EXCLUSIV. Cine este bărbatul care murit în Centrul Vechi, în timp ce era încătușat de Poliție. Anchetatorii au rămas uimiți când au văzut cazierul acestuia!

Redactor:
Andrei Dumitrescu
EXCLUSIV. Cine este bărbatul care murit în Centrul Vechi, în timp ce era încătușat de Poliție. Anchetatorii au rămas uimiți când au văzut cazierul acestuia!
Înainte să moară subit, bărbatul a fost legat de mâini și de picioare

Bărbatul care a murit în condiții suspecte, în fața unei terase din zona Centrului Vechi din București, în timp ce era încătușat de polițiști, avea un cazier impresionat. După ce l-au identificat, cu greu, pe motiv că nu avea la el niciun document, anchetatorii au constatat că acesta fusese eliberat de curând și avea la activ zeci de furturi, atât în țară cât și în străinătate. Potrivit unor surse judiciare, cauzele morții sunt, încă, învăluite în mister.

Polițiștii au declanșat o amplă anchetă după ce, cu două zile în urmă, un tânăr a murit după ce a fost imobilizat de un echipaj al Secției 10. Tragedia s-a produs după ce reprezentanții unei terase au sunat la 112 și au anunțat că un individ le devastează localul.

Polițiștii care au ajuns la fața locului l-au încătușat cu greu, însă, acesta ar fi început să se zvârcolească și a lovit o polițistă, motiv pentru care i-au fost imobilizate și picioarele.

Acestuia i s-a făcut, însă, rău și în scurt timp și-a pierdut cunoștința. A fost chemată o ambulanță, însă medicii nu au mai putut să-l salveze.

Cadavrul a fost transportat la INML, unde, după ce au cercetat trupul bărbatului, medicii nu au sesizat urme de violență care i-au fi putut pune viața în pericol.

Nici după necropsie cauza decesului nu a putut fi stabilită, în condițiile în care, surse din rândul anchetatorilor au spus, pentru Gândul.ro, că medicii au menționat în raportul medico-legal „cauze necunoscute”.

Totuși, specialiștii presupun că decesul a fost provocat de consumul de droguri, însă o concluzie oficială va exista abia după ce vor fi gata testele toxicologice. Sursele citate cu povestit că mortul a fost identificat după amprente.

Era proaspăt eliberat din penitenciar

În acest fel, s-a stabilit că cel decedat este un anume Daniel Hodivoianu, un om care, până la 37 de ani, a reușit să stea la închisoare mai mult de jumătate din viață.

Acesta avea un cazier uriaș, cu zeci de furturi, comise unele după altele, în scurtele perioade în care acesta se afla în libertate.

Originar dintr-o localitate din Giurgiu, Hodivoianu a intrat, pentru prima oară la închisoare în 1999, câne era încă un copil.

De atunci, a adunat o mulțime de pedepse mici, majoritatea stabilite undeva între un an și șase luni – doi ani, însă, în anul 2004, a primit o condamnare de șapte ani și jumătate.

Hodivoianu a reușit, însă, mai mereu, să scape înainte de termen, însă nu a căutat niciodată să trăiască prin mijloace legale. În 2016 a fost plecat la furat și în Germania, însă a fost prins, motiv pentru care Tribunalul din Amtsgericht Essen l-a condamnat la 60 de zile amendă, pentru furt.

Revenit în țară, Hodivoianu s-a întors la pușcărie, dar, la data de 21 martie 2020 a fost din nou eliberat condiționat, cu toate că pe numele spu existau alte anchete legate de unele furturi pentru care încă nu fusese trimis în judecată.

Inchide