Fostul polițist Cristian Cioacă a primit încă patru ani și patru luni de închisoare cu executare

Fostul polițist Cristian Cioacă a primit încă patru ani și patru luni de închisoare cu executare

În același dosar de infracțiuni informatice, hackerul Adrian Nițu a fost condamnat la doi ani și 11 luni cu suspendare și 60 de zile de muncă în folosul comunității, transmite corepondentul MEDIAFAX.

Sentința, care este definitivă, a fost pronunțată miercuri de către judecătorii Curții de Apel Brașov, care au admis apelurile declarate de Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, Serviciul teritorial Brașov și curatorul Ghinescu Robert-Constantin împotriva sentinței date de Judecătoria Brașov din 25 aprilie 2014, care l-a condamnat pe Cioacă la doi ani de închisoare cu suspendare. Curtea de Apel Brașov a desființat sentința, iar la rejudecare a decis ca fostul polițist să execute patru ani și patru luni de închisoare.

„În baza art. 39 alin. 1 lit. b Cod penal, aplică inculpatului Cioacă Constantin Cristian pedeapsa cea mai grea, de trei ani închisoare, la care se adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite, astfel că inculpatul execută în final pedeapsa de patru ani și patru luni închisoare”, se arată în minuta sentinței.

De asemenea, Cioacă a primit și pedeapsa complementară a interzicerii unor drepturi pe o perioadă de trei ani după executarea pedepsei închisorii, după grațierea totală ori a restului de pedeapsă, după împlinirea termenului de prescripție a executării pedepsei sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiționate. Sentința mai stabilește ca din pedeapsă să fie scăzută perioada reținerii din data de 15.01.2008 și a arestării preventive din data de 24.01.2008 până în data de 02.02.2008.

Avocata familiei Ghinescu, Crina Marinela Radu, a explicat corespondentului MEDIAFAX, că această nouă pedeapsă de patru ani și patru luni nu se va adăuga celei de de 15 ani și opt luni din dosarul de omor, ci se va contopi, urmând ca Cioacă să execute un spor de o treime din pedeapsa pentru infracțiuni informatice, respectiv un an, cinci luni și zece zile.

„În sentință nu a fost făcută contopirea, dar după contopire se aplică un spor de o treime din cei patru ani și patru luni. Adică, va mai executa încă un an, cinci luni și zece zile”, a spus avocata Radu.

În ceea ce-l privește pe hackerul Adrian Nițu, acesta a primit o sentință de doi ani și 11 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe o durată de trei ani. Pe durata termenului de supraveghere, condamnatul trebuie să respecte măsurile de supraveghere și să execute obligațiile ce îi revin, în condițiile stabilite de instanță Pe lângă măsurile de supraveghere, Nițu are „obligația de a frecventa un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probațiune sau organizat în colaborare cu instituții din comunitate”, potrivit minutei.

De asemenea, el va presta „muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, într-o entitate din comunitate care va fi decisă de consilierul de probațiune”.

Curtea de Apel Brașov a casat, în luna martie, sentința prin care fostul polițist a fost achitat în dosarul de infracțiuni informatice și a trimis dosarul spre rejudecare, pentru a doua oară, la Judecătoria Brașov. Cioacă a fost achitat, în 6 aprilie 2012, în dosarul în care a fost judecat pentru violarea corespondenței prin e-mail a fostei sale soții, avocata Elodia Ghinescu, conform unei decizii a Judecătoriei Brașov, după rejudecarea dosarului. Decizia a fost atacată cu recurs de avocata familiei Ghinescu, dar și de DIICOT Brașov și Parchetul instanței supreme. Curtea de Apel Brașov a admis recursurile și a casat sentința, iar dosarul a făcut cale- ntoarsă la Judecătorie. Inițial, dosarul de violare a corespondenței electronice a Elodiei Ghinescu a fost trimis spre rejudecare la Judecătoria Brașov, în aprilie 2011, de către Înalta Curte de Casație și Justiție, după ce a casat sentința Curții de Apel Brașov care l-a condamnat pe Cioacă, în 27 septembrie 2010, la trei ani de închisoare cu suspendare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Monica Tatoiu a fost îngrozită. Diagnosticul crunt primit de la medici
Noua cucerire a lui Arpad Paszkany rupe tăcerea. Antonela are planuri mari cu milionarul
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Unde se află prima cabană montană construită în România?