• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

FOTO/ VIDEO Ninge în plin deșert! Bagdadul, acoperit de zăpadă pentru a doua oară în ultimul secol

FOTO/ VIDEO Ninge în plin deșert! Bagdadul, acoperit de zăpadă pentru a doua oară în ultimul secol

Iarna ajunge în capitala Irakului, Bagdad, pentru a doua oară în ultimul secol. Locuitorii din Bagdad s-au grăbit să facă poze în timp ce tinerii s-au bătut cu bulgări de zăpadă, după ce un valul de frig din Europa a migrat în Orientul Mijlociu.

Palmierii din oraș și corturile protestatarilor din Piața Tahrir au fost acoperite de zăpadă. Ultima ninsoare din Bagdad a fost în 2008, dar aceasta a fost scurtă durată, iar zăpada s-a topit repede. Acestea au fost singurele două ninsori într-un secol.

Ninsoarea poate continua până la mijlocul săptămânii, având în vedere vremea foarte rece”, a declarat Amer al-Jaberi, de la Centrul meteorologic irakian, explicând că valul de frig a venit din Europa, potrivit daily.co.uk.

Mulțumesc Domnului că ninge în această dimineață”, a spus Aymen Ahmed, unul dintre protestatarii din Piața Tahrir. „Atmosfera este frumoasă … oamenii sunt foarte fericiți pentru că este prima dată când zăpada cade în Irak”, a adăugat el, acesta fiind un moment de respiro pentru protestatari.

La sud de capitală, zăpada a acoperit și orașul sfințit șiit Karbala, care atrage pelerini din întreaga lume.

Locuitorii din Bagdad sunt mai adaptați la vremea toridă, cu temperaturi record de 51 grade Celsius. Schimbările climatice au provocat pagube în capitala Irakului care s-a confruntat fie cu secete severe, fie cu inundații neobișnuite care au distrus case, culturi și vieți omenești.

Experții spun că Irakul nu are infrastructură pentru a face față schimbărilor climatice și deșertificării terenurilor odată productive.

Inchide