EMOȚIONANT. Povestea unui băiat de 16 ani care își construiește singur casa: „Am avut banii mei, am muncit, i-am strâns şi m-am apucat de casă” – FOTO

EMOȚIONANT. Povestea unui băiat de 16 ani care își construiește singur casa: „Am avut banii mei, am muncit, i-am strâns şi m-am apucat de casă” - FOTO
EMOȚIONANT. Povestea unui băiat de 16 ani care își construiește singur casa: „Am avut banii mei, am muncit, i-am strâns şi m-am apucat de casă” / Sursă FOTO: adevărul.ro
Publicat: 27/04/2020, 17:19
Actualizat: 27/04/2020, 17:31

Un adolescent în vârstă de 16 ani din județul Dâmbovița își contruiește singur casa încă de când a început criza provocată de coronavirus. Georgică, băiat muncitor, a strâns bani pentru noua casă muncind cu ziua și vânzând bălegar pentru a-și putea cumpăra materialele necesare.

Tânărul din comuna Crevedia, județul Dâmbăvița, nici măcar nu a împlinit încă 16 ani, însă de trei ani muncește ca salahor pentru a-și putea strânge bani pentru ridicarea unei case, relatează libertatea.ro.

Acesta este ajutat de cumnatul lui, care are meseria de contructor și care i-a creionat proiectul casei

„Eu îmi doresc cel mai tare să îmi termin casa”

„Eu îmi doresc cel mai tare să îmi termin casa, pentru că cea în care stau acum e foarte veche. Am avut banii mei, am muncit, i-am strâns şi m-am apucat de casă. Am muncit şi pe şantier şi duceam şi bălegar la lume prin sat. Căram câte 5 căruţe pe zi. Eu încărcam, eu descărcam. Mă chinuiam.

Alţi copii de vârsta mea stau cu ţigara în gură, cu băutura lângă ei. Mie îmi place să muncesc, pentru că dacă nu muncesc mor de foame. Casa o să aibă două camere. Acum voi sta cu mama şi tata, iar când m-oi însura, cu nevasta, dar mai e până atunci”, a povestit Georgică potrivit sursei citate.

Familia lui Georgică este una numeroasă, acesta fiind cel mai mic din cei 12 copii ai familiei Ștefan iar în prezent are grijă de cei doi părinți bolnavi, care nu au o sursă de venit.

Asociația Șansa Ta îi ajută pe cei din familia Ștefan de câțiva ani deoarece nu au o sursă de venit. Cei care vor să îl ajute pe Ștefan să își îndeplinească visul de a avea propria lui casă, o pot face prin donații, cu precizarea „pentru Ștefan Georgică”, în conturile asociației deschise la BCR:

CONT IN LEI RO64RNCB0591123278690001
CONT IN EURO RO37RNCB0591123278690002
CONT IN DOLARI RO10RNCB0591123278690003
SWIFT: RNCB RO BU

Se poate dona și prin Pay Pal – la adresa de email [email protected]

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase