Firea, furioasă pe primarul Sectorului 5, care a decis să deschidă școlile vineri: Va răspunde în fața legii

Redactor:
Ana Petrescu
Firea, furioasă pe primarul Sectorului 5, care a decis să deschidă școlile vineri: Va răspunde în fața legii
Detalii pe Gândul.

„Nu voi intra în polemică cu absolut nimeni. Am primit avertizarea Inspectoratului Școlar. Am luat decizia de a închide școlile și grădinițele și ulterior a fost consfințită de hotărârea unui for care nu poate fi combătut, Comitetul pentru Situații de Urgență. Nu ne jucăm cu astfel de decizii și nu putem să luăm decizii locale. Aceste hotărâri se iau conform legislației în vigoare. Fiecare va răspunde în fața legii pentru nesupunerea unei decizii a Comitetului pentru Situații de Urgență, care va analiza cum a fost respectată hotărârea de fiecare instituție. De la a deschide doar o grădiniță și a anunța că deschizi toate școlile, acest nu e conform cu legislația. Toate școlile sunt în administrarea primăriilor, dar personalul didactic respectă tot ceea ce spune Inspectoratul Școlar, prin urmare la nivelul primăriilor nu se pot lua decizii cu privire la cadrul didactic. Comitetul pentru Situații de Urgență va analiza declarațiile și comunicările făcute ieri și va lua deciziile în consecință”, a afirmat Gabriela Firea, după ședința de vineri a comandamentului de iarnă.

Primăria Sectorului 5, condusă de edilul Daniel Florea, a decis, joi, ca școlile de pe raza administrativă să rămână deschise, iar părinții care doresc să-și lase copiii la cursuri, să o poată face.

„În urma discuțiilor cu reprezentanții Inspectoratului Școlar Sector 5 și cu directorii unităților de învățământ, având în vedere că efectivul de cadre didactice va fi prezent vineri, 23 martie 2018, în școli și grădinițe, urmând să aibă program normal de lucru, s-a decis ca pe parcursul zilei de vineri, respectivele incinte să-i găzduiască pe cei mici. Aceeași soluție a fost adoptată și la nivelul creșelor aflate în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 5. Procedural, părinții se vor adresa conducerii unităților de învățământ, completând o cerere în momentul în care își lasă copiii în grija cadrelor didactice”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Sectorului 5, remis MEDIAFAX.

Sursa citată a mai precizat că toți copiii angajaților Primăriei Sectorului 5 pot petrece ziua de vineri la Centrul Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache”.

Cursurile școlare sunt suspendate în 38 școli din 8 județe, respectiv Argeș, Brăila, Vrancea, Galați, Vaslui, Mehedinți, Alba și Vâlcea, în alte 10 județe și Capitala fiind suspendate integral, anunță Ministerul Educației Naționale (MEN).

„Condițiile meteorologice nefavorabile au determinat suspendarea cursurilor școlare în 38 de unități de învățământ din următoarele județe: Argeș (19), Brăila (4), Vrancea (4), Galați (3), Vaslui (3), Mehedinți (2), Alba (2) și Vâlcea (1). Informațiile au fost furnizate de inspectoratele școlare județene astăzi, la ora 10:00″, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Educației Naționale, remis vineri MEDIAFAX.

Decizia închiderii școlilor vineri a fost luată și anunțată, încă de marți, de primarul Capitalei, Gabriela Firea, în urma întrunirii Comitetului pentru Situații de Urgență.

Oroare! Celebra prezentatoare TV a ţării, abuzată sexual în scara blocului. Atacatorul i-a pus cuţitul...
Râzi cu lacrimi! Ce a făcut Maricica, o prostituată dintr-un bordel din Vaslui, după ce...
S-a descoperit ce se întâmplă în corpul uman după lunile de izolare din cauza COVID-19!
Brigitte Pastramă, în lacrimi la tv! A explicat de ce a divorțat, de fapt, de...
Obsesia dubioasă a lui Ceaușescu! Ce obliga oamenii de lângă el să-i facă zilnic. Doamne..
COVID-19 sau o simplă răceală? Medicul Cristian Oancea îţi spune când e cazul să te...
Un bărbat din Mediaș, infectat cu COVID-19, a murit așteptând să se elibereze un pat...
Râzi cu lacrimi! Ce a făcut Maricica, o prostituată dintr-un bordel din Vaslui, după ce...
Cu ea ar accepta să fie înșelată! Andra ar închide ochii dacă Măruță ar înșela-o...
I se spunea AMAZOANA și dădea gata orice BĂRBAT. Niciunul nu rezista la așa „tehnică”
Veste genială pentru pensionari! Apare un nou tip de pensie în România. Cine va putea...
BOMBĂ! Explicația din spatele declarațiilor disperate ale lui Dan Bittman. Legătura cu părinții lui morți
Câtă sare se pune la varza murată la butoi pentru iarnă? Reţetă completă
Cazul influencerului bolnav de COVID-19, care nu credea în coronavirus și a murit la 33...
O experienţă străină în mijlocul Capitalei: Stilul de viaţă francez, în inima Bucureştiului.
Care sunt cele 5 familii mult mai puternice decât masonii sau iluminatii, care s-ar putea...
Inchide