Franța anunță al nouălea val al coronavirusului. Peste 1.000 de bolnavi de COVID sunt internați zilnic

Franța anunță al nouălea val al coronavirusului. Peste 1.000 de bolnavi de COVID sunt internați zilnic
Sursă Foto - G4media
Publicat: 04/12/2022, 12:33

Franța a anunțat al nouălea val al coronavirusului, cu o creștere săptămânală a contaminărilor care depășește 40%.

„Tripla epidemie” cu care se confruntă Franța, de COVID-19, bronșiolită și gripă, este „complet fără precedent”.

La data de 28 noiembrie au fost înregistrate 48.629 de cazuri noi de coronavirus, față de 33.177 în vinerea precedentă, ceea ce reprezintă o creștere de 46%.

În urmă cu un an, la aceeași dată, numărul de cazuri COVID-19 a fost puțin sub 40.000.

Mai mult de 1.000 de bolnavi COVID, internaţi zilnic în Franţa

Peste de 1.000 de pacienți sunt acum internați în fiecare zi în spital din cauza COVID-19, față de puțin peste 800 în aceeași perioadă a anului trecut.

Reapariția epidemiei pare că a venit mai devreme în acest an.

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Olivier Veran, a făcut apel la francezii în vârstă sau bolnavi să facă un nou rapel al vaccinului anti-COVID: „Vă ia 5 minute și vă va proteja, va limita riscurile de complicații și spitalizare”.

Totodată, presa a scris de vineri despre alerta de sănătate publică din Franța, din cauza „triplei epidemii” fără precedent – Covid, gripă, bronșiolită -, cu evoluție incertă.

Cel puțin 90% din populația lumii are o formă de imunitate la Covid-19, a declarat vineri directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, avertizând totodată că vigilența este în scădere, potrivit ElFigaro.fr.

Și de asemenea, scăderea vigilenței lasă ușa deschisă pentru apariția unei noi variante care s-ar putea răspândi și ar putea suplini varianta Omicron, dominantă acum, a declarat Tedros într-o conferință de presă.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucraineanciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase