Explozia din Călărași. Doi angajați de la Distrigaz au făcut verificări înainte de producerea deflagrației

Explozia din Călărași. Doi angajați de la Distrigaz au făcut verificări înainte de producerea deflagrației
Locatarii blocului din Călărași afectat de explozie și angajați ai cafenelei de la parterul clădirii susțin că, miercuri, înainte de producerea deflagrației, doi lucrători ai Distrigaz au venit la fața locului pentru a verifica dacă există scurgeri de gaz, după ce oamenii le-au solicitat intervenția
Publicat: 26/12/2013, 13:31
Actualizat: 11/02/2019, 13:50

Locatarii blocului din Călărași afectat de explozie și angajați ai cafenelei de la parterul clădirii susțin că, miercuri, înainte de producerea deflagrației, doi lucrători ai Distrigaz au venit la fața locului pentru a verifica dacă există scurgeri de gaz, după ce oamenii le-au solicitat intervenția

Angajații cafenelei de la parterul blocului în care s-a produs explozia au declarat că, miercuri, au simțit miros de gaz imediat după ce au pornit sistemul de aerisire al localului, astfel că au sunat la Distrigaz și au solicitat intervenția echipelor societății.

Potrivit sursei citate, la fața locului a venit un angajat de la Distrigaz care a făcut verificări, însă acesta nu a sesizat nicio problemă. La câteva ore de la plecarea angajatului, oamenii au simțit din nou miros de gaz și au sesizat societatea de gaz pentru o nouă verificare.

Astfel, la blocul respectiv a venit un alt angajat de la Distrigaz care a făcut verificări la fața locului, însă nici acesta nu a depistat probleme.

Locatarii blocului au spus că la câteva minute după plecarea acestui angajat al societății de gaz s-a produs explozia.

Primarul din Călărași, Daniel Drăgulin, a spus că deocamdată locatarii blocului nu pot intra în apartamente, întrucât la fața locului se află comisia de anchetă care face verificări.

El a mai spus că doi-trei locatari au venit cu reprezentanții firmelor de asigurări, urmând să se stabilească câte dintre cele opt apartamente afectate de explozie sunt asigurate.

O persoană a murit, iar alte șase au fost rănite, miercuri seară, în urma unei explozii produse într-un bloc de locuințe din centrul municipiului Călărași, mai multe apartamente fiind afectate de deflagrație, care nu a fost urmată de incendiu.

Patru echipaje de intervenție ale ISU Călărași și mai multe autospeciale medicale au intervenit la fața locului, iar clădirea a fost evacuată.

Pe scara blocului unde a avut loc explozia erau opt apartamente, iar deflagrația s-a produs la primul etaj. La parterul imobilului, care are patru etaje, sunt mai multe spații comerciale, respectiv o cafenea și birouri.

În urma exploziei, o femeie de 46 de ani a murit, iar alte șase persoane au fost rănite, fiind transportate la Spitalul Județean Călărași.

Ulterior, una dintre persoanele rănite în explozia din Călărași, aflată în stare gravă, a fost adusă cu o mașină de terapie intensivă cu echipaj SMURD la la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni” din Capitală, unde i s-a făcut o tomografie, apoi a fost transferată la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică Reparatorie și Arsuri din Capitală. În prezent, aceasta este internată la secția de terapie intensivă, având arsuri pe 60 la sută din suprafața corpului.

Celelalte cinci persoane rănite în explozie au fost externate din Spitalul Județean Călărași.

O mare parte dintre locatarii blocului afectat de explozia din Călărași și-au petrecut noaptea la rude sau la prieteni, deși autoritățile locale le-au pus la dispoziție un spațiu de cazare provizoriu.

Primarul municipiului Călărași, Daniel Drăgulin, a declarat, joi, că o comisie formată din specialiști din mai multe domenii vor stabili dacă structura de rezistență a blocului în care s-a produs explozia a fost afectată, apoi se va concluziona dacă pot fi făcute reparații în imobil.

Drăgulin a precizat că Primăria Călărași va asigura tot ce este necesar, în funcție de competențele instituției.

Primarul a mai spus că un singur locatar din blocul afectat de explozie a fost cazat la căminul de elevi pus la dispoziție de autorități, ceilalți alegând să meargă la rude sau la prieteni.

El a adăugat că a aflat de la locatari că aceștia ar fi făcut sesizări la numărul de urgență 112 în legătură cu posibile scurgeri de gaze.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Gigi Becali a donat 25.000.000 de euro. Dezvăluirea a venit chiar înainte de Înviere
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cutremur în Prima zi de Paște! Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Inventatorul REVOLVERULUI avea o PERSPECTIVĂ NEOBIȘNUITĂ asupra PĂCII!
S-a stins marele artist al țării. A murit chiar în Sâmbăta Mare. Drum lin!
Mihai Neşu, adevărul despre divorţ. Cine a decis, de fapt, separarea, după accident
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Cristina Șișcanu, motivul pentru care nu gătește nimic pentru masa de Paște. Cum își petrece...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Alessandro Volta, inventatorul bateriei electrice