EXCLUSIV. Hoții care i-au spart casa lui Marian Vanghelie, ridicați de polițiști. Ceasurile, bijuteriile și tabloul de Petrașcu au dispărut, însă, fără urmă! IPJ Ilfov: Hoții, propuși pentru arestare

Publicat: 22/04/2020, 18:00
Actualizat: 22/04/2020, 18:32

Hoții care i-au spart casa fostului primar al Sectorului 5, Marian Vanghelie, au fost prinși de polițiști, miercuri dimineață, însă niciunul dintre obiectele de valoare care s-au furat și care fuseseră evaluate la aproximativ 300.000 de euro, nu a mai fost recuperat.

Surse judiciare au dezvăluit, pentru Gândul.ro, că este vorba despre trei bărbați din Capitală, care locuiesc în ghetoul din Zăbrăuți situat chiar în sectorul 5. Ulterior, Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a emis un Comunicat de presă (vezi textul mai jos) în care se spune că polițiștii din Ilfov i-au reținut pe cei 3 bărbați pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de mâine să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea cu propuneri de arestare preventivă.

Dintre aceștia, doi ar fi intrat, efectiv, în vila de la Snagov a fostului politician, în timp ce al treilea, un taximetrist, a fost cel care le-a asigurat transportul.

Potrivit anchetatorilor, locuințele acestora au fost percheziționate, însă nu s-a mai găsit nimic din ce reclamase victima că i-ar fi dispărut din vilă.

La începutul lunii februarie, Marian Vanghelie a reclamat, la Poliție că vila sa din Snagov a fost spartă. Acesta s-a plâns că hoții i-au făcut o pagubă de aproximativ 300.000 de euro, după ce au plecat cu un tablou semnat de George Petrașcu, intitulat „Cap de copil”, ceasuri și bijuterii.

Vanghelie a spus atunci că hoții au intrat într-un moment în care el lipsea de acasă, însă soția lui, Oana Mizil, copilul și soacra, erau în locuință. Potrivit imaginilor surprinse de camerele de supraveghere , hoții au avut fețele acoperite și au stat în vila lui Vanghelie aproximativ 25 de minute.

COMUNICAT

În cursul zilei de astăzi polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Ilfov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, au efectuat 4 percheziții la domiciliile mai multor persoane, membrii unei grupări specializate în săvârșirea furturilor din locuință.
Perchezițiile au avut loc pe raza Municipiului București(3) și pe raza județului Teleorman(1).

În fapt, în noaptea de 20/21 ianuarie a.c., în jurul orelor 03:30, persoana vătămată a sesizat faptul că persoane necunoscute ar fi pătruns prin forțarea unei ferestre din material pvc, în locuința sa din satul Ghermănești, Stațiunea Snagov, de unde ar fi sustras mai multe bunuri, respectiv bijuterii, ceasuri și un tablou, prejudiciul fiind estimat la 300.000 de euro.

În urma activităților invesigativ-operative, a reieșit faptul că la comiterea faptei au participat membrii unei grupări infracționale, specializată în comiterea de infracțiuni de furt din locuințe.

Astfel, polițiștii ilfoveni au identificat 3 bărbați, cu vârste între 40 și 48 de ani, bănuiți de comiterea faptei de furt reclamată.
În urma perchezițiilor 4 persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov, pentru cercetări.

Totodată polițiștii au ridicat mai multe bunuri, respectiv suma de 7.300 de lei, ceasuri și bijuterii, în vederea continuării cercetărilor.
În urma probatoriului administrat, polițiștii din Ilfov i-au reținut pe cei 3 bărbați pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de mâine să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea cu propuneri de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Ilfov în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, activitatea de urmărire penală efectuându-se sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie din Peru a stat 43 de zile cu un cui în gât fără...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după...
Andreea ar fi presimțit ce urma să i se întâmple la Timișoara?! Incredibil ce a...
Un nou proiect pentru Vero Căliman după ce a părăsit Gașca Zurli: ,,Voi face naveta...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
NASA a creat anvelopa indestructibilă, fără aer - VIDEO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Decizie finală în România. Legea intră în vigoare din 1 iunie. Ciolacu: Așa e corect
Harry, gata să se împace cu William. E dispus să facă orice
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Otrava din farfuria românilor. Cum se îngălbenesc puii ca sa arate ca și când ar...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Test de cultură generală. Care e cea mai rapidă limbă?