Facebook cere utilizatorilor să își dezactiveze conturile pentru 20 de dolari

Facebook cere utilizatorilor să își dezactiveze conturile pentru 20 de dolari
Publicat: 05/09/2020, 17:22

Facebook plătește utilizatorilor să își dezactiveze conturile înainte de alegerile din SUA, în încercarea de a opri răspândirea dezinformării și de a proteja democrația.

Facebook va plăti  oamenilor să își dezactiveze conturile

Capturile de ecran postate de Elizabeth Dwoskin, corespondent tehnologic pentru Washington Post, arată că compania de socializare oferă utilizatorilor o serie de planuri de plată pentru a-și dezactiva conturile de Facebook și Instagram.

„Facebook va plăti acum oamenilor să își dezactiveze conturile de FB si IG înainte de ziua alegerilor. Face parte din experimentul de cercetare.”, a scris ea pe Twitter.

Conturile vor  fi dezactivate la sfârșitul lunii septembrie, timp de una sau șase săptămâni.

Utilizatorii pot primi între 10 și 20 USD pe săptămână pentru dezactivarea conturilor lor.

„Vă rugăm să rețineți, răspunsurile dvs. de mai jos au doar scop de cercetare”, spune sondajul.

Un purtător de cuvânt al Facebook a confirmat pentru Twitter.

„Oricine alege să participe -prin dezactivarea FB sau IG pentru o perioadă de timp – va fi compensat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Facebook, Liz Bourgeois, într-un tweet.

La începutul acestei săptămâni, Facebook a declarat că lansează un nou parteneriat de cercetare pentru a „înțelege mai bine impactul Facebook și Instagram asupra atitudinilor și comportamentelor politice cheie în timpul alegerilor din SUA 2020”.

„Va examina impactul modului în care oamenii interacționează cu produsele noastre, inclusiv conținutul partajat în News Feed și pe Instagram, și rolul caracteristicilor precum sistemele de clasificare a conținutului”, a continuat într-o postare pe blog.

Compania spune că scopul său este „de a continua să amplifice tot ceea ce este bun pentru democrație pe rețelele sociale și să atenueze ceea ce nu este”

Facebook ar fi făcut deja cercetări care arătau că algoritmul său a făcut aplicația mai polarizantă din punct de vedere politic, dar comportamentele necesare pentru a atenua acest lucru ar fi „anti-creștere”.

Numeroase schimbări înainte de alegerile din SUA

Acestea includ atât modificări tehnice ale aplicațiilor sale, cât și noi politici despre care spune că vor contribui la încurajarea votului, vor oferi oamenilor informații cu autoritate și vor reduce riscul de „violență și neliniște” în urma rezultatelor.

Facebook va opri oamenii să transmită mesaje în masă pe WhatsApp și Messenger, va interzice anunțurile politice și va adăuga o „etichetă informațională” la postările care încearcă să delegitimizeze alegerile.

Integritatea alegerilor din 2020 a fost pusă sub semnul întrebării din mai multe motive. Aceasta include grupuri de teorie a conspirației care folosesc platforma pentru a încerca să răspândească dezinformare despre președintele Trump care încurajează alegătorii să comită fraude electorale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase