Fiul deputatului PSD de Maramureș Călin Matei, arestat pentru șantaj, eliberat pe cauțiune

Fiul deputatului PSD de Maramureș Călin Matei, arestat pentru șantaj, eliberat pe cauțiune
Publicat: 25/05/2013, 20:51
Actualizat: 27/09/2018, 23:58

Andrei Tudor Matei, fiul deputatului PSD de Maramureș Călin Matei, arestat pentru șantaj, a fost eliberat provizoriu pe cauțiune, potrivit unei decizii a Tribunalului Maramureș, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Andrei Tudor Matei, fiul deputatului PSD de Maramureș Călin Matei, a fost pus în libertate vineri, după ce Tribunalul Maramureș a admis recursul acestuia la o decizie a Judecătoriei Baia Mare, a declarat avocatul lui Matei, Octavian Cioltea.

Judecătoria Baia Mare stabilise o cauțiune în valoare de 30.000 de lei în cazul fiului deputatului, însă i-a respins cererea de eliberare, iar decizia a fost atacată cu recurs la Tribunalul Maramureș.

Vineri, Tribunalul Maramureș a admis recursul formulat de Andrei Tudor Matei, astfel că acesta a fost pus în libertate, în schimbul unei cauțiuni de 30.000 de lei.

Conform sursei citate, și celalalt inculpat în acest dosar de șantaj, Andrei Sebastian Pop, a fost eliberat de Tribunalul Maramureș.

Bărbatul a fost pus în libertate după ce Tribunalul i-a admis recursul împotriva unei sentințe a Judecătoriei Baia Mare, care menținuse starea de arest.

Potrivit deciziei instanței, cei doi nu vor putea părăsi Baia Mare fără încuviințarea instanței, vor trebui să se prezinte în instanță sau la Poliția Baia Mare ori de câte ori sunt chemați, și, de asemenea, nu pot să comunice cu partea vătămată și nici cu martorii din dosar.

În 25 aprilie, Andrei Tudor Matei, fiul deputatului PSD de Maramureș Călin Matei, și Andrei Sebastian Pop au fost arestați pentru șantaj, respectiv complicitate la șantaj.

Conform Parchetului Tribunalului Maramureș, cei doi tineri sunt acuzați că au șantajat și amenințat cu moartea o persoană căreia unul dintre ei îi împrumutase 2.000 de lei, pentru a o determina să plătească lunar dobândă pentru acest împrumut.

„În perioada decembrie 2012 – aprilie 2013 cei doi au exercitat acte de constrângere morală, proferarea de amenințări explicite, directe și telefonice cu acte de violență și moartea, adresate părții vătămate M.M.I. și familiei acesteia, precum și acțiuni de intimidare prin căutarea părții vătămate la domiciliu, pentru a o determina să remită, lunar, sume de bani cu titlu de dobândă, ca urmare a unui împrumut în sumă de 2.000 de lei, acordat de învinuitul Andrei Sebastian Pop părții vătămate”, preciza Parchetul Tribunalului Maramureș într-un comunicat de presă.

Octavian Cioltea, avocatul lui Andrei Tudor Matei, spunea că nu a fost vorba despre șantaj în acest caz: „Nu a fost vorba de niciun șantaj, partea vătămată este un împătimit al jocurilor de noroc și s-a împrumutat de la foarte mulți oameni din Baia. Acasă, partea vătămată a povestit familiei că este amenințat de către cămătari. Infracțiunea de șantaj presupune exercitarea unor acte de constrângere asupra unei persoane pentru a obține un folos injust, cei doi nu urmăreau decât să își recupereze banii pe care îi imprumutase partea vătămată”.

Andrei Tudor Matei, în vârstă de 24 de ani, este fiul deputatului PSD de Maramureș Călin Matei, aflat la primul mandat. Călin Matei a fost consilier județean în CJ Maramureș din 1990 și până în 2012, în această perioadă fiind președinte al CJ între 1995-1996 și vicepreședinte în 1994-1995 și 2008-2012. El este vicepreședinte al PSD Maramureș

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
OBLIGATORIU pentru proprietarii de apartamente. Legea e pentru toată lumea
Cum și-a cucerit Shakira noul iubit. Ce a declarat actorul din Emily in Paris despre...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Dieta prin care putem încetini evoluția cancerului de prostată