos...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
PRODUSELE INTERZISE definitiv. Ordinul final a fost dat chiar astăzi, 23 APRILIE
Vreme extremă în România. ANM a emis alertă
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Poluarea cu metan, acum mai ușor de observat ca niciodată din spațiu