Filmul șantajului Episcopului Hușilor, Corneliu Bârlădeau, înregistrat în ipostaze indecente cu un preot tânăr

Filmul șantajului Episcopului Hușilor, Corneliu Bârlădeau, înregistrat în ipostaze indecente cu un preot tânăr
Publicat: 16/06/2017, 18:25
Actualizat: 05/06/2018, 16:57

Surse judiciare au declarat corespondentului MEDIAFAX că persoana șantajată este Episcopul Hușilor, Corneliu Bârlădeau. Judecătorii Tribunalului Vaslui au decis plasarea celor trei în arest la domiciliu, decizia fiind executorie însă nu și definitivă.

Potrivit procurorilor, plângerea a fost formulată la DNA Iași pe 12 iunie, în aceasta sesizându-se că pe 30 mai, Sebastian Jitaru, preot-arhimandrit în cadrul Catedralei Episcopale Huși, i-ar fi abordat pe consilierii Episcopiei spunându-le că deține un material compromițător cu un înalt ierarh al Bisericii Ortodoxe Române, respectiv o filmare cu tentăsexualăîn care apărea și un preot tânăr, pe care îl va face public și îl va folosi în cadrul Sinodului Mitropolitan din data de 15 iunie pentru a îl denigra în cazul în care înaltul ierarh nu intervine pentru a-l recomanda pentru funcția de episcop vicar.

Același material invocat de Sebastian Jitaru ar fi fost obiectul de șantaj al altor doi preoți: Gheorghe Damian, preot de caritate la Spitalul Vaslui, și Mihail Bumbu, preot paroh la Văleni, județul Vaslui. În intervalul 12 – 14 iunie, i-ar fi pretins Episopului Hușilor suma de 50.000 euro. Astfel, aceștia ar fi trimis un sms persoanei vătămate, în care au fixat un nou termen pentru plata celor 50.000 de euro.

„Pentru a disimula caracterul ilicit al sumei pretinse și pentru a contracara eventuale măsuri de înregistrare, inculpații Damian Gheorghe și Bumbu Răzvan Mihail au folosit în permanență sintagma ,, datorie,, referindu-se la suma de 50.000 de euro solicitată atunci când au comunicat prin SMS cu persoana vătămată. Din discuțiile telefonice (…) a rezultat faptul că suma de 50.000 de euro ar fi urmat să fie împărțită de cei doi inculpați, inculpatul Bumbu Răzvan Mihail urmând a utiliza suma respectivă la achiziția unui autoturism”, arată DNA în referatul cu propunerea de arestare preventivă.

Cei doi ar fi avut opinii diferite în privința modalității de primire a banilor.

„În timp ce inculpatul Damian Gheorghe s-a pronunțat pentru primirea sumei în contul parohiei inculpatului Bumbu Răzvan Mihail, acesta din urmă a încercat să-l determine pe celălalt inculpat să meargă chiar în seara de 14.06.2017 la Episcopia Huși și să primească cash cei 50.000 de euro pretinși, inculpatul Bumbu temându-se că tranzacțiile bancare ar lăsa urme. Mai mult, inculpatul Bumbu Răzvan Mihail se temea ca persoana vătămată să nu se răzgândească și să nu le mai remită cei 50.000 de euro pretinși, optând pentru a rezolva chiar în seara de 14.06.2017”, explică procurorii.

Potrivit DNA, cei doi preoți ar fi avut mai multe întâlniri cu o a treia persoană implicată, „aceștia punând la cale un plan elaborat în încercarea de a pune presiune pe persoană vătămată în scopul obținerii rapide a sumei de 50.000 de euro pretinse, mesajele trimise persoanei vătămate stabilind ultimatumuri și termene foarte scurte.”

Gheorghe Damian și Mihail Bumbu ar fi fost convinși că persoana vătămată va ceda șantajului „observând, cu ocazia întâlnirii din data de 12.06.2017 avute cu (…) afectare psihică a acestuia, inculpatul Bumbu Răzvan Mihail afirmând chiar într-o discuție telefonică faptul că era sigur ca banii ,,urmau să intre într-una, două zile.”

„Cei doi inculpați i-au dat de înțeles persoanei vătămate că au o înțelegere cu celălalt inculpat Jitaru Cristi Sebastian, persoana vătămată cunoscând deja faptul că Jitaru Cristi Sebastian deținea presupuse înregistrări compromițătoare cu persoana sa. În aceste condiții intervenția inculpaților Damian Gheorghe și Bumbu Răzvan Mihail a avut drept scop infracțional crearea unei stări de temere și a unei presiuni mai accentuate asupra persoanei vătămate”, se mai arată în documentul DNA.

Persoana șantajată și un alt martor le-au spus procurorilor că faptele celor trei „au creat o stare de presiune morală evidentă” asupra înaltului ierarh, martorul „percepându-l marcat de iminenta lezare a imaginii sale publice dar mai ales de lezarea imaginii Bisericii Ortodoxe Române”, potrivit referatului cu propunerea de arestare preventivă.

FOTO: obiectiv.info

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Ce pastile a ingerat Adrian Mititelu Jr.! A fost în comă 10 ore, iar medicii...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
AUSTRIA poate îngropa România. Ne decid soarta. S-a anunțat azi, 24 aprilie
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
"E Crăciunul pentru spălătoriile auto!" Un internaut nu și-a mai recunoscut mașina în parcare din...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Oamenii de știință au folosit Inteligența Artificială pentru a edita ADN-ul uman