EXCLUSIV. Fabuloasa poveste a lui ”El Chapo de România”. A fost arestat pentru un import de 60 kg stupefiante!

EXCLUSIV. Fabuloasa poveste a lui ”El Chapo de România”. A fost arestat pentru un import de 60 kg stupefiante!
Marius Iancu, zis Neghină, a reușit să importe și să vândă în România nu mai puțin de 60 de kilograme de droguri. Sursa: Facebook
Publicat: 15/06/2020, 23:00

Unul dintre cei mai mari traficanți de droguri români ai momentului, ajuns în arest după ce procurorii DIICOT au probat că, numai în ultimele luni a importat peste 60 de kilograme de stupefiante, are o poveste care îl recomandă drept un adevărat El Chapo de România. Mai mult, anchetatorii români au apreciat că bărbatul a reușit să strângă, de pe urma traficului de droguri, o avere fabuloasă, evaluată undeva la 15 milioane de euro.

Este vorba despre Marius Iancu, un traficant care a cunoscut, însă, celebritatea în mediile interlope sub numele de Neghină.

Surse judiciare au declarat în exclusivitate pentru Gândul.ro, că Neghină, acum în vârstă 39 de ani, a țintit, încă de mic, să ajungă în topul infractorilor români.

Ajuns la închisoare când era încă foarte tânăr, acesta a căutat să se apropie de interlopii consacrați, care, în viziunea lui, aveau „cariere” de succes. Așa a reușit Neghină să intre în anturajul Cămătarilor alături de Ion și Vasile Balint, alias Nuțu și Sile Cămătaru.

Cu toate că acesta a fost, spun sursele citate, mai apropiat de Sile Cămătaru, mai tolerant cu traficanții de droguri decât fratele lui mai mare, există o interceptare a anchetatorilor, care datează din 2008, care dovedește faptul că acest Neghină era un om de încredere al Cămătarilor când încă nu împlinise 30 de ani.

Din dialogul pe care l-a avut atunci cu Nuțu Cămătaru, la momentul respectiv încarcerat la Penitenciarul Jilava, se poate trage concluzia că Neghină este un „dur”, care vorbește despre cămătărie și aplicarea unor pedepse exemplare rău platnicilor, ca un adevărat mafiot care nu vrea să arate nicio slăbiciune.

Neghină: M-a sunat unu’ acuma și mi-a zis că i-a luat p-ăștia a lu’ Garda de Fier, pe toți.

Nuțu Cămătaru: Pai, și eu le-am zis lu’ ăștia să-i prindă p-ăilalți care faceau figuri și să-i bată să-i înnebunească. (…)

Neghină: Așa ar trebui, bătuți acuma.
Nuțu Cămătaru: Da. Și Pelicanu să se ducă să-i spună: „Îmi dați banii, 40 de mii?”.

Neghină: Nu 40 de mii, 70 de mii de euro. Da’ mă, și acuma știu și eu cum, lasă că știu.
Nuțu Cămătaru: Și pe burtă și pe spate.

Neghină: Lasă că știu eu cum.

Trebuie spus că Garda de Fier la care se face vorbire, nu are nicio legătură cu Mișcarea Legionară sau cu altă grupare extremistă. Este vorba despre un clan care acționează în sectorul 5 al Capitalei, specializat în infracțiuni de trafic de droguri, taxe de protecție și trafic de persoane, condus de un anume Tudor Spoitoru.

În același timp, Pelicanu este un apropiat al clanului Cămătaru. Numele său a fost vehiculat în presă în anul 2004, când nunta sa a fost folosită ca alibi pentru Vasile Balint.

Atunci, Sile a plecat de la petrecere și l-a tâlhări pe cetățeanul israelian Peleg Shaul, faptă care, de altfel, a stat la baza acțiunii DIICOT care a dus la destructurarea clanului, care, până atunci, părea de neatins.

Dar Neghină nu este doar un apropiat al Cămătarilor, ci al mai multor grupări cu tradiție în lumea interlopă românească așa cum este, de exemplu, temutul clan Gemenii.

Cum a ajuns Neghină să vândă 60 de kilograme de droguri

Anchetatorii, care au realizat un portret al lui El Chapo de România, susțin că acesta a urmărit, încă de la început, să performeze ca infractor. Când era încă aproape un copil, se apucase să fure animale, capre și oi.
Mai apoi, ar fi încercat să se specializeze în spargeri de locuințe și chiar a încercat să-și facă loc în lumea bătăușilor de stradă.

