Fostul SRI-ist cercetat dosarul „Black Cube” susține că „PFA Kovesi și SRL Coldea” stabileau „în comun țintele”. Ce spune despre întâlnirile din biroul fostului prim-adjunct al SRI

Fostul SRI-ist cercetat dosarul „Black Cube susține că „PFA Kovesi și SRL Coldea stabileau „în comun țintele. Ce spune despre întâlnirile din biroul fostului prim-adjunct al SRI
Publicat: 18/09/2017, 00:30

” Coldea are telefon operativ de la SRI, mașină și șofer. Când se întâmplă toate câte s-au întâmplat, Coldea are tot asigurat. E strigător la cer după acești ani de abuzuri. (…) Țintele erau stabilite în comun. Cunosc doi oameni care erau atât de apropiați în uneltirea acestor lucruri. Este vorba despre PFA Kovesi și SRL Coldea care erau implicați. Pe lista aceea vor trebui puși toți cei care au participat. În culoarul justiței suntem noi, penalii, societatea civilă, media, penalii spun cei ținuți în arest 6 luni și apoi achitați. Pe partea cealaltă trebuie să se afle judecătorii. Să înțeleagă că trebuie să se termine cu această mizerie, cum e cu cei care vin cu bilețele și rugăminți”, a declarat Daniel Dragomir, la Antena 3.

Fostul colonel SRI susține că, dacă ar fi chemat în fața unei comisii parlamentare, ar da toate detaliile.

„Aș explica unde să caute. Oamenii au făcut greșeli mari, făcându-se stăpânii României”, a mai spus Dragomir.

Fostul SRI-ist a declarat, pe de altă parte nu va face publice numele acoperiților din presă, însă i-a nominalizat pe jurnaliștii Dan Tapalagă, Dan Turturică și Sorina Matei ca fiind printre cei pe care i-a văzut la biroul lui Florian Coldea.

„Perioada 2012 a fost un an de fierbere. Atunci eu am văzut personal intrând sau ieșind mai mulți oameni din media (n.r.: în biroul lui Florian Coldea, adjunct SRI), despre nantura discuțiilor purtate nu știu, dar i-am văzut. A fost o perioadă agitată. Încep prin a vă spune trei nume: Dan Turturică, Dan Tapalagă și Sorina Matei. La ea aș face o mențiune. S-a discutat despre ea în cercurile restrânse, dădea dovadă de independență și nesupunere față de multe din comandamentele pe care le avea, poate de aceea spune azi anumite chestiuni în anumite domenii (…) Eu nu spun că sunt ofițeri acoperiți, dar i-am văzut intrând sau ieșind de la generalul Coldea. Ei mergeau la Coldea pt ce? Pentru a discuta chestiuni de sigurantță națională? Pentru a sprijini siguranța cetățeanului? Nu cred „, a declarat colonelul Daniel Dragomir, la Antena 3.

Acesta a folosit termenul de „culoar” media pentru a explica sistemul

„Culoar media este modalitatea în care se acționa. Se acționa concomitent, punerea unei persoane pe culoarul Justiției era aceeași cu punerea pe culoarul media.Unii inculpați audiați, pe surse media începea să spună că e dușmanul poporului.Cei care trec prin culoar și sunt loviti prin toate părțile, așa se întâmpla în culoarul media. Uneltele au o blurate pe față și în momentul în care intri pe acest canal începi să fii lovit, aceste culoare media de distrugere a destinului unui om, viața, prietenii, familia”, a mai spus Dragomir.

Fostul șef din SRI spune că rolul jurnaliștilor apropiați de sistem era de a influența opinia publică.

„Hotnews, România Libera, Digi 24, aceste instituții media aș propune să treacă pe siglă o chestiune: Obiectiv protejat de SRL Coldea. Aceste instituții nu numai că au fost utilizate în scopul uneltirii, ci și protejate în timp. Aceste culoare media trebuie să se închidă pentru că put a mizeria acestor ani. E plin pământul de mizerie și de abuz”, a mai declarat Dragomir, la Antena 3.

Totodată, Dragomir a dezvăluit că scopul, legat de cei care se opuneau sistemului, era de distrugere, nominalizând postul Antena 3. „Am avut discuții colaterale. Și noi ne uităm la tv. Din discuții este că intenția era de a distruge, de a închide trustul dumneavoastră (n.r.: Antena 3).. Deranja clica. Clica nu știa decât să controleze și să își utilizeze puterea, nu a avut respect pentru opinia cuiva. În momentul în care primesc ordin, acești oameni execută”.

Dragomir a mai nominalizat numele fostului redactor șef adjunct al Jurnalului Național, Valentin Zaschievici, despre care spune că „acolo vorbim despre un ofițer acoperit” și numele jurnalistei Anca Grădinaru despre care a afirmat că i-a fost prezentată de Florian Coldea, în urmă cu mai mulți ani, în momentul realizării unui interviu, ca fiind „o persoană care sprijină Serviciul”.

Cine este Daniel Dragomir

Daniel Dragomir este un personaj controversat fiind implicat într-un dosar de corupție și în cel privind „monitorizarea” lui Kovesi, cunoscut sub numele de „Black Cube”. În ambele a fost arestat preventiv, iar în primul a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare.

Fost șef grupare sectoare informativ-operative în Direcția Generală de Prevenire și Combatere Terorism din SRI, el a fostacuzat, în 2015,că a luat mită peste două milioane de lei de la administratorul unor firme, pentru a interveni la funcționari din Ministerul Finanțelor, ANAF și Garda Financiară, în vederea opririi unor controale sau pentru rambursări de TVA.

Daniel Dragomir, este cercetat în dosarul Black Cube, în care mai multe persoane au fost acuzate de încercări de intimidare a procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi. Fost șef în cadrul Direcției Generale de Prevenire și Combatere Terorism din SRI, Daniel Dragomir a fost arestat preventiv, la începutul anului, în acest dosar, existând suspiciuni că acesta ar fi intermediat legătura între cei care voiau să afle informații despre Laura Codruța Kovesi și angajații firmei BlackCube, cei care ar fi avut misiunea de a o spiona și intimida

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
Regele Charles e din ce în ce mai rău! S-au activat planurile de înmormântare! Apropiații...
Craterul din Slănic Prahova s-a mărit cu 20 cm. Oamenii trăiesc cu groază, nu ştiu...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Ultimele informații despre starea de sănătate a Regelui Charles. Palatul Buckingham se așteaptă la ce...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Decizie definitivă pentru cei cu CARDURI de ENERGIE. Legea promulgată azi, 26 aprilie, de Iohannis
Alertă maximă la Palatul Buckingham. Ce se întâmplă cu Regele Charles
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Criza climatică crește frecvența valurilor oceanice mortale, indică un studiu