Florin Cîțu a făcut anunțul: Este un atu al României! / Ce se va întâmpla în 2021

Florin Cîțu a făcut anunțul: Este un atu al României! / Ce se va întâmpla în 2021
Florin Cîțu a făcut anunțul: Este un atu al României! / Ce se va întâmpla în 2021 / Sursă FOTO: Alexandru Dobre - Mediafax Foto
Publicat: 29/10/2020, 10:42

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat joi, 29 octombrie, faptul că România are un atu foarte important pe piața financiară, și anume faptul că dobânzile vor continua să scadă.

Florin Cîțu a dat asigură joi că România nu va mai fi în stare de urgență pentru două luni anul viitor, așa cum a fost în primăvara acestui an, la începutul pandemiei de coronavirus, potrivit declarațiilor date la Radio Guerilla.

Ministrul Finanțelor: „Este un atu al României”

„Am luat în calcul cele mai negre scenarii pentru anul viitor. Nu vom mai închide România două luni de zile. Inflația nu va crește, dobânzile vor continuă să scadă. Este un atu al României, e loc să mai scadă dobânzile”, a declarat Florin Cîțu.

Florin Cîțu: Măsurile pe care le-am luat nu au fost perfecte din primul moment. Sunt primul care recunoaște acest lucru

Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, a declarat pe 21 octombrie că nu a luat întotdeauna măsurile potrivite, dar Guvernul a reușit să îndrepte orice situație în care nu funcționa ceva – „Măsurile pe care le-am luat nu au fost perfecte din primul moment. Sunt primul care recunoaște asta”.

Măsurile pe care le-am luat în acest an au fost pentru susţinerea întregii economii. În general, când am adoptat o măsură, m-am uitat să fie folosită de toată economia, să nu discriminăm. Dar sunt sectoare în economie care au fost afectate mai mult. Aici trebuie să recunosc că cele mai bune soluţii, «fine tuning-ul», au venit din discuţiile cu sectorul privat. De fiecare dată am venit cu ceva nou şi atunci aştept, suntem flexibili, dar soluţiile nu trebuie să vină numai de la noi. În discuţiile pe care le-am avut cu reprezentanţii diferitelor sectoare, noi am venit cu cadrul general. Toate programele le facem împreună (cu mediul de afaceri – n. r.).

Să ştiţi că şi Kurtzarbeit – munca flexibilă – a fost făcut după discuţii de câteva luni de zile cu Coaliţia pentru Dezvoltarea României. Suntem într-o perioadă dificilă, nimeni nu a mai trecut prin aşa ceva, nimeni nu are o soluţie sau nimeni nu ştie exact ce să facă şi, de aceea, trebuie dialog. Sunt primul care recunosc că măsurile pe care le-am luat nu au fost perfecte din primul moment, dar acest Guvern a venit imediat cu îmbunătăţiri cum a văzut că ceva nu funcţionează. Aceeaşi flexibilitate o vom arăta şi în perioada următoare”, a afirmat Cîţu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase