Gabriela Firea acuză un sabotaj politic în cazul avariei de sâmbătă la sistemul de termoficare din București: „Conducerea Elcen să afle cine a dat ordinul politic!”. USR susține că Firea minte de îngheață apele

Gabriela Firea acuză un sabotaj politic în cazul avariei de sâmbătă la sistemul de termoficare din București: Conducerea Elcen să afle cine a dat ordinul politic!. USR susține că Firea minte de îngheață apele
Taxa Oxigen, anulată
Publicat: 08/02/2020, 14:47
Actualizat: 08/02/2020, 15:37

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, susține că avaria termică produsă sâmbătă în Capitală este un sabotaj provocat în urma unui ordin politic, scopul fiind ca primarul general să fie acuzat că lasă bucureștenii fără căldură.

De asemenea, aceasta dorește ca Elcen să afle cine este responsabilul.

„E un sabotaj în dorința de a lovi în primarul Capitalei ca acesta să fie acuzat de cetățeni că ar fi vinovat de avarie. Nu suntem vinovați”, a declarat Gabriela Firea la Antena3.

În urma avariei din București, 300 de blocuri sunt afectate.

„Instanța și cei care vor ancheta vor decide ce riscă (n.r cei responsabili de avarie). Noi facem (n. r. plângere,) împotriva Elcen, iar conducerea Elcen să afle cine a dat odinul politic pentru acest sabotaj. Pentru că nu mi se pare o întâmplare”, a mai spus Firea.

Primarul Gabriela Firea a anunțat, inițial pe Facebook, că depune plângere pentru sabotarea sistemului de termoficare deoarece angajații ELCEN ar fi efectuat în mod intenționat o avarie gravă, unde „s-a greșit cu 20 de grade mai mult”.

Ulterior, apa caldă, deci și căldura, au fost oprite în Sectorul 2 și în Sectorul 3.

USR îi răspunde lui Firea

Acuzațiile Gabrielei Firea nu au rămas fără ecou. USR București a reacționat printr-un mesaj postat pe Facebook.

„Gabriela Firea minte de îngheață apele! Părți mari din Sectoarele 2 și 3 au rămas din nou fără căldură și apă caldă, la fel ca în decembrie 2018. De ce? Simplu. Pentru că reparațiile pe tronsonul Bobocica, aflat la ieșirea din CET Sud, s-au făcut în proporție de doar 18,75%, așa cum ne arată un raport al Primăriei Generale. Gabriela Firea acuză sabotaje închipuite, dar de fapt e vorba doar de minciunile ei care ies la iveală!

În august 2019, Gabriela Firea declara că a reabilitat 30 de km de rețea de transport primară. A mințit! A reabilitat doar 680 de metri, acesta este adevărul!”, se arată în comunicat.

Sursă FOTO: Gabriela Firea / Facebook

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase