EURO 2020. Au început lucrările la stadionul STEAUA și DEMOLĂRILE la arena Rapidului

EURO 2020. Au început lucrările la stadionul STEAUA și DEMOLĂRILE la arena Rapidului
Publicat: 26/02/2019, 20:15
Actualizat: 25/03/2019, 20:44

A fost emis, luni, ordinul de începere a lucrărilor de execuție la stadionul Steaua București, care va avea o capacitate de 31.254 de locuri, valoarea lucrărilor fiind de aproximativ 64,5 milioane de euro, cu TVA, taxe și cote incluse.

Suprafața construită a crescut cu 12.000 mp ajungând la 82.000 mp, iar noul proiect permite optimizarea fluxului de spectatori, păstrarea intactă a bazelor de antrenament deja existente în cadrul complexului, precum și creșterea numărului de locuri de parcare la peste 570 de locuri.

O altă îmbunătățire se referă la crearea de spații de antrenament la nivelul parterului (ex: tir sportiv, box, lupte, tenis de masă, bowling etc.) și a peste 1.400 de mp de spații administrative, cu păstrarea costurilor în exploatare.

Pentru stadionul Giulești „Valentin Stănescu” a fost emis ordinul de începere a demolării.

După reconstrucție, arena va beneficia de 14.000 de locuri și o suprafață de joc de 105 metri lungime și 68 metri lățime. Valoarea lucrărilor este de aproximativ 29 milioane de euro (cu TVA, taxe și cote incluse).

„Este extrem de important să urmărim termenele și să verificăm în mod constant stadiul și calitatea execuției lucrărilor la aceste obiective, atât pentru a ne respecta angajamentele asumate față de UEFA, cât și pentru a beneficia de baze sportive moderne, sigure și eficiente, care să ridice Bucureștiul la un nivel de infrastructură sportivă similar cu cel al marilor orașe europene”, a transmis viceprim-ministrul Daniel Suciu.

S-a dat start și lucrărilor de demolare a Stadionului Giulești din Capitală a anunțat, în cursul zilei de marți, și clubul de fotbal FC Rapid pe rețelele de socializare.

Stadionul Național de Rugby „Arcul de Triumf” urmează să fie reabilitat, modernizat și transformat într-un centru sportiv de excelență, cu o capacitate de 8.207 locuri, valoarea lucrărilor fiind de aproximativ 24 milioane euro cu TVA, taxe și cote incluse.

Pentru Stadionul Dinamo, s-a dorit inițial reabilitarea stadionului existent, însă, din motive juridice, acesta nu poate fi preluat în cadrul programelor derulate de Compania Națională de Investiții (CNI).

Clubul sportiv Dinamo a depus la CNI documentația vizând un alt amplasament destinat construcției unui stadion nou.

În prezent, au fost contractate lucrările de realizare a studiilor de prefezabilitate, respectiv fezabilitate.

În vederea aprobării acestor studii, este necesară suplimentarea suprafeței de teren pusă la dispoziție astfel încât să fie respectate prevederile UEFA, dar și cele ale ISU privind evacuarea spectatorilor.

De asemenea, dată fiind modificarea indicatorilor urbanistici, este necesară elaborarea și avizarea unui nou Plan Urbanistic Zonal de către Primăria Sectorului 2, iar această sarcină îi revine exclusiv clubului sportiv Dinamo, mai arată ministerul.

Ministrul dezvoltării regionale și administrației publice, Daniel Suciu, s-a întâlnit marți cu Gheorghe Popescu, consilier onorific al premierului, ca să discute despre stadiul lucrărilor la cele patru stadioane care vor fi realizate de minister, prin CNI, în vederea organizării, în România, a unor meciuri din cadrul Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020 (EURO 2020).

