Familia preotului înjunghiat mortal în biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din Focșani dorește ca acesta să fie înmormântat în curtea lăcașului de cult

Familia preotului înjunghiat mortal în biserica Sfântul Ioan Botezătorul din Focșani dorește ca acesta să fie înmormântat în curtea lăcașului de cult
Publicat: 17/06/2012, 20:08
Actualizat: 05/07/2013, 10:43

Preotul Tudor Marin de la biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din Focșani, ucis sâmbătă, la scurt timp după slujbă, va fi înmormântat marți dimineață, familia dorind ca parohul să fie înhumat în curtea lăcașului de cult, în acest sens urmând să depună cereri pentru obținerea avizelor necesare.

Familia preotului și enoriașii doresc ca preotul să fie înmormântat în curtea bisericii „Sfântul Ioan Botezătorul”. Lăcașul de cult însă nu are cimitir și este monument istoric, astfel că este nevoie de avize de la Primărie, de la Direcția pentru Cultură și de la Direcția pentru Sănătate Publică (DSP) Vrancea.

În acest sens, luni, membrii familiei vor depune cereri pentru a obține avizele necesare.

Preotul protopop Nicolae Cobzaru susține că va fi o problemă atunci când va deceda și soția preotului.

„Cu toate că acum toată lumea este de acord ca preotul să fie îngropat în curtea bisericii, va fi o problemă atunci când doamna preoteasă va deceda. Ea nu va putea fi înmormântată lângă părintele Marin și atunci vor fi despărțiți”, a declarat părintele Nicoale Cobzaru.

Pe de altă parte, principalul suspect în cazul uciderii preotului, a spus, duminică, la percheziția făcută la apartamentul său, că nu regretă nimic și că a făcut ceea ce i-a spus Dumnezeu.

„Nu regret ce am făcut. Cel pe care l-am omorât nu era preot, iar eu am făcut ceea ce mi-a spus Dumnezeu”, a susținut Florentin Pușcoiu.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al preotului Tudor Marin a fost adus, duminică după-amiază, la biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din municipiul Focșani, unde zeci de persoane, dar și membrii familiei preotului, au participat la o slujbă.

Preotul Tudor Marin, parohul Bisericii „Sfântul Ioan Botezătorul” din Focșani, sfințea la acest lăcaș de cult din 1990, imediat după revoluție, când biserica a fost redeschisă, ea fiind închisă în perioada regimului comunist.

Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din Piața Unirii Focșani este monument istoric, fiind construită în urmă cu 352 de ani și funcționând ca biserică în cadrul unei mănăstiri.

Preorul Tudor Marin era singurul care slujea la această bisetrică, el fiind cel care refăcut în totalitate lăcașul de cult, care în ultimii ani a fost refăcut inclusiv pe exterior. Tot preotul Tudor Marin este și cel care a reînființat corul bisericii.

El avea doi copii, între care și o fiică, soția liderului sindical Vasile Marica. De altfel, Vasile Marica a ajuns la biserică imediat după crimă. „Era un om extraordinar, care mi-a dat o soție extraordinară, sunt șocat”, a spus liderul sindical.

Enoriașii spun că Tudor Marin, în vârstă de 69 de ani, era unul dintre cei mai apreciați și iubiți preoți din Focșani, el ajutându-i pe enoriași și implicându-se în problemele lor.

Crima de la Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” aflată în Piața Unirii din Focșani a avut loc, sâmbătă, în jurul orei 10.30, la scurt timp după slujbă, când în lăcașul de cult mai rămăseseră doar preotul Tudor Marin și femeia care vindea lumânări, aceasta fiind, de altfel, singurul martor.

Femeia spunea, sâmbătă, că în cursul acestei zile atacatorul a venit de două ori în biserică, fiind îmbrăcat cu o cămașă neagră. Ea afirma că a doua oară când a venit bărbatul a mers la preot, spunându-i că vrea să îi explice citate din Biblie.

„Avea niște foi în mână. Părintele nu a apucat să se uite. Nu era nici lumină în biserică. L-am văzut apoi pe bărbat fugind, mi-am dat seama că se întâmplase ceva rău, am început să țip. Părintele a apucat să ajungă lângă ușa bisericii, unde s-a prăbușit. Era plin de sânge”, povestea femeia.

La scurt timp, la fața locului a ajuns o ambulanță, însă echipajul medical nu l-a mai putut salva pe preot.

Principalul suspect în cazul uciderii preotului, un bărbat de 30 de ani, a fost prins de polițiști, sâmbătă noapte, în apartamentul său din municipiul Focșani. Inițial, el a fost reținut de procurorii Parchetului Tribunalului Vrancea, sub acuzația de omor calificat, iar duminică după-amiază, magistrații Tribunalului Vrancea au emis mandat de arestare preventivă, pentru 29 de zile, pe numele său.

Tot duminică, anchetatorii au făcut percheziții la locuința din Focșani a lui Florentin Pușcoiu, unde de altfel acesta fusese prins de polițiști și dus la audieri.

În urma perchezițiilor, anchetatorii au ridicat din apartament o biblie, mai multe hârtii cu pasaje biblice și un biblioraft.

Prezent la percheziții, suspectul a spus că nu îi pare rău pentru fapta comisă, că a urmat porunca Domnului și că preotul trebuia să moară.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
S-A DAT ORDIN în toată Uniunea Europeană. Acest lucru va fi INTERZIS definitiv
Încă trei zile libere pentru bugetari, după minivacanța de 1 Mai și Paști
Rezultatele tragerilor speciale Loto de Paști. Numerele câștigătoare de la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii