Fiul lui Nuțu Cămătaru s-a predat, după ce a fost condamnat definitiv pentru tentativă de omor

Fiul lui Nuțu Cămătaru s-a predat, după ce a fost condamnat definitiv pentru tentativă de omor
Publicat: 10/02/2015, 11:01
Actualizat: 10/02/2015, 12:29

Ion Nuțu Balint, cunoscut sub numele de Nuțulică, și George Apostol, zis Bucă, s-au predat luni la Arestul central al Poliției Capitalei, după ce, în 6 februarie, au fost condamnați definitiv la șapte ani și patru luni și, respectiv, cinci ani și patru luni de închisoare, potrivit unor surse din Poliție.

Cei doi urmează să fie încarcerați la Penitenciarul Rahova, după ce instanța Tribunalului București, care a emis prima hotărâre în acest dosar, va confirma mandatul de executare a pedepsei.

Potrivit surselor citate, Ion Nuțu Balint și George Apostol au venit singuri la arest. Anchetatorii l-au căutat aproape cinci ani pe Nuțu Balint, după ce în 2010 pe numele acestuia a fost emis un mandat de arestare, anchetatorii având atunci informații că fiul lui Nuțu Cămătaru ar fi fugit din țară, iar o perioadă ar fi stat în Germania.

În 6 februarie, judecătorii Curții de Apel București l-au condamnat definitiv pe Ion Nuțu Balint la șapte ani de închisoare pentru tentativă la omor și un an pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, după ce a înjunghiat un bărbat în localul Million Dollars din Capitală, în septembrie 2010. Instanța a dispus contopirea pedepselor și a aplicat un spor de patru luni, fiul lui Nuțu Cămătaru urmând să execute șapte ani și patru luni de închisoare. La Tribunalul București, prin decizia din 4 octombrie 2013, Nuțulică fusese condamnat la 12 ani de închisoare.

George Apostol a primit o pedeapsă de cinci ani pentru tentativă la omor și un an pentru tulburarea ordinii și liniștii publice. După contopirea pedepselor, instanța a adăugat un spor de patru luni, Apostol urmând să execute cinci ani și patru luni de închisoare. Din pedeapsa lui Apostol va fi scăzută perioada în care a stat în arest preventiv, respectiv din 27 septembrie 2011 până în 21 martie 2014. Apostol fusese condamnat de Tribunalul București la 11 ani și șase luni.

Curtea de Apel București l-a condamnat pe Nicolae Florin Drăgușin la cinci ani de închisoare pentru tentativă la omor și un an pentru tulburarea ordinii și liniștii publice. Pedepsele au fost contopite, urmând ca Drăgușin să execute cinci ani și patru luni, după adăugarea unui spor de patru luni. Pedeapsa a fost redusă de la 11 ani, cât primise Drăguși la Tribunalul București.

Monica Constantinescu a primit o pedeapsă de un an de închisoare pentru mărturie mincinoasă, instanța dispunând suspendarea sub supraveghere a executării, pe un termen de încercare de trei ani. La Tribunalul București, Constantinescu fusese condamnată la trei ani de închisoare cu executare.

În același dosar, Ilie Viorel, patronul localului Million Dollars din Capitală, a fost condamnat la câte trei ani de închisoare pentru instigare la mărturie mincinoasă și favorizarea infractorului, precum și la un an de închisoare pentru mărturie mincinoasă. După contopire, a fost stabilită pedeapsa cea mai grea, de trei ani de închisoare, instanța dispunând suspendarea sub supraveghere a executării, pe un termen de încercare de șase ani. Tribunalul București îl condamnase pe Ilie Viorel la patru ani și șase luni de închisoare

Instanța a mai dispus achitarea lui Corneliu Ștefan, pentru nedenunțarea unor infracțiuni. La Tribunalul București, Corneliu Ștefan a fost achitat pentru instigare la mărturie mincinoasă și a condamnat la un an și jumătate de închisoare pentru nedenunțarea unor infracțiuni.

Decizia Curții de Apel București este definitivă.

În octombrie 2011, Ion Nuțu Balint și pe George Apostol au fost trimiși în judecată de procurorii bucureșteni, care i-au acuzat că în 19 septembrie 2010, împreună cu Nicolae Florin Drăgușin, au înjunghiat un bărbat în restaurantul Million Dollars, punându-i viața în pericol. În același dosar au fost trimiși în judecată Nicolae Florin Drăgușin, zis Silică, Viorel Ilie, zis Vivi, Corneliu Ștefan și Monica Constantinescu, zisă Mona.

Potrivit procurorilor, Marian Naca a fost înjunghiat cu un cuțit în toaleta pentru femei a restaurantului, după ce anterior avusese un schimb de replici cu o persoană din anturajul lui Nuțulică. Naca lucrase ca bodyguard la acest restaurant până la începutul lui 2010 și se afla în local pentru a se întâlni cu foști colegi și cu prieteni.

Anchetatorii au stabilit că Naca a stat la masă cu mai multe persoane, printre care Adi Minune, Florin Salam și câteva femei. La o altă masă din restaurant, lângă scenă, se afla grupul din care făceau parte Ion Nuțu Balint, George Apostol, Nicolae Florin Drăgușin și Monica Constantinescu. Aceasta din urma nu a stat în permanență la masa lui Nuțulică și a mers și la alte mese, între care și cea a lui Naca.

Conform procurorilor, între Naca, zis „Italianul”, și Nicolae Florin Drăgușin a avut loc o dispută verbală spontană, după ce aceștia s-au lovit accidental pe culoarul dintre mese. Anchetatorii susțin că Drăgușin i-a povestit incidentul lui Ion Nuțu Balint și că, ulterior, în jurul orei 8.15-8.30, când Monica Constantinescu și o altă femeie au mers la toaleta restaurantului, „Italianul” le-a însoțit, aici întâlnindu-se cu Ion Nuțu Balint, George Apostol și Nicolae Florin Drăgușin.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Încă o plamă grea din partea chinezilor! Au creat cel mai eficient motor din istorie!
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Ungaria se UNEȘTE cu România. Moment istoric. S-a aprobat chiar azi, 25 aprilie
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Mii de meteoriți care au ajuns în Antarctica ar putea fi pierduți pentru totdeauna