FOTO | Primarul unei comune din Mureș și fiica sa, alături de un vecin, au murit după ce au căzut într-o fosă septică. Cum s-a întâmplat tragedia

FOTO | Primarul unei comune din Mureș și fiica sa, alături de un vecin, au murit după ce au căzut într-o fosă septică. Cum s-a întâmplat tragedia
Sursa FOTO: stiridecluj.ro
Publicat: 21/07/2022, 11:11
Actualizat: 21/07/2022, 11:16

Sfârșit tragic pentru un primar din comuna Sărățeni, județul Mureș, și fiica acestuia, care au căzut într-o fosă septică, alături de alte două persoane. Fata a încercat șa-și ajute tatăl care căzuse acolo, în încercarea de a ajuta un vecin care căzuse în fosă încercând să o curețe, dar nu au mai reușit să iasă. In ajutorul lor a sărit și proprietarul fosei care a pățit la fel dar, din fericire, medicii au reușit să îl resusciteze. Aceștia nu au mai avut oxigen și au intrat în stop cardiorespirator. 

Bíró Csaba, primarul comunei Sărățeni din județul Mureș, alături de fiica sa și o altă persoană au decedat după ce au căzut într-o fosă septică situată într-o curte particulară, anunță ISU Mureș. Cele patru victime care au căzut, 3 bărbați și o femeie, au fost extrase inconștiente și s-au efectuat manevre de resuscitare.

Singurul supravieţuitor a fost bărbatul pe proprietatea căruia se afla fosa septică. A fost dus în stare critică la spital, cu elicopterul.

„Patru victime, găsite într-o fosă septică, toate patru în stop cardio respirator. Am început resuscitarea, prima victimă scoasă a fost transferată la spital, celelalte trei, din păcate, după 50 de minute au fost declarate decedate”, a declarat Posteucă Bogdan, de la UPU SMURD Târgu Mureș.

„Intervenţia a fost îngreunată de spaţiul foarte îngust de intrare în fosa septică, însă victimele au fost extrase în scurt timp”, a explicat Valeria Georgiana Oltean, purtător de cuvânt ISU Mureș.

Primarul Biro Csaba se ocupa de localitate din 2016. Fiica sa avea 32 de ani, era căsătorită de anul trecut și avea un bebeluș de doar câteva luni.

Cum s-a întâmplat tragedia

Proprietarul fosei a chemat un vecin să-l ajute să desfunde canalizarea. La un moment dat, bărbatul care executa lucrarea ar fi leşinat din cauza vaporilor toxici. Speriat, proprietarul a sunat la 112 şi apoi a cerut ajutor primarului, care locuia în apropiere. Edilul a venit într-un suflet, însoţit de fiica sa. Ambii au intrat în fosă încercând să ajute, dar nu au mai ieşit. Proprietarul fosei a intrat la rândul său, încercând s-o scoată pe fată.

Bărbatul de 62 de ani care a văzut tot ce s-a întâmplat a sunat la 112 să alerteze pompierii, însă nu a mai așteptat ca aceștia să vină și a încercat să o salveze pe fată. A căzut și el fiind scos în cel mai scurt timp de către forțele care au ajuns la locul intervenției.

”Cu tristețe am aflat de pierderea tragică, în această seară a colegului primar din localitatea Sărățeni, Bíró Csaba, și a fiicei sale. Dumnezeu să îi odihnească în pace și condoleanțe familiei îndurerate de aceste pierderi incredibile!”, anunță primarul UDMR din Sângeorgiu de Mureș, Sofalvi Szabolcs.

”La data de 20 Iulie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 14 Poliție Rurală Ghindari au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că în localitatea Sărățeni, 3 bărbați și o femeie ar fi căzut într-o fosa septică.

Polițiștii s-au deplasat de urgență la fața locului, unde au constatat faptul că cele sesizate se confirmă.

În urma evenimentului a rezultat decesul bărbaților de 59 și 45 de ani și a femeii de 32 de ani, bărbatul de 62 de ani fiind transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale”, au transmis reprezentanții ISU Mureș.

În urma celor întâmplate, polițiștii au deschis un dosar penal pentru „ucidere din culpă” și „vătămare corporală din culpă”.

Polițiștii efectuează în continuare cercetări pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii evenimentului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Starea de sănătate a Prințesei Kate Middleton s-a înrăutățit?! Gestul disperat al Prințului William
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și...
Cine este Mihaela, tânăra de 24 de ani care s-a aruncat în gol de la...
De ce trebuie să țină cont seniorii atunci când vine vorba de majorarea pensiilor. Află...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Studiu: Aproape jumătate dintre români preferă să aibă în case între 22 şi 24°C
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
Ungaria, SFIDARE TOTALĂ în România. S-a întâmplat chiar acum în TRANSILVANIA
Vica Blochina, în pragul sinuciderii. Ce a făcut fiul ei cu Pițurcă
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO de la priveghi
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
"A tăiat acea bucată de intestin, de 12 centimetri, unde se afla tumora". Dan Ciotoi,...
BANCUL ZILEI. Bulă îşi cumpără un taur viguros. Vine primarul:- Bulă, cât vrei pe el?
Un râs îngropat alături de patru câini, datând din Epoca Romană, îi nedumerește pe arheologi