EXCLUSIV DEZVĂLUIRILE MOMENTULUI ÎN ROMÂNIA. GÂNDUL l-a localizat pe celebrul politician dat în urmărire internațională! Unde se ascunde PSD-istul fugar. Avem filmări exclusive + informații bombă / Reacția autorităților române

Publicat: 22/11/2019, 17:23

UPDATE: ORA 17:18 SURSE: Reporterii GÂNDUL au aflat că Poliția Română a anunțat deja autoritățile de la Chișinău cu privire la faptul că Rizea se ascunde pe teritoriul Republicii Moldova. Răspunsul a fost că urmăritul deține dublă cetățenie română și moldovenească, iar legislația de dincolo de Prut prevede că un cetățean moldovean nu poate fi extrădat altui stat.

UPDATE: ORA 17:07„Referitor la urmăritul internațional Rizea Cristian, facem precizarea că această persoană figurează dat în urmărire națională și internațională. Până în acest moment, nicio țară nu a furnizat, prin intermediul canalelor de cooperare polițienească internaționale, informații referitoare la depistarea acestuia”, a declarat Inspectoratul General al Poliției Române în exclusivitate pentru GÂNDUL.

N-a executat nicio zi din pedeapsa primită, iar Interpolul n-a reușit să identifice unde s-ar ascunde. Singura persoană care, la un moment dat, a indicat o „destinație” a fost apărătorul politicianului. Avocatul a mărturisit judecătorilor, înaintea ultimei înfățișări din proces, că Rizea ar fi plecat în SUA, „în vizită, la niște rude”. Același apărător a transmis instanței că fostul deputat PSD ar avea probleme financiare și că „este nevoit să se plimbe din loc în loc”. Au trecut 8 luni din acel moment și nicio altă informație n-a mai apărut cu privire la politicianul fugar. Cu toate că, surpriză, potrivit unor surse GÂNDUL, Ministerul de Interne condus la acea dată de Carmen Dan primise informații concrete.

De la sfârșitul lunii septembrie, reporterii speciali ai GÂNDUL au preluat cazul „dispariției” lui Cristian Rizea și, în urma unei ample investigații încrucișate, au descoperit unde se ascunde PSD-istul condamnat penal. Și nu doar atât! Ci multe alte elemente extrem de interesante: cine îl însoțește, cum își asigură discreția și, peste toate acestea, de ce resurse financiare dispune. Nu este nicidecum un sărac, așa cum s-ar fi putut deduce din declarațiile avocatului său. Încă din 19 martie anul acesta, Rizea are emis pe numele său un mandat european de arestare și cu toate acestea, nimeni nu l-a putut găsi. Au facut-o reporterii speciali GÂNDUL. În a doua parte a lunii septembrie, reporterii noștri speciali au prins „un fir” în legătură cu locația posibilă în care se afla fostul deputat. O sursă de maximă încredere ne-a transmis că fugarul ar fi fost văzut pe teritoriul Republicii Moldova. Ar fi avut acolo o întâlnire cu o persoană cunoscută. Am început să „săpăm”, iar rezultatele au apărut după primele zile.

Într-adevăr, ni s-a confirmat că Rizea ar fi închiriat un apartament într-un luxos complex rezidențial din Chișinău. Urma să verificăm dacă, între timp, n-a părăsit teritoriul, așa încât, la mijlocul lunii octombrie, am deplasat acolo o echipă de reporteri speciali, iar constatările de la fața locului au fost explozive. Concluzia: urmăritul internațional Cristian Rizea se ascunde în Chișinău! N-a fost deloc ușor să producem și dovada, întrucât, de fiecare dată, când a părăsit locuința, fugarul a fost extrem de precaut.

Pe toată perioada identificării sale, fostul deputat PSD s-a străduit să-și camufleze înfățișarea. Ca să nu fie recunoscut, și-a lăsat barbă, și-a acoperit mereu capul cu o șapcă și, înainte de a ieși din bloc, se asigura că nu are filaj. Iar întâlniri nu a avut decât foarte, foarte puține. Practic, în fiecare zi cât a fost sub observație, a avut același RITUAL.

Surprinzător, susțin surse GANDUL, Rizea deține și cetățenia moldovenească, obținută rapid și cu ajutorul unor oficiali PSD care au avut legături în zona de putere de la Chișinău.

Ora 08.00 (maximum 08.30). A părăsit complexul unde locuiește însoțit de fiul său. Împreună cu micuțul, a parcurs drumul până la o școala de limba engleză, pe un bulevard cunoscut din capitala Moldovei, la numărul 45/A. Acolo se găsește școala unde învață copilul său. Este una dintre cele mai importante unități de învățământ din Moldova. Taxa anuală de școlarizare este de aprox. 6.000 euro. După ce băiețelul rămâne la școală, Rizea s-a întors acasă, în complexul unde locuiește, de pe strada… culmea chiar București. E un complex securizat, cu parcare subterană, ceea ce-i permite condamnatului penal să poată pătrunde (folosind liftul interior) direct în apartament.

