Fosta judecătoare Geanina Terceanu, operată de urgență după un grav accident de mașină

Fosta judecătoare Geanina Terceanu, operată de urgență după un grav accident de mașină
Publicat: 02/05/2017, 08:27

Accidentul a avut loc sâmbătă, în localitatea Dumbrava din județul Bacău, în timp ce judecătoarea și viitorul ei soț se îndreptau către Suceava, unde intenționau să își petreacă minivacanța de 1 mai, potrivit avocatului George Moloman.

Autoturismul în care se aflau aceștia a fost lovit frontal de o altă mașină care a încercat să întoarcă pe linia continuă, judecătoarea și logodnicul ei fiind inconștienți o perioadă de timp, precizează sursa citată.

„A trebuit să se intervină intern din cauza hemoragiei și i s-au tăiat 30 de centimetri din intestinul subțire. Va rămâne internată o bucată bună de timp, în condițiile în care nu a fost o operație ușoară și această ruptură de stern este destul de delicată, pentru că sunt oase care nu pot fi puse în ghips”, a declarat George Moloman pentru MEDIAFAX.

Geanina Terceanu va rămâne internată la Spitalul Județean Bacău.

„Pacienta este internată pe secția de Anestezie Terapie Intensivă, a suferit o intervenție chirurgicală, este stabilă hemodinamic, prognosticul este bun”, a declarat corespondentului Medifax Mirela Romanescu, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Bacău.

Geanina Terceanu este fosta judecătoare din dosarul Transferurilor, condamnată în primă instanță pentru că a dat achitări în schimbul banilor.

Geanina Terceanu și frații Ioan și Victor Becali au fost arestați, pe 20 noiembrie 2015, de magistrații Curții de Apel București, procurorii acuzând-o pe Terceanu că a luat 220.000 de euro mită pentru a-i achita pe cei doi, dar și pe alți șase oameni de fotbal, în dosarul Transferurilor. Potrivit procurorilor, în 24 februarie 2009, lui Terceanu i-a fost repartizat dosarul care îi viza greii din fotbal. În 3 aprilie 2012, Geanina Terceanu a dispus achitarea tuturor celor opt inculpații trimiși în judecată în legătură cu efectuarea de tranzacții ilegale la transferurile unor fotbaliști către cluburi din străinătate. În 12 noiembrie 2012, hotărârea de achitare pronunțată de Geanina Terceanu a fost desființată printr-o decizie a Curții de Apel București, instanța de control judiciar pronunțând condamnarea inculpaților la pedepse între trei și opt ani de închisoare. În 24 noiembrie 2016, magistrații Curții de Apel București au dat și pronunțarea în dosarul dechis ca urmare a suspiciunii de dare de mită pentru achitări. Magistrații au condamnat-o pe Geanina Terceanu la 5 ani și 6 luni de închisoare, pe Ioan Becali la 7 ani și 4 luni de închisoare, pe Victor Becali la 5 ani și 8 luni de închisoare și pe Cristian Borcea la 7 ani și 10 luni de închisoare. Sentința nu a fost una definitivă.

Ea a fost suspendată din funcție ca urmare a arestării.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase