FĂRĂ RATE. Social-democrații propun suspendarea plății ratelor bancare, dacă epidemia de Covid-19 trece în faza următoare

FĂRĂ RATE. Social-democrații propun suspendarea plății ratelor bancare, dacă epidemia de Covid-19 trece în faza următoare
Suspendarea ratelor pentru români, propunerea PSD

PSD propune un plan de măsuri sociale și economice pentru limitarea efectelor epidemiei de coronavirus. Printre acestea se numără suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății, scutiri la plata unor contribuții pentru unii angajați și suspendarea plății ratelor bancare.

Potrivit unui mesaj postat miercuri seara pe Facebook de președintele interimar la PSD; Marcel Ciolacu, partidul propune un program de măsuri sociale și economice pentru limitarea efectelor epidemiei de coronavirus.

Prima dintre acestea vizează realocarea din bugetul de stat a unei prime tranșe de 10 miliarde de lei pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății, în vederea achiziționării de medicamente, materiale sanitare și echipamente medicale.

O altă propunere a PSD prevede asigurarea gratuită de către Ministerul Sănătății a medicamentelor, materialelor sanitare și echipamentelor medicale pentru prevenirea coronavirus, prin intermediul medicilor de familie.

Social-democrații mai cer o schemă de ajutor de stat de 300 de milioane de lei pentru sprijinirea companiilor strategice naționale CFR și TAROM și scutirea de la plata contribuțiilor (CAS și CASS) pentru o perioadă de 3 luni pentru angajații companiilor care activează în domeniile turismului, transportului și divertismentului. Acestea ar urma să fie suportate de către stat.

De asemenea, pentru persoanele aflate în izolare sau carantină, PSD solicită asigurarea plății facturilor pentru utilități și suspendarea pentru 3 luni a plății ratelor bancare. De asemenea, se vor suplimenta bugetele primăriilor prin transfer de la bugetul de stat pentru a asigura un coș minim de alimente celor aflați în izolare la domiciliu.

„În situația în care epidemia de coronavirus ajunge în etapa a treia (peste 2000 de cazuri confirmate) se va suspenda, pentru 3 luni, plata ratelor bancare pentru populație”, mai scrie Marcel Ciolacu pe rețeaua de socilizare.

O altă propunere vizează scutirea de la plata contribuțiilor și a impozitului pe venit pentru angajații IMM-urilor din sectoarele puternic afectate de coronavirus.

Social-democrații solicită Guvernului să elaboreze un plan privind stocurile de hrană pentru populație, prin protocoale cu furnizorii, distribuitorii și retailerii de alimente.

„Românii din țară, precum și cei din Diaspora care s-au întors acasă și care nu beneficiază de o asigurare de sănătate în țară vor avea parte de tratament gratuit în cazul infectării cu coronavirus”, este o altă propunere a PSD.

Victor Ponta, liderul ProRomânia, a anunțat, miercuri, la GÂNDUL LIVE, că va depune un amendament pentru ca toate firmele din Horeca să fie scutite trei luni de la plata contribuțiilor și impozitelor pe salarii, în contextul epidemiei de coronavirus care, dincolo de factorul uman, afectează grav și economia națională și globală.

VIDEO ŞOC | Ce fac aceste asistente dintr-un spital COVID: ”Batjocoresc morţii”. Şefii spitalului au...
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit în Vama Veche o virgină din București
FOTO. Nicoleta Luciu, cel mai fierbinte pictorial! Imaginile tinereții într-o decapotabilă din piele
FOTO. Transformare ireală: așa arată unul dintre cei mai renumiți cântăreți români, la 60 de...
Este oficial! Capitala intră în scenariul roșu. Ce s-a decis în cadrul ședintei de azi....
Restaurant deschis în pandemie. Ce a decis să facă un chef cu banii de la...
Un influencer urmărit de 1 milion de oameni a murit de COVID-19, deși era convins...
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit în Vama Veche o virgină din București
Patrick Cioaca nu mai exista. Ce s-a ales de baiatul Elodiei si al lui Cristian...
Cristofor Columb a fost EXHUMAT! Cine era de fapt MARELE explorator. Istoria Americii nu va...
Traian Băsescu, scos din sărite: ”Măi dobitocule! Marş afară javră mincinoasă”. Cine i-a provocat această...
BOMBĂ! Ce se va întâmpla cu 3 zile înainte de Ajunul Crăciunului 2020. Predicțiile femeii...
Când sunt Moşii de toamnă 2020 şi ce se dă de pomană în Sâmbăta Morţilor
Ai unul dintre aceste simptome? Atunci ești considerat suspect de COVID-19
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Ziaristul care s-a luptat cu presa, detectivii particulari, izolarea, ameninţările şi cu un colos financiar...
Inchide