FOTO VIDEO | Fabrică clandestină și un tir plin cu ȚIGĂRI de contrabandă, descoperite de polițiști în Fălticeni

Publicat: 20/02/2023, 16:05

O fabrică de ţigări clandestină, cu linie completă de producere şi ambalare, a fost descoperită de poliţişti în municipiul Fălticeni, județul Suceava. De semenea, în curtea fabricii a fost găsit și un TIR care figura ca încărcat cu grinzi metalice, însă în interiorul acestora, în compartimente speciale, au fost găsite peste două milioane de ţigări de contrabandă. Valoarea fabricii clandestine şi a ţigărilor depăşeşte o jumătate de milion de euro.

Potrivit IGPR, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au desfăşurat, în week-end, în municipiul Fălticeni, o acţiune pentru verificarea respectării legislaţiei specifice de către entităţile economice care depozitează şi comercializează bunuri de consum şi care furnizează servicii publicului.

La una dintre locaţiile verificate, într-o hală, a fost identificată o instalaţie formată din mai multe ansamble şi subansamble prevăzute cu sisteme de acţionare electro-mecanice şi cu benzi transportoare, având centru comun de comandă, la care erau ataşate diferite role de consumabile, specifice ambalajelor de ţigarete.

Astfel, poliţiştii au descoperit şi indisponibilizat role cu folie de staniol, pentru ambalarea ţigaretelor în interiorul pachetelor, folie transparentă pentru ambalarea individuală a pachetelor de ţigarete, folie transparentă pentru ambalarea cartuşelor de ţigarete şi fir de siguranţă pentru îndepărtarea foliei transparente la desfacerea pachetelor.

”Având în vedere elementele tehnice care relevau indicii temeinice cu privire la faptul că poliţiştii au descoperit o fabrică clandestină de ţigarete, deţinută şi utilizată în afara antrepozitului fiscal, poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de producere de produse accizabile care intră sub incidenţa regimului de antrepozitare, în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă, şi a infracţiunii de deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita prevăzută de lege. În urma cercetării la faţa locului, a reieşit faptul că poliţiştii de investigare a criminalităţii economice descoperiseră o linie completă de producere, ambalare şi împachetare a ţigaretelor”, informează Poliţia Română.

Anchetatorii spun că, după inscripţiile identificate, instalaţia ar fi fost produsă de un furnizor extern, în scopul contrafacerii de ţigarete.

Linia de ţigarete a fost indisponibilizată, urmând să fie expertizată cu privire la starea tehnică, capacitatea de producţie, precum şi pentru a se stabili când şi pentru cât timp ar fi fost folosită.

De asemenea, în curtea imobilului în care a fost descoperită fabrica de ţigarete a fost găsit un autotren cu semiremorcă acoperită cu prelată,  parcat în apropierea halei. Poliţiştii au făcut verificări, stabilind că semiremorca figura ca fiind încărcată cu grinzi şi profile metalice.

”Din cercetări a rezultat că încărcătura din semiremorcă, respectiv cele două blocuri a câte 27 de grinzi metalice fiecare, raportat la grosimea exterioară a profilelor tip H (IPE) şi a lungimii acestora (12m), în mod normal ar fi depăşit cu mult greutatea maximă care putea fi transportată în acea semiremorcă şi ar fi avut efecte vizibile exterioare asupra roţilor şi a şasiului semiremorcii.

Astfel, poliţiştii au efectuat o percheziţie a autotrenului, constatând că unele dintre capetele grinzilor erau prevăzute cu şuruburi atipice şi erau proaspăt vopsite, iar grinzile din interior produceau la atingere un sunet specific unui capac fără susţinere mecanică din interior.

În urma îndepărtării mecanice a şuruburilor şi a capetelor grinzilor interioare, poliţiştii au descoperit faptul că cele două blocuri de grinzi aveau în interior compartimente special create pentru disimularea ţigaretelor de contrabandă, care se întindeau pe întreaga lor lungime”, afirmă poliţiştii.

În compartimente erau baxuri de ţigarete de provenienţă extracomunitară – peste 2.200.000 de ţigarete, fără banderole fiscale aplicate.

Valoarea totală a liniei de fabricaţie confiscată, a autotrenului utilizat la transportul ţigaretelor şi a celor peste 110.000 de pachete de ţigări identificate este de peste 500.000 de euro.

”Astfel, în cauză urmează a fi extinsă urmărirea penală pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, în formă agravată, ţigaretele de provenienţă extracomunitară şi autotrenul fiind indisponibilizate. Cercetările sunt continuate, pentru documentarea întregii eventuale activităţi infracţionale a persoanelor bănuite”, se mai arată în comunicatul emis de IGPR.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Devine ilegal de astăzi, 28 APRILIE. Legea se aplică deja în toată ROMÂNIA
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un rezervor uriaș de apă a fost găsit ascuns adânc sub suprafața Pământului