Fostul ministru al Sănătății Sorina Pintea, reținută de DNA pentru că a luat mită 10.000 de euro și 120.000 de lei

Redactor:
Gândul
Fostul ministru al Sănătății Sorina Pintea, reținută de DNA pentru că a luat mită 10.000 de euro și 120.000 de lei

Fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, a fost reținută, sâmbătă dimineața, de procurorii anticorupție, ea fiind suspectată că luat de mită sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, bani ce reprezintă un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziție publică.

Potrivit unui comunicat al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), fostul ministru, actual manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare, din județul Maramureș, Sorina Pintea ar fi primit mită pentru a acorda un contract de achiziție publică.

„În perioada decembrie 2019 – 28 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina, în calitatea menționată mai sus, ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanții unei societăți comerciale, în două tranșe, sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziție publică ce avea ca obiect “proiectarea și executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente”, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială”, anunță, sâmbătă dimineața, DNA.

Pintea ar fi primit banii respectivi în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuțiile sale de serviciu ca manager și ordonator de credite.

„În data de 28 februarie 2020, după primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc în biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, mai arată procurorii DNA.

În cursul zilei de sâmbătă, Sorina Pintea va fi dusă la Tribunalul București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Sorina Pintea a fost audiată vineri mai multe ore în Baia Mare și, ulterior, a fost adusă la sediul central al DNA, la București, în cursul dimineții de sâmbătă.

Sorina Pintea a fost adusă la DNA central de către procurori pentru audieri după cde în cursul zilei aceștia au făcut percheziții în biroul de la Spitalul Judeţean Baia Mare unde fostul ministru al Sănătății ar fi luat mită 120.000 de euro. 

UPDATE Sorina Pintea a ajuns la DNA București în jurul orei 5:45 

Procurorii DNA au finalizat percheziţiile în biroul de la Spitalul Judeţean Baia Mare al Sorinei Pintea, fost ministru al Sănătăţii. Percheziţiile s-au desfăşurat ca urmare a unui flagrant, după cum au confirmat pentru stiripesurse.ro reprezentanţii DNA.

Ulterior percheziţiei, o maşină a DNA a plecat spre Bucureşti vineri seara, Sorina Pintea fiind adusă cu mandat, pentru audieri, la DNA central. Procedural, orice flagrant este urmat de măsura reţinerii, potrivit unor surse judiciare citate de stiripesurse.ro.

Pintea ar fi suspectată că ar fi primit 120.000 de euro mită, în cadrul unei proceduri de achiziţii.

Sorina Pintea a fost aleasă senator în 2016, din partea PSD. În data de 4 februarie 2017 și-a anunțat demisia din funcția de senator, alegând să rămână în funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare. A fost ministru al Sănătății din data de 29 ianuarie 2018, în Guvernul Dăncilă.

Inchide