Eroi pentru cei mici: Iepurașul neînfricat îi învață pe copii ce înseamnă familia și curajul în cartea „Legenda lui Podkin O Ureche”

Redactor:
Alexandra Mortu
„Legenda lui Podkin O Ureche" reprezintă prima carte din seria pentru copii „Saga celor Cinci Tărâmuri" și spune poveste unui iepuraș visător, dar neînfricat, care face tot ce este nevoie pentru a-și proteja familia, oferind astfel un exemplu întregii lumi.

Editura Paralela 45 prezintă micuților, dar nu numai, o poveste impresionantă despre ce înseamnă curajul, sprijinul și dragostea pentru familie și comunitate, făcând din iepurașul Podkin un erou pentru copii.

Legenda lui Podkin O Ureche constituie o lecție de viață pentru micii și marii cititori deopotrivă. Povestea face apel nu doar la sensibilitatea cititorilor, ci și la valorile morale și sociale, invitându-i să reflecteze la consecințele unor acte aparent banale și să facă distincții importante între scopurile pe care și le stabilesc”, potrivit unui comunicat remis Gândul.info.

Iepurașul Podkin pornește în aventura vieții sale atunci când Haplii pun stăpânire pe comunitatea în care el trăiește. Astfel, curajosul erou reușește să scape alături de sora și fratele lui alături de care va face tot ce e nevoie pentru a restaura pacea în tărâmul în care trăiește.

Legenda lui Podkin O Ureche este scrisă de autorul Kieran Larwood, distins în 2011 cu prestigiosul premiu Chicken House Children”s Fiction, iar în 2017, cartea Legenda lui Podkin O Ureche a câștigat Blue Peter Book Award pentru „Cea mai bună poveste”.

De asemenea, ilustratorul David Wyatt a recreat prin intermediul unor imagini captivante universul fantastic în care trăiește Podkin.

Povestea este potrivită cu precădere copiilor de peste 8 ani. 

„Un bestseller precum Legenda lui Podkin O Ureche este o oportunitate pe care ne bucurăm să o oferim copiilor români. Editura Paralela 45 are ca misiune să selecteze cele mai noi apariții editoriale, premiate și apreciate de către cititori la nivel internațional, precum și lecturi clasice care pot îmbogăți imaginația și creativitatea și pot constitui repere pentru formarea valorilor copiilor, tinerilor și cititorilor de orice vârstă”, a declarat Viorel Zaicu, director editorial Editura Paralela 45.

 

Inchide