Ajuns la penitenciar tânărul deținut Marius Iancu a reușit să se apropie de unii pușcăriași de renume, așa cum era, spre exemplu, Ion Balint, alias Nuțu Cămătaru. Devenit un apropiat al celebrului clan al Cămătarilor, Neghină a început să capete notorietate în lumea infractorilor.

Devenit cunoscut, acesta nu a pierdut timpul și a făcut pasul spre traficul de droguri, unde țintea să ajungă la nivelul traficanților de calibru internațional.

Surse din rândul anchetatorilor au dezvăluit, pentru Gândul.ro, că cel supranumit și „El Chapo” s-a implicat cu tenacitate în traficul de stupefiante și ar fi început să strângă bani pentru a putea face achiziții en gros.

Ulterior, acesta a plecat în Spania, unde comunitatea românească este bine reprezentată și unde avea suficiente cunoștințe care să-l pună în legătură cu traficanții care folosesc această țară ca piață de desfacere. Ca urmare, Neghină a pus la punct un sistem ieftin și eficient prin care a început să importe în România zeci de kilograme de droguri.

Acesta se folosea de firme de curierat prin care trimite în țară kilograme întregi de stupefiante. După ce drogurile ajungeau la destinație, acesta revenea în țară și contrau unor sume modice, 50 – 100 de lei, trimitea diverse persoane să ridice coletele, în timp ce el aștepta în apropiere.

Fără să știe, însă, Neghină era urmărit îndeaproape de polițiștii antidrog, care așteptau momentul potrivit. Anchetatorii constataseră că Neghină își pusese pe picioare o rețea bine structurată, pentru care reușise să recruteze răufăcători cu experiență, majoritatea cu niște caziere foarte bogate și care îi ascultau necondiționat ordinele.

Potrivit procurorilor DIICOT, acest adevărat El Chapo de România a reușit, cu ajutorul oamenilor săi, să aducă și vândă pe piața neagră din țară, în numai un an, peste 60 de kilograme de droguri, cocaină și cannabis, în valoare de aproximativ un milion de euro.

În paralel, Neghină dezvoltase și o afacere axată pe clonarea cărților de credit, care i-ar fi adus alte aproximativ 2,6 milioane de euro. Imperiul lui Neghină s-a prăbușit la sfîrșitul lunii mai, când procurorii au descins la 31 se adrese din București, Ilfov și Vâlcea.

Conform procurorilor, traficantul de droguri își cumpărase numai puțin de cinci vile, estimate la mai bine de două milioane de euro și trei mașini de lux, în valoare de 250.000 de euro.

Totuși, dintr-o estimare neoficială a anchetatorilor reiese că Marois Iancu ar fi rulat, în ultimii ani, nu mai puțin de 15 milioane de euro.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat este obligat de instanță să-și plătească soția pentru toată munca depusă în casă,...
Ce s-a ales de Maria Sharapova. Considerată cândva cea mai frumoasă sportivă din lume, a...
FOTO. Așa arată tânăra care a apărut lângă un milionar și și-a mărit tariful, iar...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Mureș a fost prins de polițiști în timp ce îşi viola fiica
Cu EA a înlocuit-o Pescobar pe Larisa Popa! Cine este noul manager de la Taverna...
Irina Loghin, luată cu Salvarea!
Misterul morţii avocatei Monica Cioată, dezlegat după 3 ani. Înregistrarea cu ultimele minute din viaţa femeii
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după...
Cum a sărbătorit Vladimir Putin după ce a câștigat alegerile din Rusia. Liderul de la...
Vedete din România care s-au luat la trântă cu sticlele și au pierdut lupta! Imagini...
Acte auto pe care ești OBLIGAT să le ai în ORIGINAL, în mașină
Noul smartphone de la Google, Pixel 9, vine cu o serie de îmbunătăţiri şi caracteristici...
Un MARE savant AVERTIZEAZĂ: Se va ajunge la o luptă între mașinărie și om
Se poate reține PERMISUL PE NEDREPT. Este obligatoriu ca șoferii din ROMÂNIA să știe acest...
Cutremur la Antena 1. Schimbarea e fără precedent
Ce jurat a câștigat prima amuletă din sezonul 13 Chefi la cuțite: „Cineva a vrut...
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după...
Nicolae Guță, părere sinceră despre vacanțele exotice. De ce nu a mers cântărețul niciodată în...
„Este un adult cu propriile planuri”. Cum se înțeleg, de fapt, Teo Trandafir și fiica...
BANCUL ZILEI. Bulă și Bubulina dorm. Întins pe tot patul, Bulă sforăie...
Coreea de Nord ar fi trimis Rusiei 7.000 de containere cu echipamente militare