Este în pregătire o nouă structură aflată sub coordonarea Ministerului Agriculturii. Se vrea inclusiv consolidarea dialogului între partenerii filierei produsului agroalimentar

Este în pregătire o nouă structură aflată sub coordonarea Ministerului Agriculturii. Se vrea inclusiv consolidarea dialogului între partenerii filierei produsului agroalimentar
Publicat: 31/01/2020, 18:08

„Consiliul urmărește, în principal, îndeplinirea următoarelor obiective: a) consolidarea dialogului între partenerii filierei produsului agroalimentar și între aceștia și instituțiile administrației publice; b) propunerea de măsuri legislative în scopul unei mai bune reglementări a filierei produsului agroalimentar; c) facilitarea colectării de date statistice referitoare la filiera produsului agroalimentar; d) elaborarea poziției oficiale a filierei produsului agroalimentar în cadrul procesului legislativ al Uniunii Europene”, se menționează în propunerea de act normativ.

Potrivit aceluiași document, Consiliul își va desfășura activitatea la sediul MADR, sub coordonarea unui secretar de stat asistat de un secretariat, având o componență diferită în funcție de specificul filierei produsului agroalimentar.

Despre proiecte de act normativ, cum este și prezentul ordin, se vorbea încă de la începutul lunii noiembrie 2019. La acea dată, în cadrul conferinței de presă de la Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), ocazionată de preluarea mandatului de ministru de către Nechita-Adrian Oros, premierul Ludovic Orban vorbea de asigurarea condițiilor egale de acces la piață a producătorilor români susținută de astfel de inițiative.

„Vremea Gostat-urilor a trecut. Sigur că, pentru producătorii români, trebuie să asigurăm condiții egale de acces la piață, și asupra acestui lucru noi am fost susținătorii unui proiect legislativ care sperăm să fie pus în practică; de altfel, este și unul dintre punctele care există în programul de guvernare, dar sincer cred că nu statul trebuie să se ocupe de această activitate. Trebuie reglementări clare de a sigura accesul la piață pentru producătorii autohtoni și, dacă aceste reguli sunt respectate, nu mai este nevoie să refacem gostaturile de odinioară”, mărturisea premierul, miercuri, 6 noiembrie 2019.

Sursă foto: Pixabay/imagine cu caracter ilustrativ

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase