FINALA EUROPA LEAGUE 2012 la București. Diniță: Probleme de trafic în Capitală, între orele 7 și 9; ar putea fi ambuteiaje între 16 și 19

FINALA EUROPA LEAGUE 2012 la București. Diniță: Probleme de trafic în Capitală, între orele 7 și 9; ar putea fi ambuteiaje între 16 și 19
Publicat: 09/05/2012, 12:01
Actualizat: 05/07/2013, 11:33

Probleme de trafic în Capitală au fost, miercuri, între orele 7.00 și 9.00, pe inelul median, din cauza condițiilor meteo, coroborate cu măsurile luate pentru finala Europa League, a declarat șeful Direcției Rutiere, Lucian Diniță, precizând că se așteaptă să fie ambuteiaje între 16.00 și 19.00.

Lucian Diniță a precizat însă că deși au fost unele probleme în trafic, măsurile dispuse s-au dovedit eficiente, printre acestea fiind și cea de închidere a școlilor în ziua finalei Ligii Europa.

Șeful Direcției Rutiere a adăugat că se așteaptă să fie ambuteiaje în Capitală între orele 16.00 și 19.00, atunci când oamenii se întorc de la serviciu, recomandându-le acestora să-și planifice din timp ruta de întoarcere către casă.

Diniță a mai spus că, în măsura în care condițiile meteo permit, se vor ridica de la sol și două elicoptere, pentru a avea o imagine de ansamblu a traficului rutier.

Lucian Diniță a spus că atât în Capitală, cât și pe autostrăzi sunt 850 de polițiști de la Rutieră, dintre care 50 sunt aduși din alte județe.

Șeful Biroului de presă al Poliției Române, Marius Tache, a declarat că la Secția 1 de Poliție a fost deschis un centru care ține legătura cu Ambasada Spaniei, în cazul în care vor fi suporteri spanioli care își vor pierde biletelor de avion sau actele.

Marius Tache a mai spus că marți după-amiază și în noaptea de marți spre miercuri nu au fost incidente deosebite în Capitală în care să fie implicați români sau cetățeni spanioli.

Finala Ligii Europa, dintre Atletico Madrid și Athletic Bilbao, este programată miercuri seară, de la ora 21.45, pe Arena Națională din București, fiind transmisă în direct de Pro TV.

Traficul rutier este restricționat, miercuri, pe toate străzile din jurul Arenei Naționale, pe Bulevardul Basarabia (între Piața Hurmuzachi și Bulevardul Chișinău) și în apropierea zonelor pentru suporteri din piețele Constituției și George Enescu.

De miercuri până joi dimineață, traficul rutier este restricționat pe strada Maior Coravu, între Șoseaua Mihai Bravu și intrarea în stadion, precum și pe străzile care intersectează artera respectivă sau fac legătura cu stadionul.

De asemenea, mașinile nu pot circula pe strada Vatra Luminoasă, între Șoseaua Mihai Bravu și Bulevardul Pierre de Coubertin, precum și pe străzile care intersectează această arteră și nici pe Bulevardul Pierre de Coubertin, între Șoseaua Iancului și rondul de la intrarea în stadion. Rutele ocolitoare sunt: Șoseaua Mihai Bravu – Bulevardul Ferdinand I – Șoseaua Pantelimon – Bulevardul Chișinău – Bulevardul Nicolae Grigorescu, Șoseaua Mihai Bravu – Bulevardul Camil Ressu – strada Liviu Rebreanu, Șoseaua Mihai Bravu – strada Baba Novac – Bulevardul Nicolae Grigorescu și Șoseaua Pantelimon – Șoseaua Morarilor – Bulevardul Constantin Brâncuși – strada Baba Novac – Șoseaua Mihai Bravu.

Totodată, până joi, la ora 6.00 sunt interzise oprirea, staționarea și parcarea în apropierea Arenei Naționale, pe Bulevardul Basarabia, Șoseaua Mihai Bravu, strada Maior Coravu, strada Vatra Luminoasă, Bulevardul Pierre de Coubertin, precum și pe Bulevardul Unirii, în Piața Constituției și Piața George Enescu, unde sunt zonele pentru suporteri, strada Franklin, strada C.A. Rosetti.

În zona amenajată în Piața George Enescu pentru suporterii echipei Atletico Madrid, deschisă miercuri, de la ora 8.00 la ora 20.00, sunt restricții de circulație a autovehiculelor pe strada C.A. Rosetti (între Calea Victoriei și bd. Nicolae Bălcescu), pe strada Franklin (între Calea Victoriei și Bulevardul Magheru) și pe strada Nicolae Golescu (între străzle George Enescu și C.A. Rosetti). Ruta ocolitoare este Calea Victoriei – strada Dem I. Dobrescu – Bulevardul N. Bălcescu și Bulevardul N. Bălcescu – Bulevardul Gheorghe Magheru – Piața Romană.

De asemenea, în zona amenajată în Piața Constituției pettnru suporterii echipei Athletic Bilbao, deschisă de miercuri, ora 8.00, până joi, ora 2.00, traficul este restricționat pe Bulevardul Unirii, între bulevardele I.C. Brătianu și Libertății, precum și pe bretelele din Piața Constituției către Bulevardul Unirii. Rutele ocolitoare sunt: Bulevardul Unirii – Piața Unirii – Splaiul Independenței – Bulevardul Națiunile Unite – strada Izvor sau Calea 13 Septembrie – Bulevardul Libertății – rond Coșbuc – Bulevardul Regina Maria – Bulevardul Unirii.

Șoferii sunt sfătuiți să evite să circule în zonele din apropierea Arenei Naționale, iar suporterii să renunțe la mașinile personale și să vină la Arena Națională cu mijloacele de transport în comun.

Autobuzele, troleibuzele și tramvaiele cu trasee prin zona stadionului și centrul Capitalei au miercuri rute modificate.

Ionut Muresan
Ionuț Mureșan este reporter pe domeniul Justiție-Afaceri Interne din 2006 și a lucrat de atunci pentru publicațiile NewsIn, Gardianul, Puterea, Mediafax, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Chec de post. Rețeta ideală pentru iubitorii de cafea
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Fanii din Anglia și Scoția, avertizați înainte de Euro 2024 că berea germană e mai...