Ora 15.30 (uneori 16.00). Rizea s-a întors la școală, de unde și-a luat fiul. De fiecare dată, traseul îl parcurge la volanul unui Range Rover în două culori, înmatriculat în Moldova cu număr scurt, preferențial. În nicio seară, Rizea nu a intrat mai târziu de ora 21.00 în apartament. Cumpărăturile și le face, la un interval de câteva zile, la supermarketul Nr. 1 de pe strada Lev Tolstoi. Astfel, limitează numărul ieșirilor în public, încercând să se protejeze cât mai mult. Singura dată când a ieșit la un restaurant a fost pe 21 octombrie, când a avut o întâlnire cu o persoană neidentificată. Restaurantul ales se numește Sarchiz, iar întrevederea a durat de la 20.15 la 21.10.

A doua zi, pe 22 octombrie, s-a întâlnit aproape de stadionul Dinamo cu o altă persoană (și aceasta, ca și Rizea, conducea un Range Rover cu numar preferențial și cifrele 001), iar conversația a fost „pe repede înainte”. Cele două întâlniri au fost excepțiile de la programul politicianului urmărit internațional. Probabil erau lucruri de stabilit care nu permiteau amânare, altfel Rizea nu s-ar fi expus. De atunci a trecut o lună, iar Rizea este în continuare doar un nume pe lista Interpol de Most Wanted.

Cine este Cristian Rizea?

Născut 12 aprilie 1969, Rizea a fost, nu cu mulți ani în urmă, unul dintre cei mai mediatizați politicieni din România.

Înregimentat în structurile PSD, a fost deputat în legislatura 2008 – 2012, iar între anii 2000 – 2002 a deținut funcția de șef de cabinet al ministrului Tineretului și Sportului. Ulterior, el a fost director general al Agenției Naționale pentru Sprijinirea Inițiativelor Tinerilor (ANSIT), numai că – în 2006 – a fost demis de Karoly Borbely, cel care ocupa pe atunci funcția de președinte al Autorității pentru Tineret.

La vremea respectivă, el a fost acuzat de deturnare a unor fonduri europene.În iunie 2011, DNA a deschis o anchetă împotriva lui sub suspiciunea de fraudare a fondurilor europene. În paralel, și Agenția Națională de Integritate a pornit o investigație care îl viza pe Rizea. În urma cercetărilor, s-a descoperit că nu putea justifica aproximativ 300.000 de euro și că a derulat tranzacții bancare suspecte, de aproape 1.000.000 de euro. Fostul deputat a fost trimis in judecată în martie 2016. Tot atunci, DNA a decis ca Rizea să depună o cauțiune în valoare de 1,5 milioane lei. Procesul lui a durat 3 ani, pentru care, în martie anul acesta, să fie condamnat definitiv – de Înalta Curte de Casație și Justiție – la 4 ani și 8 luni închisoare cu executare. Instanța a decis condamnarea definitivă a lui Cristian Rizea pentru trafic de influență, spălare de bani și influențarea declarațiilor.

El a fost găsit vinovat pentru că a pretins în mod direct de la omul de afaceri Lucian Colțea suma de 300.000 de euro, disimulată sub forma a două contracte de împrumut fictive. În schimbul banilor, fugarul de azi a promis că va interveni la Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) și la Primăria comunei Chiajna, astfel încât să fie rezolvate anumite interese personale pe care omul de afaceri le avea în relația cu cele două autorități. „Potrivit înțelegerii anterioare, în cursul lunii decembrie 2009, inculpatul Rizea Cristian a primit de la inculpatul Colțea Lucian suma totală de 300.000 euro, pentru ca în schimb să intervină la nivelul celor două autorități, astfel încât o persoană din familia lui Colțea Lucian să beneficieze de urgentarea procedurilor de retrocedare a unui teren situat într-o zonă rezidențială din municipiul București, respectiv ca omul de afaceri să obțină dreptul de proprietate asupra unui alt teren aflat în litigiu cu Primăria comunei Chiajna”, au susținut procurorii.

4 contracte de împrumut cu caracter fictiv

Pentru a se ascunde adevărata proveniență a sumei de 300.000 de euro primită de Rizea, au fost întocmite patru contracte de împrumut cu caracter fictiv. Fostul deputat Cristian Rizea mai este acuzat că – în decembrie 2015 – (după declanșarea anchetei penale), i-a abordat pe doi dintre martori și le-a cerut să nu spună adevărul organelor de urmărire penală. Rizea a promis, cu acea ocazie, că, dacă va deveni primar al Sectorului 5 al Capitalei, le va oferi gratis un spațiu comercial în zona Cotroceni, pentru deschiderea unei noi clinici. Pe numele lui a fost emis pe 19 martie 2019, la o zi după condamnare, mandat european de arestare, acesta fiind dat în urmărire internațională.

Suntem convinși că dezvăluirile GÂNDUL vor determina autoritățile din Republica Moldova să aplice legislația internațională în cazul fostului deputat fugar Cristian Rizea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Obligație FĂRĂ EXCEPȚII pentru proprietarii de locuințe din ROMÂNIA. Toată lumea trebuie să plătească
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Chitara cu care John Lennon a înregistrat piesa „Help!”, găsită după 50 de ani