Fostul Ministru de Interne, Ioan Rus înainte de audierile la Parchet: Îmi cer scuze fetelor mari Crin Antonescu și Traian Băsescu

Fostul Ministru de Interne, Ioan Rus înainte de audierile la Parchet: Îmi cer scuze fetelor mari Crin Antonescu și Traian Băsescu
Publicat: 13/08/2012, 12:03
Actualizat: 03/09/2012, 16:22

Ioan Rus a declarat, luni, că Traian Băsescu și Crin Antonescu nu l-au sunat niciodată să modifice liste în plus sau în minus, arătând că faptele arată că el este la ușa Parchetului, nu la restaurant, că „a fost demisionat” și că cei doi sunt „politicieni de anvergură din România, fete mari”.

„Nu s-au făcut presiuni, domnul președinte interimar Crin Antonescu nu m-a sunat niciodată nici să modific liste în plus sau în minus, nici să fac altceva. A spus doar la TV că sunt mincinos și că am de ascuns ceva”, a spus Ioan Rus, răspunzând unei întrebări cu privire la presiunile ce s-ar fi exercitat asupra sa pentru a modifica numărul alegătorilor înscriși pe listele electorale permanente pentru referendumul din 29 iulie.

Totodată, Ioan Rus a spus că nici președintele suspendat Traian Băsescu nu l-a sunat pentru a face presiuni asupra sa.

„Domnul președinte suspendat Traian Băsescu, la rândul său, nu m-a sunat niciodată să modific nicio listă în dreapta, nici în stânga. Mi-a explicat doar la TV, din ușa garajului, cum îi cu pușcăria, cu organizatorii”, a declarat Ioan Rus.

El a adăugat că „a fost demisionat”, lucru care confirmă faptul că „nimeni nu a exercitat nicio presiune asupra sa”.

„Faptele arată … că eu sunt în ușa Parchetului, nu la vreun restaurant și că am fost demisionat. Deci înseamnă că nimeni nu a făcut nicio presiune asupra mea și îmi cer scuze public acestor doi politicieni de anvergură, fete mari în România, că nu m-or presat în niciun fel”, a mai spus Ioan Rus.

Fostul de Interne Ioan Rus s-a prezentat, luni, la Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție, fiind citat pentru a fi audiat ca martor în dosarul privind referendumul, în care sunt cercetați Victor Paul Dobre, Ioan Căbulea și Constantin Manoloiu, pentru abuz în serviciu.

Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție a cerut Camerei Deputaților avizul pentru începerea urmăririi penale a fostului ministru al Administrației Victor Paul Dobre care alături de secretarul de stat Ioan Căbulea au înaintat Curții Constituționale o adresă prin care precizau că MAI nu-și poate asuma numărul de alegători.

Potrivit procurorilor, Victor Paul Dobre, alături de secretarul de stat Ioan Căbulea, a semnat o adresă prin care preciza că MAI nu-și poate asuma numărul de alegători, document înaintat Curții Constituționale de șeful Direcției pentru Evidența Persoanelor, Constantin Manoloiu.

Procurorii îi cercetează pentru abuz în serviciu contra intereselor publice pe chestorul de poliție Constantin Manoloiu și pe secretarul de stat Nicolae Căbulea, șeful Departamentului Ordine și Siguranță Publică din MAI.

Fostul ministru de Interne Ioan Rus îi spunea lui Victor Paul Dobre, într-o discuție despre listele electorale, în 4 august, că el le-a spus că nu semnează „niciun singur om în plus sau în minus”, pentru că „eu chiar nu vreau să-mi petrec bătrânețile în pușcărie!.

Ioan Rus îi spunea lui Victor Paul Dobre că li se cere să se demonstreze faptul că referendumul este valid și că ei trebuie să facă „cvorumul ăla”.

„Păi, de unde…să-l facem?”, îi spunea Rus lui Dobre într-o discuție telefonică din seara zilei de 4 august, potrivit referatului prin care procurorii cer avizul de urmărire penală pentru fostul ministru al Administrației Victor Paul Dobre.

Fostul ministru al Internelor mai spunea că a vorbit cu premierul și că a transmis că vine în 6 august în Capitală. În cazul cvorumului, Rus spunea că le-a transmis că „dacă există această posibilitate”, el nu are nicio problemă, dar „noi zicem, în tâmpenia noastră că nu se poate, deci, tâmpenia noastră nu are cu ce să vă încurce!”.

Rus mai spunea că sunt unt unii care susțin că ei se opun, că el este omul președintelui și Dobre s-a „convertit”.

Fostul ministru de Interne îi mai spunea lui Dobre că el nu semnează „niciun singur om în plus sau în minus! Și cu asta basta! (…) Că nu înțeleg, că ăsta e un gest politic important care…Bun, e important, dar eu chiar nu vreau să-mi petrec bătrânețile în pușcărie!”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță de 4 ani a murit după ce ar fi mâncat macrou congelat. Bunica...
Digi RCS-RDS, cadou de Paște pentru toți abonații din România: toate facturile la jumătate de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Din ce sunt făcuți mititeii de la „Gusturi românești” din Mega Image. Ce conțin, de...
Dieta biochimică a lui Ion Iliescu | Ce mănâncă, de fapt, fostul președinte la 94...
Un bistriţean şi-a pus în pericol vecinii, după ce a instalat singur panourile fotovoltaice pe...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Ce a făcut CRBL imediat după divorțul de Elena: „E bine ca bărbat singur”. Artistul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Situaţie critică. Europa devine dependentă de Rusia într-un domeniu vital. Şi România a fost afectată
URMĂRI groaznice după un simplu transplant de organ! 89% dintre oameni...
Se schimbă totul din 1 iunie. Românii, obligați să accepte. Guvernul a dat ordin
Florin Piersic, dus la ATI. Ar putea fi transferat la Viena
Ce a putut găsească o mamă în camera fiicei care spunea că aude „monștri”. Trăiau...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Zici că era la sala de fitness". Iulia Vântur, concert live! Blondina a fost criticată...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
„Apocalipsa plantelor”: bacteriile decimează culturile și provoacă pagube de milioane de euro