Forumul Civic al Românilor cere sancționarea „fenomenului extremist maghiar”

Forumul Civic al Românilor cere sancționarea „fenomenului extremist maghiar

Forumul Civic al Românilor cere măsuri ferme pentru sancționarea „fenomenului extremist maghiar”, și face un apel la partidele românești să nu mai accepte UDMR ca partener la guvernare până când aceasta nu va renunța „la pretențiile sale hungariste”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Conducerea Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș (FCRCHM), își exprimă consternarea și indignarea, într-un comunicat dat publicității duminică, față de ultimele evenimente „provocatoare, iresponsabile și inadmisibile într-un stat de drept”.

„Faptele reprobabile al unor cetățeni români de etnie maghiară din județul Covasna, unii extremiști huligani care bat un român pentru că nu cunoaște limba maghiară, un polițist local care amendează un român pentru că flutură drapelul României și afirmă public că aici este pământ românesc, arată fără dubiu că șovinismul antiromânesc a ajuns să caracterizeze deopotrivă persoane private și funcționari din autoritățile și instituțiile publice locale controlate în primul rând de UDMR și mai apoi de alte formațiuni extremiste precum Partidul Popular Maghiar din Transilvania sau Partidul Civic Maghiar”, se arată în comunicatul citat.

FCRCHM consideră că în mod programatic cetățenii români aparținând minorității naționale sunt educați de 23 de ani în spirit „șovin, antiromânesc, antistatal prin școala, presă, prin așa-zise manifestări culturale organizate de autoritățile publice locale controlate de UDMR”.

Potrivit Forumului Românilor, de cele mai multe ori evenimentele publice organizate și finanțate de autoritățile publice locale se constituie „într-o platformă de propagandă antiromânească și antistatală, pentru autonomia teritorială a județelor Covasna, Harghita și Mureș, sub denumirea inventată de artizanii marketing-ului hungarist de ținut secuiesc”.

În același comunicat se menționează că FCRCHM a atras atenția consecvent asupra „dublului discurs” al liderilor UDMR, echilibrat la București și „înfocat antiromânesc în teritoriu”.

„Acești politicieni maghiari se constituie în modele pentru tinerii cetățeni români de etnie maghiară. Atunci când lideri ai UDMR defilează împreună și sprijină instituțional organizații extremiste, de genul PPMT, PCM, HVIM, Garda Maghiară etc., atunci când lideri moderați ai UDMR, împreună cu liderii extremiști, fac solicitări similare, amenință cu nesupunerea civică, amenință românii cu moartea, asemenea sârbilor din Kosovo, (Antal Arpad Andras) și singura lor preocupare locală este radicalizarea populației pentru a avea susținerea acesteia în obținerea dezideratului nostalgic feudal hungarist; atunci când aceiași lideri ai minorității maghiare, indiferent cum se manifestă la București, au ca singură preocupare (pe lângă îmbogățire personală cu metode dâmbovițene) spulberarea autorității statului român în teritoriu și înlocuirea acestei autorități cu una proprie maghiară, ne surprinde, dar nu ne miră că românii ajung să fie bătuți că nu cunosc limba maghiară, bătuți pe stradă, bătuți în vestiare de colegii maghiari de echipă de hochei, hăituiți de profesori fiindcă poartă pe cap bentiță tricoloră, amendați că flutură drapelul României și câte alte întâmplări, mai mici sau mai mari, pe care doar românii din această zonă le percep, le simt, cu toate că trăiesc în mijlocul României dar, în același timp, s-ar părea că trăiesc în afara ei”, se subliniază în comunicatul citat.

FCRCHM apreciază că responsabili „de pierderea autorității statului asupra acestei zone” sunt, în primul rând, guvernanții României din ultimii 23 de ani care, pentru sprijinul parlamentar al UDMR, „au tranzacționat” autoritatea statului și siguranța națională.

„Prefecții, conducătorii Poliției, Jandarmeriei nu îndrăznesc să ia masuri împotriva actelor nelegale și antiromânești de frica repercusiunilor pe care le pot avea atunci când UDMR va cere Bucureștiului și va obține capul conducătorilor instituțiilor publice care îndrăznesc să se opună politicii segregaționiste a separatismului teritorial, îndrăznesc să ia măsuri de restabilire a autorității statale sau pentru respectarea Constituției și legilor țării ori împotriva afacerilor unde lideri locali se bucură de imunitate etnică. … Această situație ne face să opinăm că agresivitatea antiromânească în zonă va crește, pretențiile extremiștilor maghiari vor fi tot mai consistente și cu tot mai multe și de neînlăturat consecințe negative pentru țară”, se mai arată în comunicat.

Forumul Civic al Românilor mai apreciază că descentralizarea va accentua starea de „disoluție statală din Transilvania” și, din acest motiv, solicită ca măcar structurile MAI să rămână sub autoritatea Statului Român.

În caz contrar, prin descentralizare, aceste structuri se vor transforma în miliții ale extremiștilor maghiari din fruntea consiliilor județene sau a primarilor locale”, subliniază FCRCHM.

În concluzie, Forumul Civic al Românilor cere măsuri concrete și ferme de normalizare a situației „tot mai conflictuale” din Covasna și Harghita, adoptarea unor măsuri ferme la nivel de lege pentru sancționarea fenomenului extremist maghiar, „inclusiv prin blocarea accesului în funcții și demnități publice a extremiștilor care utilizează resursele de putere publică la care acced pentru subminarea statului român, suveran, național, unitar și indivizibil”.

În acest sens, FCRCHM face un apel la partidele românești să nu mai accepte UDMR ca partener la guvernare, până când acesta nu se va reforma și nu va renunța „la pretențiile sale hungariste”.

Comunicatul de presă al Forumului Român vine după ce fostul lider al PD Covasna Gheorghe Preduț a fost bătut pe stradă în noaptea de Revelion de un grup de tineri pe motiv că nu cunoaște limba maghiară, iar un tânăr a fost amendat de Poliția locală din Sfântu Gheorghe cu 500 de lei după ce de 1 Decembrie a urcat pe o scenă din centrul orașului, amplasată cu ocazia manifestării cultural-religioase organizată de Advent, și a fluturat steagul României.

Bărbatul susține că va contesta amenda primită.

Festivitățile de Advent încep cu patru săptămâni înainte de Crăciun, iar cu această ocazie Primăria Sfântu Gheorghe a amplasat o coroană de Advent în centrul orașului, iar în seara de 1 Decembrie primarul Antal Arpad a aprins prima lumânare de Advent în prezența a câtorva mii de localnici.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Devine ILEGAL în România. Legea e adoptată. Se aplică din 28 aprilie pentru toată lumea
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”