Firea anunță data la care se va deschide Spitalul de copii „Victor Gomoiu”: Există toate avizele

Firea anunță data la care se va deschide Spitalul de copii „Victor Gomoiu: Există toate avizele
Publicat: 22/12/2017, 20:47

„Spitalul are toate avizele, iar conducerea ASSMB este în discuții avansate cu Ministerul Sănătății pentru aprobarea structurii medicale, astfel încât în luna martie a anului viitor unitatea medicală să fie funcțională.(…) În primul trimestru al anului viitor, Bucureștiul va avea cel mai modern spital de pediatrie din țară! În acest moment putem spune că noul spital de copii „Victor Gomoiu” este aproape finalizat. În prezent se fac o serie de recompartimentări, impuse de avizul DSP. Încă de acum două săptămâni a început montarea echipamentelor medicale, ultramoderne. Se fac, de asemenea, teste ale tuturor instalațiilor din clădire, sanitare, electrice, termice și fluxuri medicale”, a explicat Gabriela Firea.

Precizările au fost făcute în contextul în care primarul general a făcut o vizită neanunțată la Spitalul Gomoiu pentru a verifica stadiul lucrărilor la acest obiectiv de investiții.

De semenea, aceasta a menționat că, la preluarea mandatului de primar, lucrările la acest spital erau blocate din cauza neasigurării plăților pentru constructor și consultant și a neînțelegerilor dintre aceștia.

Noul spital are o suprafață de aproximativ 20.000 de metri pătrați, șase etaje, 17 secții, dintre care 10 noi, (pneumologie pediatrică, alergologie și imunologie, gastroenterologie pediatrică, diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, oncologie, hematologie, endocrinologie, chirurgie pediatrică, ortopedie și dermatologie), precum și trei compartimente (ORL, reabilitare medicală și dermatologie pediatrică) și un număr total de 222 de paturi (dintre care 202 spitalizare continuă și 20 spitalizare de zi).

„După finalizarea spitalului nou și mutarea activității din clădirea veche, această se va transformă într-un centru de excelență pentru oncologia pediatrică. Spitalul că avea și o parcare subterană cu o capacitate de 120 locuri. De asemenea, o parte din clădirea vechiului spital va fi amenajată pentru cazarea părinților copiilor care vin la operații și tratamente”, reiese dintr-un comunicat de presă transmis de PMB.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase