FOTO | Demers inedit în Teleorman: Pompieri și voluntari reconstruiesc casa unei fete de 7 ani, distrusă într-un incendiu

FOTO | Demers inedit în Teleorman: Pompieri și voluntari reconstruiesc casa unei fete de 7 ani, distrusă într-un incendiu
Publicat: 02/10/2019, 16:29

Acțiunea de reconstrucție a casei a fost demarată de pompierii din Teleorman, impresionați de faptul că fetița de 7 ani, tatăl ei, rănit grav în timp ce și-a salvat copilul, și bunicii fetiței nu mai au un acoperiș deasupra capului.

Din noaptea în care flăcările au distrus locuința, aceștia au dormit la o vecină, casa fiind distrusă.

Angajații ISU Teleorman au făcut, imediat după incendiu, un apel prin care au îndemnat oamenii să fie „solidari cu o familie ce a trecut printr-un mare necaz, în satul Brătășani, comuna Trivalea Moșteni, a cărei casă de locuit a fost distrusă de foc în proporție de 90%”.

Pompierii militari anunțau că în cadrul ISU Teleorman a fost inițiată o campanie de strângere de fonduri, dar și că angajații instituției s-au oferit voluntar să ajute la lucrările de reconstrucție.

Apelul umanitar făcut atunci de pompieri a ajuns la foarte mulți oameni care au sărit în ajutorul familiei, ba chiar s-au alăturat angajaților ISU pentru a urgenta construirea locuinței.

Întreaga acțiune umanitară a fost dedicată tatălui fetei, care și-a salvat copilul din flăcări, cu toate riscurile. În acea noapte, Vlăduță Ștefan a reușit să o scoată pe fetița sa de numai 7 ani din casa cuprinsă de flăcări, dar a fost rănit grav. El nu a putut, însă, salva casa de locuit și anexele gospodărești care au fost distruse de incendiu aproape în totalitate.

Tragedia s-a întâmplat în noaptea de 22 spre 23 septembrie. Când au ajuns pompierii, solicitați prin numărul de urgență 112, incendiul era extins la întregul imobil și la anexele din apropiere. Salvatorii s-au luptat cu flăcările aproximativ patru ore, însă nu au reușit să salveze decât bunurile din două camere de locuit și casele din imediata apropiere, amenințate și ele de flăcări.

Pagubele înregistrate în urma incendiului sunt estimate la aproximativ 200.000 de lei, reprezentând acoperișul întregii locuințe, anexele învecinate și mai multe bunuri materiale aflate în celelalte încăperi.

În urma cercetărilor efectuate la fața locului, pompierii au stabilit că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit produs la o instalație electrică defectă, dintr-o anexă a locuinței.

Foto: ISU Teleorman / Facebook

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase