Euro 2020: UEFA a închiriat ALTE STADIOANE, după ce România ȘI-A ÎNCĂLCAT promisiunile

Redactor:
Alexandru Stanila
UEFA a închiriat alte stadioane pentru Euro 2020. Nu are ăncredere că România se va ține de promisiuni. Vezi despre ce terenuri este vorba

La Nyon s-a cam risipit convingerea că stadioanele Steaua, Dinamo și Rapid vor fi gata în timp util, așa că forul european și-a luat măsuri de siguranță.

Potrivit ProSport, UEFA ar fi închiriat baza din Berceni a FCSB, baza Mogoșoaia a FRF și stadionul Concordia din Chiajna.

Când Bucureștiul a primit, în 2014, organizarea a patru meciuri din cadrul turneului final al Euro 2020, statul român, prin intermediul guvernului său, și-a luat angajamentul să reconstruiască patru stadioane, la standarde competitive, pe care să se poată antrena selecționatele care vor juca pe Arena Națională. Era vorba, atunci, să fie refăcute Steaua, Arcul de Triumf, Dinamo și Rapid.

UEFA a închiriat alte stadioane pentru Euro 2020, după ce România și-a încălcat promisiunile

Doar că, până acum, abia s-au finalizat lucrările de demolare de la stadionul Steaua, iar la stadionul Giulești abia a început dezmembrarea scaunelor de la peluze și de la tribună. 

La Dinamo, situația este și mai complicată: lucrările nici nu au început. Din cauza problemelor legale, noul stadion nu va fi construit pe locul actualei arene, inaugurată în 1951, ci pe locul fostului velodrom, care va fi demolat. Momentan se așteaptă aprobarea Planului Urbanistic Zonal pentru demararea lucrărilor.

ProSport a aflat însă că UEFA n-a mai ținut seama de promisiunile încălcate la nesfârșit ale statului român. Specialiștii forului de la Nyon au venit în inspecție la București acum câteva luni și au optat pentru bazele de pregătire din Berceni (a FCSB), Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia (al Federație Române de Fotbal) și Chiajna.

Din acest moment, reconstrucția arenelor Steaua, Dinamo și Rapid nu mai are importanță, din perspectiva UEFA, care „s-a acoperit”.

Foto: Captură/ Hepta

Inchide