Șantierele de la Steaua, Rapid și Arcul de Triumf, scutite de taxe de către Primărie

Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a votat, marți, un proiect care prevede scutirea de la plata taxelor pentru organizarea de șantier pentru stadioanele Steaua, Rapid și Arcul de Triumf,

„Una dintre măsurile asumate în candidatura României pentru organizarea la București a unor meciuri de la Campionatul European de Fotbal 2020 este construirea stadioanelor Steaua, Rapid, Arcul de Triumf și Dinamo, pe care se vor desfășura mai multe meciuri de antrenament”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

CNI spune că la faza de studiu de fezabilitate, costurile legate de taxa pentru utilizarea unor suprafețe de teren aflate în domeniul public, pentru organizarea de șantier, nu au fost cuprinse în bugetul total al investiției, potrivit proiectului.

Euro 2020: A fost emis ordinul de începere a lucrărilor de execuție la stadionul Steaua București

„Astfel, pentru finalizarea obiectivelor de investiții, Compania Națională de Investiții solicită municipiului București diminuarea substanțială a taxei pentru ocuparea domeniului public, pentru organizarea de șantier”, se mai arată în proiectul votat, marți, în ședința CGMB.

Astfel, se aprobă scutirea de la plata taxelor pentru organizarea de șantier la obiectivele de investiții implementate de Compania Națională de Investiții, la stadioanele Steaua, Rapid și Arcul de Triumf, privind EURO 2020.

„Modul de cooperare între Compania Națională de Investiții și Direcțiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general va fi stabilit printr-un memorandum, în 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri. Direcția Generală Infrastructură, Serviciul Euro 2020, Administrația Străzilor și Direcțiile din cadrul aparatului de specialitate al Primarului General vor duce la îndeplicire prevderile prezentei hotărâri”, potrivit sursei citate.

Pe 12 februarie, președintele Companiei Naționale de Investiții a anunțat că stadioanele Steaua, Rapid și Arcul de Triumf din Capitală ar urma să fie reabilitate în proporție de 70% până la sfârșitul anului astfel încât în mai 2020 să poată avea loc meciurile de antrenament pentru Campionatul European 2020.

Foto: Captură/ Compania Națională de Investiții

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Radu Mazăre va fi eliberat din închisoare
BREAKING | Radu Mazăre, eliberat din închisoare! Decizia este definitivă
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
Mama fostei campioane olimpice la gimnastică a murit duminică într-un accident rutier
Două femei care au vrut să le dea fructe unor muncitori au fost bătute de...
Cutremurător! Celebrul actor a fost ucis în timp ce a încercat să oprească un jaf
AFECȚIUNILE de care suferă Delia! Cum se manifestă sindromul Peter Pan, ADHD, misofonia și anxietatea
A plecat să studieze în Spania acum 10 ani şi n-a mai vrut să se...
Armata, din nou obligatorie? Ce se întâmplă dacă cineva îl refuză: „Un viitor mai periculos”
Cum arată o biserică românească în Houston, America. Cât de frumoasă este clădirea! Românii se...
Vântul le-a dezgolit pe divele din România! Nu au avut nicio şansă în faţa naturii!...
Iei amendă dacă depășești cu 1 km/h viteza maximă? Cum contești sancțiunea?
Exerciţii militare cu câini-roboţi progamaţi de chinezi să ucidă
Anunț de ULTIMĂ ORĂ: Primele IMAGINI DIRECTE cu nașterea Universului!
Se impune restricție prin lege în România. VECINII NU mai au voie să-ți facă asta
Păsările care au îngrozit o localitate. Scene desprinse din filmele horror
Primele imagini de la cununia religioasă a lui Vincenzo Aiello. Fostul concurent de la Chefi...
VIDEO Infern într-un parc de distracții: cel puțin 27 de copii și părinți au murit...
Cosmin, dezamăgit de faptul că Ștefania a fost interesată de preferințele lui Antoni. “Evident că...
Vești bune pentru Radu Mazăre! Fostul primar al Constanței iese din închisoare după cinci ani
BANCUL ZILEI. Servitoarea familiei Bulă este concediată. – Doamna Bubulina, înainte de a pleca vreau...
Primele imagini „directe” cu unele dintre cele mai vechi galaxii ale Universului
×