Fostul șef al Serviciului Permise din Maramureș, arestat. A cerut unui consilier județean să intervină pentru a-și păstra funcția

Redactor:
Radu Cristian
Fostul șef al Serviciului Permise din Maramureș, arestat. A cerut unui consilier județean să intervină pentru a-și păstra funcția
Fostul șef de la direcția permise Maramureș, arestat / Sursa FOTO: https://www.facebook.com/oficial.Directia.Nationala.Anticoruptie /

Viorel Andrei Donciu, fostul șef al Serviciului Permise de Conducere din Maramureș, a fost reținut joi de procurorii DNA, care îl acuză că i-a cerut unui consilier județean să intervină pentru menținerea lui în funcție, iar în schimb l-a ajutat să înmatriculeze mai multe mașini și să programeze mai multe persoane la examenul pentru obținerea permisului de conducere.    

UPDATE: Un judecător de la Tribunalul Cluj a admis, în aceeași zi, cererea procurorilor DNA și a emis pe numele lui Viorel Andrei Donciu un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) – Serviciul Teritorial Cluj au cerut instanței arestarea preventivă a lui Viorel Andrei Donciu în dosarul în care l-au pus sub acuare pentru luare de mită (trei acte materiale), cumpărare de influență, acces ilegal la un sistem informatic.

„La data de 04 februarie 2021, inculpatul Donciu Viorel-Andrei, în calitate de șef al SPCRPCIV Maramureș, ar fi cumpărat influența unui consilier de la Consiliul Județean Maramureș, pe care acesta din urmă pretindea că o are pe lângă anumite persoane, astfel încât inculpatul Donciu Viorel-Andrei să fie desemnat în continuare în aceeași funcție. Numirea în calitate de șef al SPCRPCIV Maramureș expira în data de 15 februarie 2021”, potrivit unui comunicat al DNA.

Surse judiciare au declarat, pentru Gândul, că cel la care a apelat Viorel Andrei Donciu pentru menținerea funcției este președintele unui partid din Vișeu de Sus, reprezentant al acelui partid în Consiliul Județean Maramureș.

În schimbul menținerii sale în funcție, Viorel Andrei Donciu l-ar fi sprijinit pe consilier la înmatricularea unor vehicule deținute de acesta sau de alte persoane, la programarea anumitor candidați la examenul pentru obținerea permisului de conducere, ”precum și cu îndeplinirea oricăror alte atribuții de serviciu pe care ofițerul de poliție le are potrivit funcției, în interesul personal al consilierului sau în interesul altor persoane”, au stabilit procurorii DNA.

Anterior, pe 1 februarie 2021, la cererea consilierului județean, Viorel Andrei Donciu ar fi accesat ilegal baza de date a Direcței pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date din MAI, pentru a verifica un autoturism ce figura în proprietatea unei societăți comerciale.

”În contexte diferite, în zilele de 9 februarie, 10 februarie și 25 februarie 2021, în calitate de șef al SPCRPCIV Maramureș, inculpatul Donciu Viorel-Andrei ar fi primit diferite sume de bani cu titlu de mită pentru reprogramarea unei persoane la examenul pentru obținerea permisului de conducere auto ori pentru înmatricularea unor vehicule”, a precizat DNA. 

În același dosar, se fac acte de urmărire penală și față de alte persoane, potrivit procurorilor anticorupție. 

Scandalul a erupt în ţară! Vedetele gimnasticii, abuzate sexual: "S-a întâmplat cu mama în cameră"....
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
FOTO. Bianca Drăgușanu, imaginile cu care a zăpăcit milionarii! S-a pozat într-un costum minuscul de...
Câți bani îi dă Andreea Marin femeii care îi gătește și îi face curățenie în...
Mama lui Cristi Borcea, lovitură în imobiliare în `stațiunea bogaților`! Ridică un bloc de cinci...
Unde sunt cele mai adânci puncte ale oceanelor. Cercetătorii sunt siguri acum, au înconjurat lumea...
NEWS ALERT Diplomat român, expulzat de Federaţia Rusă
BANCUL ZILEI – Camera ascunsă: ipostaze năucitoare cu nevasta și amantul
Ion Rădoi: Prețul unei călătorii cu metroul ar trebui să fie majorat până la 50...
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
O FEMEIE dispărută în 2020, GĂSITĂ în viață în munți. A SUPRAVIEȚUIT cu iarbă și...
BOMBĂ în procesul lui Șerban Huidu! Ce au descoperit judecătorii, e ultima șansă pentru vedeta...
Veste de ultim moment pentru milioane de pensionari. Nu mai pot pierde bani
S-au cunoscut în timpul unei partide de amor în trei, apoi au deschis o afacere....
Breaking News: COD ROȘU de intervenţie în România! Au murit pe loc
Infectarea cu coronavirus după vaccinare. Când nu ne protejează vaccinul, explică un medic
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Cum să îţi dai seama imediat dacă cineva nu este atât de deştept pe cât...
Inchide