Felix Bănilă, intervievat de CSM pentru postul de procuror șef DIICOT

Felix Bănilă, intervievat de CSM pentru postul de procuror șef DIICOT
Publicat: 05/06/2018, 14:53
Actualizat: 25/03/2019, 21:15

A scăzut numărul dosarelor soluționate de procurorii structurii în 2017 în raport cu 2016 și ceea ce este îmbucurător că a crescut ușor numărul rechizitoriilor. (…) A crescut stocul dosarelor rămase nesoluționate, iar creșterea este procentuală destul de importantă – 15 la sută. (…) Analiza activitatii judiciare nu trebuie neglijată pentru că practic aceasta este finalitatea urmăririi penale. În fața instanțelor de judecată sau în urma judecății proceselor ca urmare a legislației, se poate observa nivelul performanțelor și efortul depus de colegii noștri. Ceea ce eu am remarcat ca urmare a analizei activității judiciare este faptul că au existat un număr de 76 DE INCULPAȚI ACHITAȚI, iar dintre aceștia 20 au fost arestați preventiv. Nu vreau să mă erijez într-un critic al acestei structuri, însă se impune analizarea acestor aspecte și trebuie să vedem ce se poate face pentru a reduce acest indicator pentru că este un indicator negativ„, a declarat Felix Bănilă

Acesta a mai precizat că, dintre cauzele duse până la capăt la nivelul DIICOT, 13 dosare au fost soluționate DUPĂ împlinirea dreptului de PRESCRIPȚIE.

„Ceea ce am mai constatat eu este că 12 din procurorii DIICOT au fost delegați în funcții de conducere și doar unul este delegat la o altă unitate, respectiv consilierul procurorului șef al DIICOT. Mi se pare NEFIRESC ca funcțiile de conducere să nu fie ocupate pentru că acestea blochează din schemă și blochează activitatea de execuție”, a completat Felix Bănilă.

„Haideți să avem răbdare cu toții, pentru că vă spuneam că suntem în această a doua etapă procedurală. Voi fi mult mai deschis cu dumneavoastră după ce se va materializa acest demers. Mă recomandă cei 22 de ani vechime de activitate, experiența profesională pe care o am, pe care am acumulat-o până la momentul de față, și cred că am toate calitățile necesare”, declarase Felix Bănilă, la sosirea la sediul CSM.

Procurorul general al României Augustin Lazăr a precizat că așteaptă ca Bănilă să-și prezinte PROIECTUL MANAGERIAL: „Este într-adevăr, o poziție importantă în Ministerul public și așteptăm cu foarte mult interes expunerea proiectului managerial”.

Felix Bănilă a fost propus de ministrul Justiției Tudorel Toader, pentru funcția de procuror-șef al DIICOT, deținută în continuare de Daniel Horodniceanu, al cărui mandat a fost prelungit până în noiembrie. După ce Felix Bănilă va susține interviul, Secția pentru procurori a CSM va trimite avizul către Ministerul Justiției.

Ministrul Tudorel Toader a confirmat, pentru MEDIAFAX, prezența la ședință.

În proiectul de management, procurorul Felix Bănilă a subliniat că procurorul-șef al DIICOT trebuie să fie UN BUN PSIHOLOG, iar unul dintre obiectivele pe termen lung pe care le are în vedere vizează alinierea la normele raportului MCV. Documentul conține 37 de pagini, în care a introdus considerații generale privind managementul judiciar, scopul și competența DIICOT, obiective strategice și operaționale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce au descoperit medicii la scurt timp după moartea Mioarei Roman. Care e cauza decesului
FOTO. Cât de frumoasă e fiica lui Ion Țiriac! Moștenitoarea imperiului l-a impresionat cu apariția...
Cine este judecătoarea care a întrebat dacă tânărul mort în accidentul produs de Vlad Pascu...
Băiețel de 8 ani, în stare gravă după o vacanță cu familia într-un resort de...
Micul oraș subteran din România, care se întinde pe o suprafaţă de 1.300 de metri...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Cel mai mare supermarket din România dispare! Ce companie l-a cumpărat și în ce se...
2024: O nouă regulă de circulație în sensul giratoriu. Singura bandă care are întotdeauna prioritate
VIDEO - De ce boală cruntă suferea Mioara Roman: Fosta soție a lui Petre Roman...
Mioara Roman a murit în azilul în care era internată. Oana Roman NU a putut...
A murit Mioara Roman, fosta soţie a lui Petre Roman
Zbârnâie telefoanele la cabinetul bossului pentru o domnișoară descurcăreață! Cum se ”tatonează” un post la...
Peste CÂT TIMP se refac PLĂMÂNII atunci când renunți LA FUMAT
MIOARA ROMAN, EXECUTATĂ silit! Motivul pentru care i se pusese poprire pe pensie
Gabriela Cristea, văzută goală de mulți bărbați. Reacția lui Tavi Clonda
Felicitări și mesaje de Dragobete, pe 24 februarie. Imagini și urări de dragoste cu ”Te...
BANCUL ZILEI. Bulă: Mă cheamă şefu’ la el în birou şi-mi zice: Am observat că...
Bananele modificate genetic, aprobate de autorități pentru prima dată. În ce țară s-a întâmplat?