Fiica lui Duicu a fost prinsă copiind la Bac. Un polițist care verifica o posibilă fraudă a fost agresat de mama elevei

Publicat: 03/07/2015, 18:05
Actualizat: 04/07/2015, 09:09

Procurorii și polițiștii din Orșova au fost sesizați, vineri, despre o posibilă fraudă la proba de Geografie a Bacalaureatului în cadrul Colegiului Tehnic „Dierna” din Orșova, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În urma sesizării, la ieșirea de la proba scrisă la Geografie un procuror și un polițist au așteptat-o pe eleva suspectată de fraudă.

Sesizarea o viza pe fiica fostului președinte al Consiliului Județean Mehedinți Adrian Duicu, care susține în această perioadă examenul de Bacalaureat la Colegiul Tehnic „Dierna” din Orșova.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți, Fănică Cercel, în momentul în care eleva a fost verificată de către anchetatori pentru a se stabili dacă asupra sa erau dispozitive de transmisie de tip hand-free, mama elevei, respectiv soția lui Adrian Duicu, l-ar fi îmbrâncit pe polițist.

Sursa citată anterior a mai declarat că, în urma altercației, polițistul s-a ales cu câteva zgârâieturi, motiv pentru care Parchetul de pe lângă Judecătoria Orșova a întocmit acte pentru a se stabili dacă femeia va fi acuzată de ultraj.

La ora transmiterii acestei știri, atât mama, cât și fiica fostului președinte al CJ Mehedinți Adrian Duicu sunt audiate de către anchetatori în incinta Colegiului Tehnic „Dierna”.

Dosar penal pentru fraudă la examenul de la bacalaureat în cazul fiicei lui Adrian Duicu

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți au întocmit dosar penal în cazul fetei fostului președinte al Consiliului Județean Mehedinți, despre care au fost sesizați că ar fi copiat cu un handsfree la proba de chimie a examenului de bacalaureat, tânăra fiind audiată la Parchet.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți, Fănică Cercel, în cazul fiicei fostului președinte al Consiliului Județean Mehedinți Adrian Duicu, procurorii au întocmit un dosar penal pentru fraudă, tânăra fiind audiată de către procurori pentru a se stabili dacă aceasta a copiat la proba de Chimie a examenului de Bacalaureat cu un dispozitiv de transmisie de tip handsfree, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Tototdată, Parchetul de pe lângă Judecătoria Orșova a preluat cazul de posibil ultraj care o vizează pe soția fostului președinte al Consiliului Județean Mehedinți, Mariana Duicu.

Adina Duicu a fost elevă a Liceului „Traian Lalescu” din Orșova, dar a susținut examenul de Bacalaureat la centrul organizat în cadrul Colegiului Tehnic „Dierna” din Orșova.

Într-o intervenție telefonică la postul Realitatea Tv, Adrian Duicu a declarat că fiica sa nu a copiat la examenul de bacalaureat, asupra sa negăsindu-se niciun dispozitiv de tip hands-free, iar acest fapt va fi stabilit de ancheta care s-a deschis.

În imaginile suprinse cu un telefon mobil în fața liceului unde tânăra a susținut examenul de Bacalaureat, apare fiica cea mică a fostului președinte al Consiliului Județean Mehedinți, care îl lovește pe polițistul ce o imobilizează pe mama sa, potrivit procurorilor, aceasta nefiind audiată pentru ultraj, ci doar mama sa.

Cîmpeanu: Dacă se va dovedi că a fost fraudă în cazul de la Orșova, vor fi cele mai drastice măsuri

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat vineri că vor fi luate cele mai drastice măsuri dacă se va dovedi că a fost fraudă la bacalaureat, la colegiul din Orșova, precizând că în cazul unei posibile implicări a unor profesori, sancțiunile pot merge până la desfacerea contractului de muncă.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a declarat, pentru MEDIAFAX, că cere persoanelor responsabile de organizarea și desfășurarea examenului de bacalaureat de la Colegiului Tehnic „Dierna” din Orșova să ia de urgență cele mai drastice măsuri care se impun, în cazul în care se va dovedi că sunt profesori implicați în fraudă la ultima probă de la bacalaureat, susținută vineri.

Cîmpeanu a mai spus că și dacă se va dovedi că fiica fostului președinte al Consiliului Județean Mehedinți Adrian Duicu a fost ajutată în timpul ultimei probe de la bacalaureat, aceasta va fi sancționată, conform legii.

„Consider frauda foarte gravă. În cazul de la Orșova, dacă este vorba despre un elev, elevul trebuie să plătescă potrivit legii. Dar, dacă au fost implicate și cadre didactice în această posibilă fraudă, atunci cer de urgență colegilor mei care au competență să ia cele mai drastice măsuri care se impun în acest caz, mergând până la desfacerea contractului de muncă”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației a precizat că Parchetul și Inspectoratul de Poliție fac verificări în acest caz și vor acționa în consecință, în funcție de rezultatele acestei anchete.

„Știu că, la această oră, înregistrările (cu camerele de supraveghere din Colegiul Tehnic «Dierna» din Orșova, n.r.) au fost trimise către Parchet”, a spus Cîmpeanu.

Ministrul Educației a mai spus că la ultima probă a examenului de bacalaureat, cea la alegere a profilului și specializării, 42 de candidați au fost eliminați pentru fraudă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Gigi Becali a donat 25.000.000 de euro. Dezvăluirea a venit chiar înainte de Înviere
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cutremur în Prima zi de Paște! Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Inventatorul REVOLVERULUI avea o PERSPECTIVĂ NEOBIȘNUITĂ asupra PĂCII!
Mihai Neşu, adevărul despre divorţ. Cine a decis, de fapt, separarea, după accident
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Cristina Șișcanu, motivul pentru care nu gătește nimic pentru masa de Paște. Cum își petrece...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Alessandro Volta, inventatorul bateriei electrice