Firea despre scandalul spitalului de copii: Primăria are o contribuție la realizarea acestui proiect

Firea despre scandalul spitalului de copii: Primăria are o contribuție la realizarea acestui proiect
Publicat: 30/10/2019, 18:03

Primarul Gabriela Firea a vorbit, la Digi 24, despre postarea pe Facebook, de la care a pornit întreg scandalul, dar a spus și că ea consideră că opinia publică este manipulată în privința acestui spital privat pentru copii.

„Nu am făcut nimic altceva decât să dau acel share, care dincolo de limbajul potrivit Facebook-ului, pentru că nimeni nu s-a simțit lezat și nici supărat. Alte persoane au scris într-un anumit limbaj pe Facebook, care este permis pe pagină de socializare nu s-a indignat. Am fost de acord nu cu formularea și nu neapărat cu acele cuvinte ci cu fondul problemei. Și anume că opinia publică este manipulată, este mințită prin omisiune, spunându-se că se construiește o clădire lângă un spital, exclusiv din fonduri private, lucru lăudabil. Și nu am jignit niciodată donatorii, fie că sunt persoane fizice sau juridice, ci dimpotrivă, am încurajat și eu la rândul meu am făcut foarte multe donații dar mai discrete”, a spus Firea.

Edilul a precizat că este de părere că adevărul trebuie să iasă la iveală și să se știe că Primăria Capitalei a avut o contribuție la acest proiect.

„Am spus că este normal ca adevărul să iasă la iveală și să se știe că și Primăria Capitalei are o contribuție la realizarea acestui proiect și a sprijinit încă de acum doi ani de zile acest proiect. Și de asemenea Ministerul Sănătății a alocat deja încă din luna martie un aparat RMN care va fi montat, plasat în această nouă clădire și de asemenea va acordă și alte aparaturi, la fel ca și Primăria Capitalei. Dacă acest adevăr ustură atât de tare nu este nicio problemă, mergem în justiție, în instanța, unde se dorește, este dreptul fiecărui cetățean de a se apăra”, a mai spus Firea.

Firea a precizat că terenul pe care se construiește spitalul aparține Primăriei Capitalei.

„Nu numai că nu am blocat acest proiect, l-am susținut de doi ani de zile. Eu, primar general, am mers în față Consiliului General cu două proiecte de hotărâre și am cerut votul consilierilor generali și în 2017 și în 2018 pentru a elibera acea suprafață de teren în vederea construirii acestui corp. Am cerut permanent legătură cu managerul (…) pentru a îl asigura de tot sprijinul nostru. Nu înțeleg de unde atâta mânie si furie și dispreț”, a mai spus Gabriela Firea.

Despre faptul că a afirmat că este vorba de un spital privat, Firea a nuanțat afirmația de marți seara, de la același post.

„Eu am spus următorul lucru: se acreditează ideea că în curtea unui spital public se construiește un spital din fonduri exclusiv private, din donații ale cetățenilor și ale unor firme, și este foarte bine că se întâmplă acest lucru, vreau doar să se respecte adevărul și să se spună că Primăria Capitalei este proprietarul acestui teren foarte valoros, de aproape un milion de euro și că Ministerul Sănătății a dotat deja acest spital. (…) Este o clădire construită din fonduri exclusiv private și este într-adevăr așa în ceea ce privește donațiile pentru construirea clădirii. Este foarte bine și apreciez și am susținut acest proiect încă de la început, dar trebuie să fie spus și faptul că Primăria Capitalei este proprietarul terenului și al clădirii spitalului Budimex și că Ministerul Sănătății a alocat deja un aparat RMN și va mai alocă în continuare aparatură pentru dotarea spitalului”, a afirmat edilul șef al Capitalei.

Gabriela Firea a continuat spunând că „manipularea și acapararea acestui subiect, din punct de vedere politic, o fac alte persoane, nu o fac eu” și că nu acceptă să fie judecată pentru cuvintele de pe Facebook.

Oana Gheorghiu, una din fondatoarele Asociației Dăruiește Viață, a declarat, miercuri, după ce primarul general Gabriela Firea le-a acuzat pe ea și pe Carmen Uscatu că sunt interfața lui Vlad Voiculescu, candidatul PLUS la Primăria București, că este cazul ca premierul Viorica Dăncilă să intervină.

„Dacă este cineva care a dus în zona politicului soarta copiilor bolnavi de cancer este Gabriela Firea. Nu cred că ne-ați auzit pe noi vreodată folosind proiectul, spitalul și proiectele în general și acești copii bolnavi de cancer în această dispută politică. Nu știu de ce doamna Gabriela Firea spune că este Vlad Voiculescu în spatele nostru. Va trebui să aducă toate acele dovezi din lume și să le pună pe masă pentru că aceste minciuni nu pot merge mai departe. Gabriela Firea este cea care a introdus copiii bolnavi de cancer în lupta politică și eu cred că este momentul ca doamna premier încă în funcție până la noul Guvern să intervină și să clarifice, pe de o parte, atacul mizerabil pe care-l realizează Ministerul Sănătății la adresa acestui proiect și atacul doamnei Gabriela Firea. Ambele îi sunt subordonate, una în Guvern, alta pe linie de partid”, a declarat, la Digi 24, Oana Gheorghiu, una din fondatoarele Asociației „Dăruiește Viață”.

Reacția acesteia vine după ce primarul general al Capitalei le-a acuzat, marți seară, pe Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu, fondatoarele Asociației „Dăruiește Viață”, care construiește din chetă publică un spital pentru copiii bolnavi de cancer în Capitală, că sunt interfața candidatului PLUS la Primăria București, Vlad Voiculescu

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Sprijin de 330 LEI LUNAR în România. Decizia oficială anunțată azi, 29 martie
Surpriză pentru fanii Survivor. Cine este Alba Renai, noua prezentatoare
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii transmit mai multe virusuri animalelor decât invers