Fiul cel mic al ambasadorului Istrate, rănit la coloană, transferat la Spitalul Județean Sibiu

Fiul cel mic al ambasadorului Istrate, rănit la coloană, transferat la Spitalul Județean Sibiu
Fiul cel mic al ambasadorului Cristian Istrate, rănit la coloană în accidentul produs în județul Sibiu, a fost transferat, luni, la Secția de Neurochirurgie a Spitalului Clinic Județean, întrucât Spitalul de Pediatrie unde era internat nu are medici neurochirurgi.
Publicat: 15/07/2013, 16:20
Actualizat: 31/03/2019, 15:45

Fiul cel mic al ambasadorului Cristian Istrate, rănit la coloană în accidentul produs în județul Sibiu, a fost transferat, luni, la Secția de Neurochirurgie a Spitalului Clinic Județean, întrucât Spitalul de Pediatrie unde era internat nu are medici neurochirurgi.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie din Sibiu, Alina Mihaela Cozac, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că fiul cel mic al șefului Misiunii permanente a României pe lângă organizațiile internaționale de la Viena, Cristian Istrate, a fost transferat la Secția de Neurochirurgie a Spitalului Clinic Județean (SCJ).

„Pacientul este stabil și nu prezintă leziuni ale organelor interne. Se transferă la Secția de Neurochirurgie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu în vederea continuării supravegherii pentru traumatismul suferit la nivelul coloanei vertebrale”, a declarat Alina Mihaela Cozac.

Potrivit acesteia, Spitalul de Pediatrie nu are medici neurochirurgi, tratarea pacienților minori cu traumatisme neurochirurgicale făcându-se de către specialiștii SCJ Sibiu, în baza unui protocol.

Alina Mihaela Cozac a precizat că, în urma investigației cu computerul tomograf, medicii suspicionează o „posibilă fractură de bază proces transvers stâng, vertebra T1”, pentru care s-a solicitat supravegherea specialiștilor neurochirurgi.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al SCJ Sibiu, Decebal Todăriță, a afirmat că, deocamdată, pacientul nu va fi supus altor investigații, continuându-se tratamentul instituit la Spitalul de Pediatrie și supravegherea de specialitate în Secția de Neurochirurgie.

Șeful Misiunii permanente a României pe lângă organizațiile internaționale de la Viena, Cristian Istrate, a fost implicat, duminică, într-un accident produs pe DN 1, în județul Sibiu, după ce mașina în care se afla, alături de soție și cei doi fii, a fost lovită de alt autoturism.

Astfel, mașina în care se aflau ambasadorul, soția lui și cei doi fii, înmatriculată în Austria, a fost lovită de un autoturism condus de o femeie de 28 de ani, care a vrut să depășească neregulamentar un TIR.

În urma impactului, toate cele cinci persoane din cele două mașini au fost rănite. Cristian Istrate, soția și fiul său de 23 de ani au fost transportați la Spitalul Județean Sibiu, iar fiul cel mic al diplomatului a ajuns la Spitalul de Pediatrie din oraș. La Spitalul Județean Sibiu a ajuns și șoferița care a provocat accidentul.

Ulterior, fiul cel mare al diplomatului, rănit grav în accident, a murit la spital.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Sibiu, Decebal Todăriță, a declarat, luni, că ambasadorul Cristian Istrate a fost operat întrucât suferise o ruptură de splină, starea lui fiind stabilă.

„Operația a decurs normal. Pacientul este stabil, internat pe secția reaminare”, a spus Todăriță.

Potrivit medicului, soția diplomatului, care a suferit un traumatism toracic minor, nu a necesitat internare, plecând din Unitatea Primiri Urgențe după câteva ore de supraveghere.

Todăriță a mai spus că femeia de 28 de ani care a provocat accidentul rutier nu a necesitat internare.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie Sibiu, Alina Mihaela Cozac, a afirmat că fiul cel mic al ambasadorului, în vârstă de 14 ani, era internat în unitatea medicală, fiind diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral acut închis, contuzie la coloana vertebrală.

„În urma investigațiilor efectuate, pacientul a fost internat în Clinica de Chirurgie și Ortopedie Pediatrică a spitalului nostru cu diagnosticul de politraumatism prin accident rutier, traumatism cranio-cerebral acut închis, fără pierdere de cunoștință, contuzie coloană cervico-dorsală și fisură metafiză proximală tibie stângă”, a declarat Alina Mihaela Cozac.

Potrivit acesteia, pacientul nu are leziuni care să îi pună viața în pericol.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Sibiu, Luciana Balteș, a afirmat că polițiștii Serviciului Poliției Rutiere Sibiu au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă pe numele femeii de 28 de ani care a provocat accidentul.

„În cauză a fost deschis un dosar de cercetare pentru ucidere din culpă. Din verificările efectuate, colegii noștri au stabilit că tânăra care a provocat accidentul rutier deținea permis de conducere de mai puțin de un an”, declara Luciana Balteș, precizând că tânăra este din Cluj-Napoca și conducea o mașină înmatriculată în Bistrița.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului