Fostul ofițer SRI, anchetat în „Black Cube”, a doua rundă de audieri în Parlament. „A dat exemple de persoane din presă care s-au implicat în anchete”

Fostul ofițer SRI, anchetat în „Black Cube, a doua rundă de audieri în Parlament. „A dat exemple de persoane din presă care s-au implicat în anchete
Publicat: 27/09/2017, 08:22

„A dat exemple de persoane din presă pe care sub pretextul că sunt lucrători DNA sau care cunosc situația de la DNA, că sunt lucrărori în SRI s-au implicat în anchete, ne-a prezentat acest caz, este și un rechizitoriu pe care putem să îl studiem și sunt persoane pe care le putem invita pentru a elucida situațiile”, a declarat Claudiu Manda, președintele Comisiei de Control a SRI.

Potrivit acestuia, Dragomir a indicat și persoane care pot confirma cele spuse, printre ei fiind și un fost secretar de stat din Ministerul Justiției.

„Despre culoarele din Justiție domnul Dragomir a făcut – mare parte dintre precizări au fost făcute și în spațiul public de domnia sa – ne-a prezentat persoane despre care știe că doresc să vină la comisie, care cunosc aceste situații și inclusiv probe, e vorba de o probă video, persoanele pe care ni le-a indicat pentru a fi invitate la comisie – ne-a vorbit de un fost secretar de stat din ministerul Justiției, o persoană din presă și încă o persoană din Justiție, din zona Parchetelor care cunosc date, elemente pe care le putem avea în discuția cu acestea, să ne poată să ne facă să concluzionăm lucrurile pe care domnia sa le prezintă”, a mai spus Claudiu Manda.

Daniel Dragomir a vorbit în mai multe apariții publice despre „culoarul presei”, care spune că era format din acele persoane din media, care ajutau, prin publicarea de rechizitorii sau a unor anumite subiecte, la formarea opiniei publice concomitent cu acțiunea procurorilor de reținere a unei persoane.

Dragomir a refuzat să de anume de jurnaliști sub acoperire, însă a nominalizat, într-o emisiune televizată, trei jurnaliști pe care spune că i-a văzut la intrarea sau la ieșirea din biroul fostului adjunct Florian Coldea.

Mail-urile arătate Comisiei

Președintele Comisiei parlamentare de control al SRI a declarat că Daniel Dragomir a prezentat o serie de mailuri care arată intenția unei persoane din conducerea SRI de a sprijini un fost președinte al Camerei Deputaților.

„Am detaliat subiectul în care domnul Dragomir spunea despre intenția unei persoane din conducerea SRI de a sprijini un fost președinte al Camerei Deputaților. A făcut referire la niște mailuri, am văzut o parte din aceste mailuri. Nu le-a lăsat la dispoziția comisiei pentru că ele conțin și alte informații pe care nu vrea să le lase la dispoziția comisiei întrucât conțin și alte subiecte”, a declarat senatorul Claudiu Manda.

Potrivit acestuia, fostul ofiter SRI a făcut referire la „implicarea unor persoane din conducerea SRI pe diferite spețe, fie ilegal, fie la limita legii”. „A prezentat persoane care doresc să vină la comisie, care cunosc această situație și inclusiv probe, dintre care una video”, a spus Manda.

Cine este Daniel Dragomir

Daniel Dragomir este un personaj controversat fiind implicat într-un dosar de corupție și în cel privind „monitorizarea” lui Kovesi, cunoscut sub numele de „Black Cube”. În ambele a fost arestat preventiv, iar în primul a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare.

Fost șef grupare sectoare informativ-operative în Direcția Generală de Prevenire și Combatere Terorism din SRI, el a fostacuzat, în 2015,că a luat mită peste două milioane de lei de la administratorul unor firme, pentru a interveni la funcționari din Ministerul Finanțelor, ANAF și Garda Financiară, în vederea opririi unor controale sau pentru rambursări de TVA.

Daniel Dragomir, este cercetat în dosarul Black Cube, în care mai multe persoane au fost acuzate de încercări de intimidare a procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi. Fost șef în cadrul Direcției Generale de Prevenire și Combatere Terorism din SRI, Daniel Dragomir a fost arestat preventiv, la începutul anului, în acest dosar, existând suspiciuni că acesta ar fi intermediat legătura între cei care voiau să afle informații despre Laura Codruța Kovesi și angajații firmei BlackCube, cei care ar fi avut misiunea de a o spiona și intimida.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Interdicția intră în vigoare pe 3 Mai. Devine ilegal în România de vineri
Cât de grav este Florin Piersic. Medicii au spus adevărul
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
A început deszăpezirea pe Transfăgărășan! Când ar putea fi permisă circulația?