• Publicat:
Știri

Fost șef Transelectrica, Marius Dănuț Carașol, reținut în urma perchezițiilor din București și Ilfov

Fost șef Transelectrica, Marius Dănuț Carașol, reținut în urma perchezițiilor din București și Ilfov
Trei percheziții au loc marți în București și Ilfov, la domiciliile fostului șef al Transelectrica, Marius Dănuț Carașol, cercetările fiind pentru folosirea de documente false care atestau studii necesare angajării în companie, potrivit unor surse apropiate anchetei.

Surse apropiate anchetei au declarat pentru Mediafax că perchezițiile procurorilor au loc în municipiul București și județul Ilfov, la domiciliul declarat și la alte imobile deținute de fostul director al Transelectrica, Marius Dănuț Carașol.

Sursele citate susțin că cercetările se fac pentru infracțiunilde înșelăciune și uz de fals, constând în modul fraudulos de angajare în cadrul unei companii naționale de interes strategic, prin utilizarea unor documente falsificate ce atestau nereal, studii superioare necesare ocupării funcției în cauză.

Prejudiciul stabilit este de peste 460.000 de lei, sumă cu care compania angajatoare s-a constituit parte civilă în procesul penal.

În a doua jumătate a lunii septembrie, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) s-a autosesizat în cazul fostului director de la Transelectrica, acuzat că și-a falsificat diploma de inginer, au declarat atunci, pentru Mediafax, surse judiciare.

Marius Dănuț Carașol a fost revocat de către Consiliul de Supraveghere al Transelectrica din funcția de președinte al Directoratului companiei și din funcția de membru al Directoratului.

În locul său a venit Claudia Gina Anastase. noul președinte al Directoratului Transelectrica și CEO al companiei, după revocarea lui Marius Dănuț Carașol din funcții, a informat, la acel moment, compania.

Schimbările au fost făcute după ce Universitatea Politehnică București a anunțat, într-un răspuns transmis Mediafax, că Marius Dănuț Carașol nu a finalizat studiile Facultății de Electrotehnică din cadrul instituției în condițiile în care Carașol preciza în CV-ul oficial faptul că a urmat cursurile acestei instituții de învățământ superior în perioada 1999-2005, obținând la finalizarea studiilor diploma de Inginer Diplomat.

Prin intermediul aceluiași răspuns, Universitatea Politehnică din București a confirmat faptul că președintele Directoratului Transelectrica, Marius Dănuț Carașol, a fost student în cadrul UPB, dar nu a finalizat studiile. „La solicitarea mass-media, comunicăm faptul că diploma cu seria D, nr. 0286614, din 2005, nu a fost eliberată de Universitatea Politehnică din București (UPB), Facultatea de Electronică. Persoana menționată de dumneavoastră în solicitarea transmisă a fost student al UPB, dar nu a finalizat studiile”, se precizează în răspunsul UPB, pentru Mediafax. 

 

Fostul șef Transelectrica, Marius Dănuț Carașol, a fost reținut

Fostul șef al Transelectrica, Marius Dănuț Carașol, a fost reținut, marți, fiind acuzat de înșelăciune și uz de fals, pentru că s-ar fi folosit de documente false care atestau studii necesare angajării în companie. 

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au transmis, marți, că în urma cercetărilor efectuate pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și uz de fals, s-a luat măsura reținerii bărbatului la care au fost efectuate percheziții în cursul dimineții.

Surse din anchetă arată că este vorba de fostul șef Transelectrica, Marius Dănul Carașol.

Acesta este acuzat că, în mod fraudulos, a folosit, pentru angajarea în cadrul unei companii naționale de interes strategic, documente falsificate ce atestau, nereal, studii superioare necesare ocupării funcției.

 

 

Inchide