Femeie condamnată după ce și-a bătut cu bestialitate nora și nepoata de numai un an. Motivul incredibil din spatele gestului său

Femeie condamnată după ce și-a bătut cu bestialitate nora și nepoata de numai un an. Motivul incredibil din spatele gestului său
Publicat: 24/08/2022, 14:24
Actualizat: 24/08/2022, 14:26

O femeie în vârstă de 55 ani din Cluj a fost condamnată la închisoare cu suspendare după ce și-a luat la bătaie nora și nepoata de doar un an și șase luni. Motivul a fost acela că nora, care este româncă, nu voia să-și învețe fiica limba maghiară.

Judecătoria Turda s-a pronunțat în urmă cu câteva zile cu privire la fapta care s-a petrecut în 2020 și a decis ca femeia, care într-un acces de furie și-a luat la pumni și picioare nora și nepoțica de doar un an și jumătate, să fie condamnată la șapte luni de închisoare cu suspendare.

”Instanţa reţine că inculpata a dat dovadă de o agresivitate ieşită din comun, înţelege să recurgă la comportament agresiv pentru a-şi impune punctul de vedere, inculpata agresând persoanele vătămate în încercarea de o determina pe mamă să îşi înveţe fiica limba maghiară şi dintr-un sentiment de desconsiderare şi ură faţă de faptul că persoana vătămată este româncă”, a fost concluzia instanței.

Motivarea instanței

Deși din motivarea instanței reiese că fapta a fost gravă, judecătorii au hotărât totuși ca femeia de 55 de ani din Cluj să fie condamnată cu suspendare.

”Inculpata este în vârstă de 55 ani, nu prezintă o periculozitate care să justifice o pedeapsa cu executare, scopul legal al pedepsei aplicate poate fi realizat cu maximă eficienţă printr-un tratament sancţionator mai blând si apreciindu-se că, îndreptarea acestuia poate avea loc şi fără executarea efectivă”, a apreciat instanța.

Din actele şi lucrările de la dosar, precum şi din probatoriul administrat în cursul cercetării judecătoreşti, instanța a reținut că persoana vătămată locuieşte împreună cu familia sa, respectiv soţul, fiica lor minoră născută în februarie 2019, socrul şi soacra.

”Pe fondul stării conflictuale dintre cele două familii, inculpata i-a reproşat persoanei vătămate că nu o învaţă pe fiica ei minoră limba maghiară şi a început să îi vorbească urât şi dispreţuitor.

Pentru a evita să mai fie subiectul de batjocură al inculpatei, persoana vătămată, având în braţe pe fiica a plecat din curte în casă, cerându-le soacrei şi soţului să discute cu inculpata despre aceste reproşuri.

Astfel martorii şi au ieşit în curtea imobilului unde se afla inculpata şi i-au reproşat acesteia că are treabă cu persoana vătămată, cerându-i să o lase în pace.

În aceste împrejurări, inculpata a reacţionat violent şi s-a dus în locuinţă după persoana vătămată şi a început să o lovească cu pumnii şi piciorul peste corp, iar întrucât persoana vătămată o ţinea la acel moment în braţe pe fiica sa, unele din lovituri au atins-o şi pe aceasta, care s-a speriat foarte tare şi plângea”, se arată în motivarea deciziei instanței, potrivit gazetadecluj.ro.

Soacra pretinde că a fost în legitimă apărare

În fața judecătorilor, acuzata a afirmat că lucrurile ar sta pe dos și că ea ar fi fost cea agresată, de soțul victimei. În aceste condiții, a spus ea, a acționat în legitimă apărare, ca să scape.

„Deşi inculpata, prin apărător ales a susţinut în apărarea sa că ar fi săvârşit faptele în legitimă apărare, instanţa nu poate reţine această susţinere, probatoriul adminstrat în cauză relevând fără echivoc că inculpata cu ură, răutate şi desconsiderare s-a dus după persoanele vătămate cărora le-a aplicat o corecţie fizică pentru că ar fi avut în vedere criticile formulate referitoare la etnie şi învăţarea limbii maghiare”, a arătat instanța.

Decizia a fost dată în 16 august și poate fi atacată cu apel în zece zile de la comunicare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Românii caută aceste zone de 1 Mai. A fost bătaie pe rezervări
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Alphabet, compania care deține Google, depășește o capitalizare de 2.000 de miliarde de dolari